Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2247.271
    %0.13
  • Dolar
    32.3295
    %0.06
  • Euro
    35.1889
    %-0.02

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Haşereyle Mücadele!

19 Ağustos 2019 Pazartesi 12:30
Yaz Aylarında şüphesiz ki en çok şikayet edilen konuların başında sinek ve sivrisinek gelir. Bilhassa ilçelerdeki köylerde başta olmak üzere şehrin tamamında haşere şikayetleri en çok Ağustos ayında çoğalır. Haşere şikayetleri kırsal bölgelerde çok daha fazladır diyebilirim.
 
İşte bu münasebetle Büyükşehir Belediyesi ekipleri haşere ile mücadele çalışmalarını hızlandırdı. Personel sayısını çoğaltan belediye ekipleri bir taraft an da şikayetleri anında değerlendiriyorlar.    Bu manada  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin haşere ve zararlılara karşı mücadelesi sürüyor.
 
Büyükşehir’in Döşemealtı, Kemer, Korkuteli, Demre, İbradı ve Elmalı’da zararlılarla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor. Ekipler, foseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular ve kapalı alanlarda ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.   Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı personel sayısını artırdığı vektörel mücadele ekipleriyle Antalya genelinde haşeratla etkin mücadelesini sürdürüyor.
 
Son olarak Elmalı, Kemer, Korkuteli,Demre, İbradıve Döşemealtı’ndan gelen ihbarları değerlendiren ekipler bu ilçelerde çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlçe merkezlerinde bulunan çöp bidonları, fosseptik kuyular, umumi tuvaletler,ahır, ağıl, kümes, durgun sulama havuzlarında ve deniz kıyılarında ilaçlama yapılarak zararlılarla mücadele çalışması yapılıyor. Çevre Sağlığı ekipleri vektörel mücadeleyi entegre bir program çerçevesinde biyolojik, kimyasal ve kültürel mücadele olarak yürütüyor.
 
Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçların kullanıldığı mücadelede halktan gelen şikâyetler de değerlendiriliyor.  Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, vektörel mücadelede halk desteğinin önemli olduğunu belirterek, uyulması gereken önlemler ile ilgili vatandaşları da bilgilendiriyor.
 
Yetkililer küçük su birikintilerinde binlerce larva üreyebileceğine, bu yüzden küçük kaplarda, araba lastikleri içerisinde ve bina bodrumlarında su birikintisi oluşmasının önlemesi gerektiğini vatandaşlara hatırlatıyor. Ayrıca çöplerin kapalı poşetler içerisinde çöp kutularına atılması gerektiğini belirten ekipler, açıkta yiyecek atıklarının bulundurulmaması yönünde uyarılarda bulunuyor. Haşereyle mücadelenin aralıksız devam etmesi çok önemli.
 
Çünkü Antalya malum sıcak bir şehir ve bu mesele bilhassa köylerde çok şikayetlere neden oluyor. Besicilik faaliyetleri de haşere sorununu arttırıyor doğal olarak. Sağlıcakla kalın. 
Bu yazı toplam 1164 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim