Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2490.091
    %0.74
  • Dolar
    32.4971
    %0.18
  • Euro
    34.7328
    %0.24
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Havalimanında yangın tatbikatı
22 Mart 2018 Perşembe 17:33

Havalimanında yangın tatbikatı

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesindeki Gazipaşa- Alanya Havalimanı'nda olası uçak kazası ve yangına karşı tatbikat yapıldı.

ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesindeki Gazipaşa- Alanya Havalimanı'nda olası uçak kazası ve yangına karşı tatbikat yapıldı.

Gazipaşa- Alanya Havalimanı'nda gerçekleştirilen tatbikatı TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı ve havalimanı personelinin yanı sıra Gazipaşa Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Tan Doğan, Gazipaşa Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Ertuğrul Yıldız ile Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Soner Özcan da izledi.

Tatbikatta havalimanına bu yıl inecek en büyük uçak olan 757- 200 tipi uçak konu edildi. Senaryo gereği iniş sırasında kırımlı bir kaza geçiren ve alev alan 757- 200 tipi uçağa havalimanı itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. Saat 14.30'da yapılan tatbikat TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı kontrolünde gerçekleşti. Başarılı şekilde gerçekleştirilen tatbikata Sahil Güvenlik Komutanlığı, Gazipaşa Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler 2 arazöz ve kamyonetle destek verdi.

Çıkan yangında 757- 200 tipi uçağın piste inişi sırasında kaza geçirdiği ihbarını alan itfaiye ve sağlık ekipleri kısa sürede olay yerine ulaştı. Söndürme çalışmaları devam ederken havalimanı polisi ve güvenlik görevlileri alanın çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Yangının kontrol altına alınmasından sonra yaralanan yolcular uçaktan çıkarıldı. Senaryo gereği yaralı olan yolcular alanda bekleyen ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Yanan uçağın enkazı soğutma çalışmasının ardından kurtarma ekipleri tarafından bulunduğu yerden kaldırıldı. Yangın tatbikatı başarılı şekilde tamamlanırken, tatbikat sırasında araçlarıyla yoldan geçen bazı vatandaşlar olayı gerçek sandı.

TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Cengiz Aşıklı, "Yıl içerisinde 1 kez ateşli ve 2 defa da ateşsiz yangın tatbikatları yapıyoruz. İtfaiye personelimiz 12 ay boyunca sürekli eğitimden geçiyor. Sezon başlamadan önce bir tatbikat yapıp, kendilerini bir daha motive etmek, biraz daha el becerilerini geliştirmek için böyle bir çalışma yaptık" dedi.

Olası kazalarda erken müdahalenin can kurtardığına dikkati çeken Aşıklı, "Bu tür olaylarda ekiplerin zamanla yarışması gerekiyor. Tatbikat verildiğinde kuledeydim. Tatbikat verildikten sonra olay yerine geldim. Bütün birimlerin uyum içerisinde çalıştıklarını ve havalimanında meydana gelecek kaza kırım anında olaya anında ve sağlıklı müdahale edileceğini gördüm. Tatbikatta görev alan tüm ekiplerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Havalimanında yangın tatbikatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1118 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim