Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2486.704
    %0.60
  • Dolar
    32.492
    %0.19
  • Euro
    34.7923
    %0.25
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hastane Korosundan Türkü Gecesi
26 Mayıs 2019 Pazar 11:58

Hastane Korosundan Türkü Gecesi

ATATÜRK Devlet Hastanesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Korosu, "Türkülerle Yaza Merhaba" adlı sezonun son konserinde türkü...

ATATÜRK Devlet Hastanesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Halk Müziği Korosu, "Türkülerle Yaza Merhaba" adlı sezonun son konserinde türkü severleri bir kez daha bir araya getirdi.

Kepez Belediyesi Erdem Bayazıt Kültür Merkezi sahnesinde gerçekleşen konserin sunumunu Ümran Özkaynak üstlendi. Bağlama, cura, kabak kemane yanında nefesli ve ritim sazların da yer aldığı orkestrayı, koro üyelerini şef Hasan Safran yönetti.

Birçoğu doktor ve hemşireden oluşan Atatürk Devlet Hastanesi Türk Halk Müziği Korosu'nun konseri "Bülbülüm Altın Kafeste" adlı Rumeli türküsünün seslendirilmesiyle başladı. İzmir yöresine ait "Gerizler Başında Hoplayamadım" adlı türküyle devam eden konserde Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Denizli, Kerkük, Kahramanmaraş, Çankırı, Erzincan, Kayseri, Ankara, Antalya, Erzurum, Diyarbakır yörelerine ait "Gönül Senin Elinden', "Çamdan Sakız Akıyor', "Kaçma Güzel Kaçma', "Dam Üstünde Çul Serer', "Yaylanın Çimenine" adlı ve daha birçok türkü yorumlandı.

Hastane yöneticileri ve personeli, birçok hastaneden çalışanların, hasta yakınlarının eş ve çocuklarıyla birlikte neşeli, keyifli dakikalar yaşadığı konser, "Hele Yar Zalım Yar" adlı türküyle sonlandı. Konser sonunda koro şefi, saz heyeti ve koro üyeleri alkış yağmuruna tutuldu. Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Vefa Sayraç, orkestra ve koro üyeleri adına şef Hasan Safran'a teşekkür çiçeği sundu.

Başhekim Sayraç, "Konserimizde Anadolumuzun birçok yöresine ait zihinlerde yer etmiş duygu yüklü, neşeli türküleri dinleyerek stres atıp rahatladık. Personelimizin, hastalarımızın, hasta yakınlarının motivasyonlarını yükseltmeye çalıştığımız sosyal ve kültürel etkinliklerimize katkı sağlayan Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne, koromuza, salonu dolduran türkü severlere teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 740 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim