Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2493.029
    %0.36
  • Dolar
    32.5994
    %0.14
  • Euro
    34.8062
    %0.12

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Hayırlı 'Cumalar'

12 Mayıs 2018 Cumartesi 17:41


Bu hafta Cuma mesajlarına değinmek istiyorum.
Her Cuma gerek telefonlarımıza, gerek maillerimize gelen Cuma mesajları bende biraz samimiyetsiz bir topluluk hissi uyandırdı.
Neden mi? Hafta içi birbirlerini aramayan, ‘nasılsın’ demeyen ve hatta hatta sosyal medyada onun siyasî görüşüne, yada başka paylaşmış olduğu bir şeye kendi yorumumuzu yaptığımızda veya onun düşüncelerine görüşlerine uymayan  bir şey paylaştığımızda acımasızca eleştiren,  özelden yazıp tenkit eden samimiyetsiz  topluluklar olmaya başladı. 
Şunu da belirtmeliyim ki Cuma mesajlarına karşı mıyım ? 
Hayır asla ! 
Ben sadece bu samimiyetsizliğe karşıyım. 
Cuma günleri, ‘Hayırlı Cumalar, Cumamız mübarek Olsun’ deyip sadece Cuma günleri dostlarını arayan, sadece Cuma günleri iyi olan, sadece cuma günleri hoşgörülü  olan,  bu melekliği sadece Cuma hatırlayan insanlar diğer günlerde hal hatır sormayan  Resmen birbirlerini linç eden, sosyal medyadan arkadaşının duygularını düşünmeden, saygı duymadan verip veriştiren bu topluluk Acaba nereye gidiyor? 
Cuma günlerini belli zümreye yafta gibi yapıştırmak, Diğer zümre ne anlar Cuma’dan diyip alay etmekte nedir? Beyler bayanlar bizim dinimiz hoşgörü dinidir.
 Hoşgörü ne demek? 
Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, şahsi düşüncesi ne olursa olsun, giyimi, kuşamı ne olursa olsun insanları yargılamamak demek. Hafta içi markete gelen müşterisini dolandırıp, saymayıp işine gelirse abla almazsan alma diyip, kalp kırıp  Cuma günleride öğlenleri marketi kapatıp namaza gitmek akıl almaz riyakârlık göstergesi  değil midir ?
İnsanları dinden soğutmayın. Allah’a korku ile değil aşk ile sevgi ile bağlanmayı özendirin. Sadece Cuma'ları Allah'ı anmayın. Dostları o gün hatırlamayın. Dürüst, ahlaklı ve hoşgörülü olmaya özen gösterin. Sevgi ve gülümsemenin açamayacağı hiç bir kapı yoktur. 
Eleştirmeden sevin, sevilin.
Artık  iletişim çok kolay, artık nasılsın demek napıyorsun demek çok kolay. Telefon ile aramaz isen yazarsın. Bu iki saniyeni almaz. 
Ama ne olur biliyor musunuz? 
Beni haftada 1 değil, arada da olsa merak eden seven birini hisseder mutlu olurum. 
O zaman ne diyelim. 
Hayırlı hoşgörülü ve sevgi dolu Cumalar Herkese…

 

Bu yazı toplam 6553 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim