Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Halk Et projesi ve…

20 Ocak 2020 Pazartesi 13:45

 

        Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçimden önceki vaadleri arasında vatandaşa daha ucuz ve kaliteli et satışı ve tüketimi ile alakalı Halk Et projesiydi.

        Bildiğiniz üzere Antalya’da bu konu ile ilgili olarak ilk mağaza geçtiğimiz aylarda açılmış ve vatandaşların ilgisi ile karşılaşmıştı.

        İlçelerde de bu uygulamayı yaygınlaştırmak isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek çalışmalara devam ediyor.

Bu konu ile bağlantılı olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşı ekonomik ve kaliteli etle tanıştırdığı Halk Et Mağazası’nın Manavgat’ta açılacak ikinci şubesinde çalışmalar sürüyor. Sağlıklı, güvenilir ve uygun fiyatla vatandaşın sofrasına ulaşacak olan Halk Et için Manavgatlılar deyim yerindeyse gün sayıyor.

  Hatırlayacağınız gibi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in halka uygun fiyatlı, kaliteli ve sağlıklı et sunmak amacıyla hayata geçirdiği  Halk Et Satış Mağazası’nın ilki Kepez İlçesi Zafer Mahallesi’nde açılmıştı. Modern ve sağlıklı koşullarda halka ucuz et sunan Halk Et Mağazası vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Sözkonusu proje Muhittin Böcek’in talimatı ile Halk Et diğer ilçelerde de yaygınlaşıyor. Projeyi yürüten Büyükşehir Belediyesi İştiraki ANET, ikinci mağazasını Manavgat İlçesi’nde hayata geçiriyor. Bahçelievler Mahallesi’nde hizmet verecek Halk Et Manavgat Satış Mağazası için çalışmalar devam ediyor.

  ANET tarafından, içerisinde veteriner, gıda mühendisi ve uzman kişilerin olduğu bir komisyonca üreticiden ilk elden alınan hayvanlar yine ANET’in kendi mezbahasında kesilerek, veteriner gözetiminde işleniyor.

        Benim burada belirtmek istediğim olgu bu tarz projeler önemli. Bunun yanında besicileri de teşvik edecek, hayvancılığı geliştirecek,  maliyetleri azaltacak projelerin de en kısa sürede hayata geçirilmesi.

        Besicilerin gerçekten önemli sorunları var.

        Bu sorunların en başında da daralan mera alanları ile yem fiyatlarının yüksekliği.

        Ucuz yem konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirmeyi hedeflediği projenin en kısa sürede hayata geçirilmesi gerek.

        Ucuz ve sağlıklı et önemli. Bir o kadar önemli olan ayrıntı da üreticilerin ve besicilerin sorunlarının çözümü. O denge iyi kurulabilirse hem vatandaş memnun olacak, hem de besiciler…

Bu yazı toplam 798 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim