Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2243.704
    %-0.03
  • Dolar
    32.3334
    %0.07
  • Euro
    35.1585
    %-0.13
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Hak ettiğimiz zammı alamadık”
20 Ocak 2019 Pazar 16:18

“Hak ettiğimiz zammı alamadık”

Yaptığı yarı yıl değerlendirmesinde öğretmenlerin sorunlarına değinen Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, artan zorunlu harcamalar karşısında eğitim çalışanlarının hak ettiği zammı alamadığını söyledi.

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, Cuma günü tamamlanan 2018 – 2019 eğitim öğretim döneminin birinci yarıyılını değerlendirdi. Yarıyıl tatili sonrası öğrencilerin ve öğretmenlerin dinlenmiş olarak ikinci yarıyıla başlamalarını dileyen Öztürk, öğrencilerin başarı ve başarısızlıklarında anne – babalarında payının olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti. Öğrencilerin karnelerinin değerlendirilip önümüzdeki dönemde neler yapılacağının planlanması gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Onlar bizim yarınlarımız ve her biri birer bayraktır” dedi. Eğitim çalışanlarının sorunlarına değinerek taleplerini de dile getiren Öztürk, artan zorunlu harcamalara karşılık ek zam talebinde bulundu.

 

“MEMUR VE EMEKLİLER GEÇİM ACZİ İÇİNDE”

Kamu çalışanlarının ekonomik kayıplarının zirve yaptığını belirterek dar ve sabit gelirle geçinmeye çalışan kesimin geçim aczi içine düştüğünü söyleyen Öztürk, “2018 yılında dört kişilik bir ailenin aylık zorunlu harcamaları tam 1031 lira arttı.  Buna karşın, eğitim çalışanı hak ettiği maaş zammını alamadı. Dolayısıyla, enflasyon farkı da bu erimeyi gideremedi. Memur ve emekliler büyük bir geçim aczi içerisine düştü. Biz Türk Eğitim-Sen olarak bu kayıpların telafisi adına ek zam talebimizi bir kez daha dile getiriyoruz. Bu konuda atılacak adımlar, kamu çalışanları ve emeklileri bir nebze olsun rahatlatacak, aynı zamanda piyasaların nefes almasına katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

 

“LİYAKAT ESAS ALINMALI”

Eğitim çalışanlarının ekonomik sorunlarının dışındaki sıkıntılara da dikkat çeken Öztürk, ikinci yarı yıldaki taleplerini sıraladı. “Öğretmen odalarına gözetleme kamerası takılmamalı, idareci odalarından kameralarla gözetlenerek okullarımız yönetilmemeli” diyerek eğitimde liyakatın esas alınması gerektiğini vurgulayan Öztürk, şunları dile getirdi:

“Whatsaptan emirlerin yağdırılmadığı, okul kapılarında eğitim çalışanlarının kart okutularak okula alınmadığı, haftada birden fazla nöbet tutmaya zorlanılmadığı, kolluk kuvveti gibi servis denetiminin yaptırılmaya zorlanmadığı, öğle arasında yemek yemek ve ibadet etmek için nöbet tutan öğretmene izin verildiği, zorunlu olarak mesai dışında toplantıya, ev ziyaretlerine, öğrenci koçluklarına zorlanılmadığı, eğitim çalışanlarına 3600 / 800 ek göstergenin verildiği, eğitim çalışanlarının enflasyon karşısında ezdirilmediği, atama ve yer değiştirmelerde yandaş kayırmanın son bulduğu, eğitim çalışanı ve okul ortamına yönelik şiddetin azaltıldığı ve hatta ortadan kaldırıldığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve ülkemizi yönetenlerin eğitime ve eğitim çalışanlarına sahip çıktığı, eğitime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verildiği, eğitimde ve kamuda ayrımcılık ve yandaşlığın bitirildiği, ehliyet ve liyakat esas alınarak parti ve yandaş devleti uygulamalarına son verildiği, devlette yandaş ve paralel sendika oluşturma ve siyaseten de himaye etme anlayışına son verildiği, okullara yeterli ve gerekli ödenek ayrılarak, okullarda öğrenci ve velilerden para toplanması uygulamasına son verildiği ikinci yarı yıl olmasını diliyorum.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 52474 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim