Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.579
    %0.50
  • Dolar
    32.5995
    %0.14
  • Euro
    34.7967
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hakkari’nin Asırlık Sorunları Çözülüyor
19 Haziran 2017 Pazartesi 00:24

Hakkari’nin Asırlık Sorunları Çözülüyor

HAKKARİ (İHA) – Hakkari Belediyesi; şehrin içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve drenaj hattı gibi başlıca altyapı sorunlarını çözüme kavuşturmak...

HAKKARİ (İHA) – Hakkari Belediyesi; şehrin içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve drenaj hattı gibi başlıca altyapı sorunlarını çözüme kavuşturmak için hayata geçirdiği 2017 Hakkari Dönüşüm Programını tamamının ardından şehrin asırlık sorunu olan yolları asfaltlamak için gün sayıyor.

Altyapı hizmetlerini tamamlama aşamasına getiren Hakkari Belediyesi, şehrin asırlık çilesi haline gelen tozlu ve çamurlu yolları birinci sınıf asfaltla çözüme kavuşturmak için ilk etapta yol zemin etüdü, reglaj ve dolgu çalışması yapacak. Bu çalışmalar ile programlı olarak yolları asfalta hazır hale getirecek olan belediye, Ramazan Bayramı sonrası asfalta hazır olan yollara asfalt dökmeye başlayacak.

Hakkari Belediyesinin programında ilk asfaltın döküleceği Sümbül Mahallesi şehir girişinde Hakkari-Van bulvar yolunun asfalta hazır hale getirilmesi için reglaj ve dolgu çalışmaları başladı. Şehir girişi üzerinden başlayan yol çalışmaları, şehir merkezinden devam ederek mahalle yolları dahil olmak üzere şehir genelinin tamamında yapılacak.

Başlatılan yol çalışmalarını yerinde denetleyen Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, burada teknik personellerden bilgi alıp, incelemelerde bulundu. Burada bir açıklamada bulunan Başkan Vekili Epcim, "Hakkari'de yaşanan asırlık sorunları çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Zor bir coğrafyada altyapı ve üstyapı hizmetlerini inşa etmek kolay bir iş değil. Yıllarıdır susuzlukla, tozla, çamurla, çukurla yaşamaya alışmış bir şehri yeniden ihya ediyoruz. Tabi bunu yaparken ister istemez vatandaşlarımıza geçici rahatsızlıklar verebiliyoruz. Ama geçici rahatsızlıklar olmadan kalıcı hizmetler de olmaz. Burada yol çalışmalarımıza başladık, inşallah bayram öncesi ilk asfaltı yollarımıza dökeceğiz. Yaz mevsimi boyunca da yol çalışmalarımıza devam ederek şehrimizin asırlık yol sorununu çözeceğiz" dedi.

Belediye; altyapı ve üst yapı hizmetleriyle kenti adeta baştan yenilerken, ayrıca şehir imajını bozan elektrik ve iletişim direklerinin kaldırılıp yeraltı sisteminin kurulmasını için de VEDAŞ İl Müdürlüğü ve Telekom İl Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yürüterek, elektrik ve iletişim hatlarının yeraltı döşeme çalışmalarına da başlandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 198 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim