Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2522.367
    %1.55
  • Dolar
    32.5815
    %0.26
  • Euro
    34.6471
    %0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Hak parayla kazanılmaz”
28 Ocak 2018 Pazar 17:18

“Hak parayla kazanılmaz”

Cumhurbaşkanı adaylığı için toplanacak 100 bin imzanın noter kanalıyla yapılmasının yanlış olduğunu söyleyen Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, “Hak parayla kazanılmaz. Nasıl para vererek oy kullanacağız demiyorsak, aday çıkarmayı da paraya

Cumhurbaşkanı adaylığı için toplanacak 100 bin imzanın noter kanalıyla yapılmasının yanlış olduğunu söyleyen Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, “Hak parayla kazanılmaz. Nasıl para vererek oy kullanacağız demiyorsak, aday çıkarmayı da paraya tanzim etmeyi doğru bir metot olarak görmüyoruz” dedi.

 

Saadet Partisi Antalya İl Teşkilatı, seçim çalışmalarının startını verdi. ‘Ver elini Antalya’ sloganıyla bir program gerçekleştiren teşkilat, kucaklaşmaya ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Program öncesi Antalya Öğretmenevi’nde bir toplantı düzenleyerek bütçe üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ne, hipodrom üzerinden AK Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım’a, EXPO 2016 üzerinden AK Parti Antalya milletvekillerine yüklenen SP Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Cumhurbaşkanlığı seçimi için uygulanacak olan 100 bin imza toplamaya değindi. İmzaların noter kanalıyla para karşılığında toplanmasının yanlış olduğunu kaydeden Düzen, ilgili seçim kurullarına gidilerek imzaların toplanabileceğine işaret etti. Seçim barajının kaldırılması ve Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili siyasi partilerin il başkanlarını ziyaret edeceklerini bildiren Düzen, ilk ziyaretin Pazartesi günü CHP Antalya İl Başkanlığına gerçekleştirileceğini bildirdi. “Türkiye’mizin, Antalya’mızın kucaklaşmaya ihtiyacı var” diyen Düzen, “Kamplaşma, kutuplaşma, bloklaşma hepimizi çok etkiliyor. Öyleyse kucaklaşmak mecburiyetindeyiz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR BÜTÇESİ, TÜRKİYE BÜTÇESİNİN MİNYATÜRÜ”

2018 yılı bütçelerine dikkat çeken Düzen, “Antalya Büyükşehir Belediye bütçesi maalesef Türkiye bütçesinin bir minyatürü niteliğinde. Türkiye bütçesi, 696 milyar 800 milyon lira gelir, 762 milyar lira civarında gider ve toplam 65 milyar 900 milyon lira açıkla başlıyor. Antalya’nın bütçesi de 853 milyon lira açıkla başlıyor. 2017 bütçesi 410 milyon lira açıktı. 2017 yılının kesin hesap cetvelini Nisan ayında öğrenmeye çalışacağız ama 2016 yılının kesin hesap cetveline göre Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 128 milyon 481 bin lira borcu var” dedi.

“BOĞAÇAY PROJESİ RANT ODAKLI”

Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini yakından takip ettiklerine dikkat çeken Düzen, Boğaçayı Projesi’ne rant odaklı bir proje olduğu gerekçesiyle itiraz ettiklerini söyledi. “Bizim dışımızdaki itiraz edenlerin niçin itiraz ettiklerine bakmaksızın üretime, istihdama, işsizliği önlemeye yönelik bir proje olmamasından dolayı rahatsızız” diyen Düzen, “755 dekarlık arazide Hollywood türü film setleri yapacağız, marinalar icra edeceğiz, limanlar kuracağız gibi ranta yönelik projelerin Milli Görüş çerçevesinden baktığımızda doğru olmadığı açıktır” diye konuştu.

HİPODROM ÜZERİNDEN KIVRIM’A YÜKLENDİ

Döşemealtı Yağca’da yapımına başlanan hipodroma da değinen Düzen, AK Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım’a yüklendi. “813 dönümlük bu arazide hipodrom yapmak bize göre kumara teşvik olduğu için ayrıca itirazımız var. Buraya 10’ar dönümlük 50 tane fabrikanın yapılabileceğini ifade ediyoruz” diyen Düzen, bu düşüncelerini açıkladıktan sonra AK Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım’ın yaptığı ‘Biz olayın ekmek tarafındayız’ şeklindeki açıklamaya dikkat çekti. “İktidar partisinin ilgili ilçe başkanı biz orada ekmeğe bakarız, yani hipodromla kumar oynanıp oynanmaması bizi alakadar etmez diyor. Bizi de kumar oynamak alakadar eder. Ekmeğin peşindeyiz ama helal lokmanın tarafındayız. Orada hipodrom yapıldığında kaç kişi çalışacak? Biz, bu 813 dönümlük arazide 50 tane fabrika yapıldığında 3 bin ila 5 bin kişinin çalışacağının garantisini verebiliriz” ifadelerini kullandı.

OSB’Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Döşemealtı’ndaki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) temelinin 1975 yılında Necmettin Erbakan tarafından atıldığını hatırlatan Düzen, “Üzerinden 40 yıl geçti ve bugün dördüncü OSB bile yeterli değil. Tevsi alanlarının genişlemesiyle birlikte takriben 18 bin kişinin çalışacağı bir nokta haline gelecek. Buda 100 bin kişinin ekmeğinin oradan karşılanacağını ifade eder” dedi.

EXPO ÜZERİNDEN ANTALYA MİLLETVEKİLLERİNE YÜKLENDİ

EXPO 2016’ya da dikkat çeken Düzen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“EXPO için büyük bir çalışma yapıldı. Açıldığı 2016 Nisan ayından kapandığı Ekim ayına kadar aradan geçen 191 gün içerisinde 4 buçuk milyon kişi misafir edilebildi. Turizme fazla etkisi olmadı. 2017 yılı Nisan ayında Özelleştirme Kurumu tarafından Tarım Bakanlığı’na tevdi edildi. Bundan sonraki süreç çok ilginç noktalara ulaştı. 13 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazetede 112 hektarlık EXPO alanı projelendirilmiş ve filmlerin, tiyatroların, alışveriş merkezlerinin, gazinoların olacağı bir plan tadilatıyla neticelenmiş. AK Partili ilgili milletvekilleri projeyi iptal ettiklerine dair kamuoyuyla paylaşımda bulundular. AK Partili Antalya milletvekillerinin, bütün dünyaya mal olmuş EXPO 2016’nın encamıyla alakalı çıkan plan tadilatından gerçekten haberi yok mudur? Şayet varda bir rol yapılıyorsa o zaman ayrı bir vahametle karşı karşıyayız. Her şeye rağmen plan tadilatının iptal edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Böylesi bir alan çok iyi değerlendirilmeli. İçerisinde üniversitenin, tarım liselerinin, ziraat ve veteriner fakültelerinin, ilgili meslek yüksekokullarının, tarımla ilgili olmazsa olmaz her şeyin bulunduğu dünyanın tarım merkezi olmalı. Sadece Antalya ve Türkiye’yi değil bütün dünyayı kucaklayacak bir projeden bahsediyoruz. Yetkilileri bu yönde çalışma yapmaya davet ediyoruz.”

“İL BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞECEĞİZ”

Gerçekleştirecekleri çalışmalar kapsamında Antalya’daki bütün siyasi partilerin il başkanlarıyla görüşme yapacaklarını bildiren Düzen, “AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, İYİ Parti ve Büyük Birlik Partisi il başkanlarıyla görüşeceğiz. İlk görüşmemizi Pazartesi günü CHP Antalya İl Başkanıyla yapacağız. Seçimlerde olması gereken uyum yasalarıyla ilgili tekliflerimizi paylaşacağız. Seçim barajlarının kaldırılması, Hazine yardımlarının adilane dağıtılması, Cumhurbaşkanlığı adaylığının nasıl düzenlenmesi gerektiği konularını ifade etmeye çalışacağız” diye konuştu.

“HAK PARAYLA KAZANILMAZ, ADAY ÇIKARMAYI PARAYA TANZİM ETMEK DOĞRU DEĞİL”

Saadet Partisi’nin kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkaracağını belirten Düzen, “Biz bir aday çıkaracağız. 100 bin belki 300 bin imzayı toplayacağız ama her bir imza 150 lira olmak şartıyla noter aracılığıyla 45 milyon lira harcayarak mı yapalım? Yoksa herkes ilgili seçim kurullarına giderek ifade etmesi suretiyle mi olsun? Bunun güncellenmesi, milletimizin önünün açılması lazım. Hak parayla kazanılmaz. Nasıl para vererek oy kullanacağız demiyorsak, aday çıkarmayı da paraya tanzim etmeyi doğru bir metot olarak görmüyoruz. Bu vesileyle en önemli gündem maddemiz bu olacak” diyerek sözlerini noktaladı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 11628 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim