Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2509.141
    %1.01
  • Dolar
    32.5708
    %0.11
  • Euro
    34.7831
    %0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Harekata ortak destek
16 Ekim 2019 Çarşamba 17:22

Harekata ortak destek

Antalya’daki sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı’na ortak açıklamayla destek verdi. Ortak bildiriyi okuyan ATSO Başkanı Davut Çetin, “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatıyla başl

Antalya’daki sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı’na ortak açıklamayla destek verdi. Ortak bildiriyi okuyan ATSO Başkanı Davut Çetin, “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatıyla başlayıp devam eden operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermekte” dedi.

 

Türkiye’nin 81 İlinde aynı anda tüm odalar ve borsalarla birlikte meslek örgütleri ortak bir bildiriyle Barış Pınarı Harekatı’na destek verdi. Dün Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) toplantı salonunda buluşan Antalya’daki sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü temsilcileri, ortak bildiriyle Barış Pınarı Harekatı’na destek verdiklerini açıkladı. Ortak bildiriyi okuyan ATSO Başkanı Davut Çetin, harekatla hem ülkemiz sınırlarının güvenliğini sağlamanın hem de ülkemiz ve bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör koridorunu ortadan kaldırmanın amaçlandığını vurguladı. Çetin, “Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla bir ve beraber olarak ses verme günüdür” diye seslendi.

sam_0389.jpg

“DESTEKLİYORUZ”

“Bölgeyi PKK/PYD/YPG ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizleyerek, Suriye halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak, bölgede huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek” amaçlanıyor diyen Çetin, “Bizler devletimizin aldığı bu kararın arkasındayız ve destekliyoruz” dedi.

 

“TÜRKİYE, ULUSLARARASI KURALLARDAN DOĞAN HAKKINI KULLANIYOR”

Türkiye’nin uluslararası kurallardan doğan hakkını kullandığına dikkat çeken Çetin, şunları dile getirdi:

“Barış Pınarı Harekatı, evrensel hukuk ve Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi terörle mücadele kararları ile BM Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır. Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilmektedir. Dolayısıyla bu harekât, meşrudur ve uluslararası hukuka uygundur. Ülkemiz özellikle Fırat’ın doğusunda sınırın ötesinde konuşlu terör örgütü unsurlarınca, son iki yılda yüzün üzerinde taciz ve hasmane eyleme maruz kalmıştır. Bu terör örgütleri, Suriye içinde ve Suriyelilere yönelik de saldırılar düzenlemektedir. Suriye’deki yerel halkın da terör örgütlerinin giderek artan insan hakkı ihlalleri, göçe zorlanma, taciz ve zulmüne karşı şikayetleri ve tepkileri sürekli artmaktadır. Herkes artık şunu çok iyi görmelidir ki; masum insanları katleden ve ülkemizin güvenliğine de açık tehdit oluşturan terör gruplarına sessiz kalmamız beklenemez.”

sam_0375.jpg

“TÜRKİYE CEVABINI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE VERMEKTE”

“Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatıyla başlayıp devam eden tüm operasyonlarıyla Türkiye, terör örgütlerine ve destekçilerine gereken cevabı en güçlü şekilde vermekte” diyen Çetin, “Aynı zamanda da sivillerin ve masumların korunmasına azami dikkat gösterilmekte. Zaten bunu hem Fırat Kalkanı hem de Zeytin Dalı harekatlarında da gösterdik. Önceden terörün hakim olduğu bölgede hayat normale döndü, barış ve huzur geldi. Yurtlarını terk etmek zorunda kalmış Suriyelilerin geri dönüşüne de zemin hazırlamış olduk. Türkiye’nin elinden gelen tüm imkanlarını bu bölgeler için nasıl seferber ettiğini de tüm dünya kamuoyu gördü. Çünkü biz inanıyoruz ki, gönül dünyasını ve insanları imar edemeyenler, yeryüzünü imar edemezler. Bizler Türkiye olarak yıkmaktan, yakmaktan yana hiç olmadık, olmayacağız. Bizim tarafımız huzurdur, barıştır, kardeşliktir” ifadelerini kullandı.

 

“ULUSLARARASI CAMİA, TERÖRE KARŞI ÜLKEMİZE DESTEK VERMELİ”

Türkiye’nin terörle mücadeleye dönük çabalarının, etnik ve dini temizlik de dahil olmak üzere, insanlığa karşı işlenen suç niteliğindeki PKK/PYD/YPG ve DEAŞ eylemleri nedeniyle yerlerinden edilmiş Suriyelilerin geri dönüşlerinin önünü açacağını, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve birliğinin korunmasına da katkıda bulunacağını vurgulayan Çetin, “Bu nedenle Türkiye’nin başlattığı her harekât, Suriyeli göçmenler, mazlum ve mağdur durumdaki yerel halk tarafından desteklenmekte. Tüm bu gerçekler ışığında, uluslararası camiayı, teröre karşı ortak duruş sergileme ve evrensel insan haklarını bu bölgede hakim kılma yönünde niyetlerini açık bir şekilde göstererek, ülkemize destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

sam_0371.jpg

“TEHDİTLERE KARAŞI EN GÜZEL CEVABI VERECEĞİZ”

Türkiye ve Türkiye ekonomisine yöneltilen tehditlere Türk milletinin, iş dünyasının ve sivil toplumun bir ve beraber olarak en güzel cevabı vereceğinin altını çizen Çetin, “Bu tehditler karşısında bu vatanın her bir ferdi, Türkiye’nin geleceği için daha çok çalışacak, daha çok üretecektir. Üst kuruluşlarımız, yurtdışındaki muadilleri olan kurumlar ve üyesi oldukları uluslararası kuruluşlar nezdinde çalışmaya ve ülkemizin bu haklı duruşunu aktarmaya başladılar. Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla bir ve beraber olarak ses verme günüdür” diye konuştu.

 

BİLGİ KİRLİLİĞİ VE PROVAKASYON UYARISI

Herkesi özellikle sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağıran Çetin, “Bu bölgede yaşayanlar bizim komşumuzdur, kardeşimizdir. Aynı medeniyetin, aynı kültürün, aynı inancın mensupları olan bizler arasındaki kardeşlik ve komşuluk hukukunu kimse yok edemez. Aramıza kimse fitne ve fesat sokamaz, bizi birbirimize düşman edemez. Türkiye’nin iş dünyası olarak dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman askerlerimizin yanındayız. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bölgedeki terör unsurlarını yok edeceğine ve terör örgütlerini hezimete uğratacağına olan inancımız tamdır” diyerek şehitlere rahmet dilerken yaralılara acil şifalar temenni etti.

sam_0387.jpg

HAREKATA DESTEK VERENLER

Barış Pınarı Harekatına destek veren sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri arasında şunlar yer aldı;

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Ticaret Borsası (ATB), İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO) TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Antalya Şubesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şubesi, Antalya Ziraat Odası, Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED), Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD), Altınova Sanayici ve İş Adamları Derneği (ALTINSİAD), Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KONYSİAD), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Antalya Şubesi (MÜSİAD), Tüm Sanayici İş Adamları Derneği Antalya Şubesi (TÜMSİAD), Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği (YÖRSİAD), Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu (Antalya GGK), Türkiye Kamu Sen Antalya İl Temsilciliği, Hak İş Antalya İl Başkanlığı, Türk İş Antalya Temsilciliği, Memur Sen Antalya Temsilciliği, Eğitim İş Antalya Şubesi, Haber İş Sen Antalya Şubesi, Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şubesi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim