Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.29
    %0.76
  • Dolar
    32.3617
    %0.09
  • Euro
    34.938
    %-0.38
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Hava kargo önemli”
18 Ekim 2018 Perşembe 14:46

“Hava kargo önemli”

Bölgede üretilen ürünlerin en kısa sürede hedef ülkelere ulaştırılması için yapılan her türlü çalışmanın içinde yer aldıklarını belirten BAKA Genel Sekreteri Abdullah Madenci, yaş meyve sebzenin tazeliğini koruyarak sofralara ulaşmasında hava kargonun çok

Bölgede üretilen ürünlerin en kısa sürede hedef ülkelere ulaştırılması için yapılan her türlü çalışmanın içinde yer aldıklarını belirten BAKA Genel Sekreteri Abdullah Madenci, yaş meyve sebzenin tazeliğini koruyarak sofralara ulaşmasında hava kargonun çok önemli olduğunu kaydetti.

 

Antalya Expo Center ANFAŞ’ta açılan Inter Fresh Yaş Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistik Fuarı etkinlikleri kapsamında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (ANTKOMDER) ile Antalya Sebze Meyve Tüccarları Derneği (ANTESE) işbirliğinde Antalya’nın Uluslararası Kargo Taşımacılık Potansiyeli konulu bir panel düzenlendi. BAKA Genel Sekreteri Abdullah Madenci, ANTKOMDER Başkanı Nevzat Akcan, ANTESE Başkanı Adem Özaydın, Türk Hava Yolları (THY) Antalya Kargo Müdürü Emre Bulut, Kühne Nagel Nakliyat Şirketi Türkiye Kargo Müdürü İbrahim Ülger’in konuşmacı olduğu panele yabancı konuklarda katıldı. Panelin sunumunu BAKA Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek gerçekleştirdi.

sam_3753.jpg

“BÖLGEMİZ EN ÖNEMLİ ÜRETİM DEPOSU”

İngilizce olarak Antalya’nın ve Türkiye’nin yaş meyve sebze kapasitesi hakkında bilgilerin aktarıldığı ve bunların dünya pazarlarına ulaştırılmasıyla ilgili çalışmaların anlatıldığı panelde konuşan BAKA Genel Sekreteri Abdullah Madenci, “Bölgemiz ülkemizin yaş meyve ve sebze bakımından en önemli üretim deposu konumunda. Bizler bölgemizde üretilen bu ürünleri en doğru şekilde ve en kısa sürede hedef ülke pazarlarına ulaştırmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu konuda hem yerli hem de yabancı organizasyonların içinde bulunuyoruz. Yaş meyve ve sebzede tazelik çok önemli. Bu nedenle hava kargonun bundaki önemini hepimiz görüyoruz. Hava kargo firmaları yetkililerinin bölgemizde üretilen ürünlerin en kısa sürede hedef ülkelerin pazarına ulaşması için gerekli yardım ve desteği sağlayacaklarından kuşkum yok” dedi.

 

“HAVA KARGO EKONOMİDEN DAHA HIZLI BÜYÜYOR”

BAKA Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek ise, “Dünya ekonomisi yıllık yaklaşık yüzde 8-10 büyürken hava kargo yüzde 16 büyüyor. Yani dünya ekonomisinden daha hızlı büyüyor. Bu ürünlerini artık hava kargoyla taşıyanlar daha çok ürün satabilecekler demektir” diye konuştu.

sam_3749.jpg

“KARGONUZU BAHÇENİZDEN BİLE ALABİLİRİZ”

“Çiftçilerimizin emeklerini değerlendirmek için hepimiz canla başla çalışıyoruz” diyen ANTESE Başkanı Adem Özaydın da, hava kargonun önemine dikkat çekti. Antalya’da üretilen yaş meyve ve sebzenin diğer ülkelere taşınmasında büyük destekleri olduğunu belirten THY Antalya Kargo Müdürü Emre Bulut ise, dünyanın dört bir yanına taşımacılık yaptıklarını söyledi. THY olarak her zaman ihracatçıların ve çiftçilerin yanında olduklarını kaydeden Bulut, acentelerle iletişime geçilerek ihracatın hızlı bir şekilde artırılabileceğini ifade etti. Hava kargo ile ilgili her türlü yardıma hazır olduklarını söyleyen Kühne Nagel Nakliyat Şirketi Türkiye Kargo Müdürü İbrahim Ülger ise, dünyada yaklaşık 1100 ofiste hizmet verdiklerini belirterek kargoları bahçelerden dahi alarak adrese teslim edebildiklerini bildirdi. Faydalı bir buluşma gerçekleştirildiğini belirten ANTKOMDER Başkanı Nevzat Akcan da, emeği geçen herkese teşekkür etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2369 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim