Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'Hasta Yakınları Konuk Evi' Açıldı
20 Mart 2019 Çarşamba 17:28

'Hasta Yakınları Konuk Evi' Açıldı

KEPEZ Belediyesi tarafından hasta yakınları için inşa edilen 80 yatak kapasiteli ücretsiz hizmet veren "Hasta Yakınları Konuk Evi" törenle hizmete açıldı.

KEPEZ Belediyesi tarafından hasta yakınları için inşa edilen 80 yatak kapasiteli ücretsiz hizmet veren "Hasta Yakınları Konuk Evi" törenle hizmete açıldı.

Kepez Belediyesi, Antalya'ya tedaviye için gelen hastaların yakınlarına konaklama imkanı sunan "Hasta Yakınları Konukevi" açıldı. Açılışa, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Tütüncü, 10 yıl önce belediye başkanlığı görevine geldiğinde ilk hayata geçirmek istediği proje olduğunu söyledi.

Antalya'ya tedavi için gelen hasta yakınlarının hastane bahçelerinde, otoparklarda, koridorlardaki görüntülerinin beyninde yer ettiğini belirten Başkan Tütüncü, "İşte bunun için Hasta Yakınları Konuk Evi'ni açmayı çok istedim. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gittiğinizde yazın çimlerin üzerinde yatanları, kışın ise koridorlarda yatanları, soğuk havalarda araçların içerisinde battaniyeye sarılarak uyuyanları görürsünüz. Aslında onlar şifa talebi ile Antalya'mıza gelmiş hastaların yakınları. Bir pansiyona, ya da bir otele gidemeyecek olduklarından dolayı buralarda gecelemek zorunda olan vatandaşlarımız. Biz de onlara sıcacık bir yuva açalım, onların karınlarını doyuralım, yazın sıcakta, kışında soğukta dışarıda kalmasınlar onları konuk edelim istedik. Bu sebepten dolayı bu projeye geliştirdik" dedi.

Başkan Tütüncü, Kültür Mahallesi'nde kiraladıkları 3 katlı bir binada projenin yıllar önce doğduğunu anlattı. Projeyi 32 yataklı sıradan bir pansiyon gibi hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan Tütüncü, "Kurumsallaşmanın da ön şartı binalaşma olduğundan dolayı ve kalıcı bir eser inşa edelim istedik.80 yataklı, 5 yıldızlı otel konforuna sahip bu tesisi hasta yakınlarımızın hizmetine sunuyoruz" diye konuştu.

'OY İÇİN HİZMET YAPMIYORUZ'

"Biz yaptığımız hizmetleri sadece oy karşılığı yapmıyoruz" diyerek sözlerine devam eden Hakan Tütüncü, "Hasta Yakınları Konuk Evimiz de daha öncesinde olduğu gibi sabah kahvaltısı ve akşam yemeklerimiz ücretsiz olarak verilecek. Antalya'ya gelen hasta yakınlarımızı en güzel şekilde ağırlayacağız" dedi.

31 Martta yapılacak yerel seçimler konusuna da değinen Başkan Tütüncü, "2009 yılında göreve geldiğimizde bugünkü Ahatlı, Kültür ve Yenidoğan bir mahalleydi. Zaman içerisinde nüfus artışına göre, şehrin büyümesi dolayısıyla bölündü. Üç ya da dört ada hariç İller Bankası etrafındaki hiçbir yerde düzenli bir yapılaşmanın olmadığı, iskanlı binaların olmadığı, ruhsatlı binaların olmadığı tamamen gecekondu işgali altında bir mahalle vardı karşımızda. Mahallede yıllardır tapu özlemi vardı" dedi.

'DEĞİŞİM KEPEZ'İN HER YERİNDE'

Kepez'in dezavantajlarıyla değil, avantajları ile anılan bir bölge haline geldiğine değinen Tütüncü, aynı gelişimin Masa Dağı'nda, Sütçüler'de, Altınova'da da yaşandığını belirterek, "Hemşehrilerimiz yol verdiği sürece Türkiye'deki diğer belediyelere örnek olmaya devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş da Kepez'deki büyük değişim ve dönüşümü anlattı. Taş, "10 yıl önce Kepez'de hastane yoktu. Kepez'in her mahallesinde çok büyük problemler vardı. Hakan Tütüncü göreve geldiğinde işe önce tapu problemlerinden başladı. Her mahallede vakıf ya da hazine ile ilgili tabu problemleri vardı. Bugün baktığımızda ise; Kepez'de tapu problemlerinin yüzde 90'ı çözülmüş durumda. Şimdi Kepez'de akıllı hastane açıldı. Kültür merkezleri, konferans salonları, semt konakları, sağlık ocakları yapıldı. Yeni dönümde de Kepez'e 123 proje hazırladı" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hasta Yakınları Konuk Evi'nin açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 721 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim