Bugün 17 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2493.525
    %0.16
  • Dolar
    32.5091
    %-0.09
  • Euro
    34.5668
    %0.04

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Haşere Mücadelesi ve ilçeler

26 Ekim 2019 Cumartesi 07:07
Ekim ayında olduğumuz bugünlerde sinek ve sivrisinekle mücadele hakikaten önemli bir mesele. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği Antalya merkez ve ilçelerinde vatandaşların bilhassa karasinek şikayetlerinin önlenmesi maksadıyla ekipler çalışmalarını devam ettiriyorlar.
 
Her ne kadar bu çalışmalar devam etse de bilhassa ilçelerde sinek ve sivrisinek şikayetleri var.
 
Bu bağlamda  Antalya Büyükşehir Belediyesi vektörel mücadeleye hız kesmeden devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri Alanya, Demre ve Kemer’de sokak sokak gezerek larva oluşumuna neden olabilecek unsurları ortadan kaldırıyor ve ilaçlama çalışması yapıyor.
 
Antalyalıların sıkıntısız bir yaz geçirmeleri için sinekle mücadele konusunda çalışma gerçekleştiren Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, 19 ilçede sinekle mücadeleye devam ediyor.
 
Çevre Sağlığı ekipleri başta sivrisinek olmak üzere, karasinek, hamamböceği gibi halk sağlığı açısından önemli zararlılara karşı biyolojik, kimyasal ve fiziksel mücadele yapıyor. 
 
Mesela  Alanya’da karasineklerin en çok ürediği, et ve gıda imalathane çevreleri, konteynerler, çöplük ve benzeri alanlar düzenli olarak ilaçlanıyor. Şehir merkezi başta olmak üzere Mahmutlar, Oba, Cikcilli, Konaklı, Avsallar ve diğer mahallelerde oluşturulan ekipler, düzenli olarak Mist Blower aracının yanı sıra pulverizatörle şehrin tüm cadde ve sokaklarında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
 
Çevre Sağlığı yetkilileri, özellikle gıda ve et imalatı yapan işletmelerin tesislerinin içi ve çevresinde temizlik kurallarını daha fazla özen göstermesi, kara sineklerin üreyebileceği atıkları ortalıkta bırakmaması daha etkin mücadelede büyük kolaylık sağlayacağını bildirdi.  Yine aynı şekilde Çevre Sağlığı ekipleri Demre’de de tüm kuyuların, bataklıkların ve havuzların ilaçlamasını yapıyor.
 
Ekipler ayrıca larva oluşumuna neden olacak eski lastikleri toplarken, her türlü kova ve kapta bulunan suları boşaltarak önlem alıyor. Durgun sularda da ilaçlama yapan ekipler, vatandaşların sinekten kaynaklı şikayetlerini en aza indirmek ve halk sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için çaba gösteriyor. 
 
Ekipler, Kemer’de vektörlere karşı (karasinek, sivrisinek, hamam böceği) kimyasal ve fiziksel mücadelesine ara vermeden devam ediyorlar. Temennim bu çalışmaların aralıksız devam etmesi. Zira Antalya gibi sıcak bir şehirde Sonbahar aylarında bile haşere sorun teşkil ediyor. Mutlu kalın.
Bu yazı toplam 619 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim