Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2281.96
    %0.26
  • Dolar
    32.3217
    %0.25
  • Euro
    35.018
    %-0.28
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hanedan’ın meclis üyeliği düşürüldü
02 Ağustos 2017 Çarşamba 11:13

Hanedan’ın meclis üyeliği düşürüldü

2014 yılında CHP’den Kepez Belediyesi Meclis Üyesi seçildikten sonra istifa ederek bağımsız kalan Osman Hanedan’ın, CHP grubu tarafından verilen önerge nedeniyle toplantılara katılmadığı gerekçesiyle meclis üyeliği düşürüldü.

2014 yılında CHP’den Kepez Belediyesi Meclis Üyesi seçildikten sonra istifa ederek bağımsız kalan Osman Hanedan’ın, CHP grubu tarafından verilen önerge nedeniyle toplantılara katılmadığı gerekçesiyle meclis üyeliği düşürüldü. Hanedan’ın yerine CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı da olan Eren Kurt’un meclis üyesi olacağı bildirildi.

 

Kepez Belediyesi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, belediyenin meclis salonunda dün gerçekleştirildi. Toplantıya uzun süredir oturumlara gelmeyen Osman Hanedan’ın da gelmesiyle bağımsız meclis üyeleri tam kadro olarak katıldı. 2 adet önerge ile birlikte 20 gündem maddesiyle toplanan meclisin 2. maddesinde, CHP Grubu’nun geçtiğimiz ayki toplantıda bağımsız meclis üyesi Osman Hanedan’ın oturumlara mazeretsiz olarak katılmadığı için meclis üyeliğinin düşürülmesiyle ilgili verdiği önerge gündeme geldi. Yapılan oylamada bağımsızlar çekimser kalırken, AK Parti, MHP ve CHP gruplarının evet oylarıyla Hanedan’ın meclis üyeliği düşürüldü.

TEMMUZ AYI MECLİS TOPLANTISINA DAMGA VURMUŞTU

Hatırlanacağı üzere Kepez Belediyesi’nin Temmuz ayında gerçekleştirilen meclis toplantısına CHP grubunun eski partilileri Osman Hanedan hakkında verdiği önerge damga vurmuştu. CHP’liler 2014 yılında partilerinden belediye meclis üyesi seçilen ancak daha sonra istifa ederek bağımsız kalan Osman Hanedan’ın meclis toplantılarına katılmadığı gerekçesiyle meclis üyeliğinin düşürülmesini istemişti. Yapılan tartışmaların ardından Kepez Belediyesi ve Meclis Başkanı Hakan Tütüncü tarafından Ocak, Şubat, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz aylarında toplantılara katılmayan, Mart ayındaki toplantının da ikinci bileşimine katılan Hanedan’ın savunmasının alınması kararlaştırılmıştı. Dün gerçekleştirilen toplantıya Hanedan katılırken, savunması diğer meclis üyelerine okundu.   

“SÖZLÜ OLARAK BİLDİRDİM, BİLGİM OLMADIĞINDAN YAZILI BİLGİLENDİRME YAPMADIM”

İşlerinin yoğunluğunu mazeret gösteren Hanedan, yazılı savunmasında şunları ifade etti:

“2017 aylık olağan toplantılarına (Ocak, Şubat, Mart, Nisan) işlerimin yoğunluğu nedeniyle katılamayacağımı, mazeretli sayılmam gerektiğini sözlü olarak AK Parti Meclis Üyesi İsmail Ulusoy’a telefonla bildirdim. Yazılı olarak mazeretli sayılmamla ilgili bilgim olmadığından yazılı olarak bilgilendirme yapmadım. Bundan böyle iş yoğunluğu nedeniyle katılmayacağım durumlarda yazılı bilgilendirme yapacağımın ve toplantılara devam edeceğimin bilinmesini arz ederim.”

“DEVAM ETMEK İSTİYORUM”

Kendisine söz verilen Hanedan, toplantılara işlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamadığını söyleyerek, meclis üyeliğine devam etmek istediğini ifade etti.

“MECLİS ÜYELİĞİNİN DÜŞÜRÜLMESİ DOĞRU”

CHP Grup sözcüsü Kadir Zeybek ise, meclis toplantılarına katılmayanların meclis üyeliğinin düşürülmesi kadar doğal bir şeyin olmayacağını söyledi ve meclisin disiplini ve kurumsallığı açısından Hanedan’ın meclis üyeliğinin düşürülmesinin doğru olacağını ifade etti.

“HUKUKİ ŞARTLAR GERÇEKLEŞTİ”

Hanedan’ın 2014 yılı seçimlerinde CHP’den meclis üyesi seçildiğini hatırlatan AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir de, konunun duygusal tarafını değerlendirmediklerini söyledi. Hukuki anlamda değerlendirdiklerinde kanunun konuyu açık bir şekilde düzenlediğini belirten Demir, şartların gerçekleştiğini kaydederek Henedan’ın devamsızlık nedeniyle üyeliğinin düşürülmesinden yana olduklarını dile getirdi.    

“KANUNUN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ”

“Keşke önceden mazeret dilekçesi verseydi de bu noktaya gelmeseydik” diyen MHP Grup Sözcüsü Adem Çelik ise, gönüllerinin üyeliğin düşürülmemesinden yana olduğunu ancak kanunun gereğinin de yapılmasının gerektiğini söyledi. “Kanunun kestiği parmak acımaz” diyen Çelik, “Gereği neyse meclis olarak yapacağız” diye konuştu.

OYLAMAYI BEKLEMEDEN MECLİSİ TERK ETTİ

Bu konuşmaların üzerine meclis üyeliğinin düşürüleceğini anlayan Hanedan, oylamayı beklemeden meclisi terk etti.

BAĞIMSIZLAR ÇEKİMSER KALDI, AK PARTİ, MHP VE CHP “EVET” DEDİ

Oylama sonucunda bağımsız meclis üyeleri Osman Bulut, Abdullah Bayram, Adnan Kabaağaç ve Mahmut Topal çekimser kaldı. AK Parti, MHP ve CHP grupları ise evet oyu kullandı. Böylece oy çokluğu ile Hanedan’ın meclis üyeliği düşürülmüş oldu.

HANEDAN’IN YERİNE KURT GELİYOR

Öte yandan CHP Kepez İlçe Başkanı Garip Erdoğan, milletin iradesinin temsili açısından Hanedan’ın yerine CHP’nin 1. sıra yedek meclis üyesi adayı Eren Kurt’un meclis üyesi olacağını bildirdi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı da olan 32 yaşındaki Eren Kurt, CHP Gençlik Kolları Akdeniz Bölge Sorumluluğu görevini yürütüyor.

KEPEZ’E KENT MEYDANI

Toplantıda Gündoğdu Mahallesi’nde yapımına başlanan kent meydanına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de gündeme geldi. Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Hakan Tütüncü, Gündoğdu’ya yapılacak olan meydanın önemine değinerek, “Bu, bölgenin ve Kepez’in cazibesini arttıracak yeni bir merkezin inşasına yönelik bir durumdu. Bunun inşaatı başladı. Çalışmaları devam ediyor. Birinci etapta 47 bin metrekarelik, ikinci etapta ise 140 bin metrekarelik bir meydan kazandırmayı planlıyoruz. Kocaman güzel bir meydana sahip olacağız. Bu bizim açımızdan heyecan verici. Şehrimize Antalya’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. Yapılan oylama sonucunda imar planı değişikliği komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 1016 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim