Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.509
    %0.80
  • Dolar
    32.3459
    %0.19
  • Euro
    34.8864
    %0.62
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“HDP'den meclis üyesi adayı yazmadık”
25 Mart 2019 Pazartesi 18:50

“HDP'den meclis üyesi adayı yazmadık”

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul; “HDP'den meclis üyesi adayı yazmadık. Ama iş adamları derneğinden bir isim önerisi gelmiş olabilir. 19 ilçemizdeki meclis..

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul; “HDP'den meclis üyesi adayı yazmadık. Ama iş adamları derneğinden bir isim önerisi gelmiş olabilir. 19 ilçemizdeki meclis üyeleri yazılırken il örgütü olarak hiçbir ilçemizin listesine müdahale etmedik. Belediye başkan adaylarımız ve ilçe başkanlarımız sıralamaları belirledi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı tarafından İl Başkanlığı konferans salonunda basın toplantısı gerçekleştirildi. Yerel seçimler ve gündeme dair konuların konuşulduğu toplantıda CHP Antalya Millevekilleri Cavit Arı, Çetin Osman Budak ve Rafet Zeybek ile CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul yer aldı.

“BÜTÜN İLÇELERDE İTTİFAK KURAN DÖRT İLDEN BİRİYİZ”

Türkiye’de bütün ilçelerde ittifak kuran dört ilden birisinin Antalya olduğuna vurgu yapan CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Tüm ilçelerde meclis listelerinde de İyi Parti ile ittifak kurduklarını belirtti. Sandık güvenliği ile ilgili bütün eğitimleri vermeye devam ettiklerini ve seçime çok iyi hazırlandıklarını ifade etti.

Kumbul; “Ülkede ciddi bir ekonomik kriz var. Şu an ki düzenden ne esnafımız, ne işçimiz ne de insanımız memnun değil. Son günlerde günün belli saatlerinde, trafiğin en boş olduğu ve otobüslerin en az yolcu taşıdığı saatlerde ulaşımın ücretsiz olacağı ile ilgili, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in bazı açıklamaları var.  Su ile ilgili Başkanım Muhittin Böcek’in projesinden sonra Menderes Türel’in aynı yönde vaatleri oldu” diyerek 1 Nisan’dan sonra Muhittin Böcek’in kitapçığında olan projelerin ve kitapçıkta olmayıp halkın ihtiyaç duyduğu eksikliklerin Muhittin Böcek’in Büyükşehir Belediye Başkanı olması ile gerçekleştireceklerini söyledi.

“KURVAZİYER TURİZMİ İÇİN DIŞARIDA TANITIM İYİ YAPILMALI”

Projeleri ile ilgili 70 bin kişiye istihdam yaratacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i eleştiren Kumbul; “Hatırlarsanız Boğaçayı’nda da istihdam yaratıyordu ama gördüğümüz kadarıyla şu an bir hareket yok. Daha önce Boğaçayı ve Kurvaziyer ile ilgili projelerin yapılması durumunda kente vereceği zararları anlatmıştık. Kurvaziyer liman projesine karşı olmadığımızı yerine karşı olduğumuzu belirtmiştik. 2017’de 40 bin 300 kişi kurvaziyer turizmi ile ülkemize gelmiş ama 2018’de 7 bin 656 kişi gelmiş. Sayı giderek azalıyor. Kurvaziyer turizmi için önce ülkenin tanıtımını dışarıda çok iyi yapmamız gerekiyor” dedi.

“Biz geldiğimizde daha şeffaf ihalelerin olduğunu, en düşük bütçeyle en iyi hizmetin verilebileceğini bütün Antalya görecek” diyen Kumbul Antalya’daki 32 arıtma tesisinin eksiklerini tamamlayıp ful kapasiteyle faaliyete geçmesini sağlayacaklarını da ifade etti.

“HDP'YE YAKIN DENİLEN İSİM HDP'DE HİÇ SİYASET YAPMADI”

Millet İttifakı'nın Kepez Belediye Meclis Üyesi aday listelerinde ismi geçen Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) üyesi Mustafa İlhan ve BDP Antalya eski İl Başkanı Abdülbaki Karaağaç'ın yer almasına yönelik soruları yanıtlayan Kumbul, CHP ve İyi Parti'yi değişik çevrelerle ittifak yapıyormuş gibi gösterme çabaları olduğunu, önümüzdeki seçimin yerel seçim olduğunu, genel seçim havasına sokulmaması gerektiğini söyledi. Kumbul; “Şunu özellikle belirttim biz İyi Parti ile ittifak halindeyiz. Aynı genel seçimlerde olduğu gibi. HDP'ye yakın dediğiniz arkadaş Mustafa İlhan, yıllardır bizim partimiz içinde belde başkanlığı yapmış partililerimizin hepsinin tanıdığı Korkutelili Süleyman İlhan'ın kardeşidir. Bugüne kadar HDP'de hiç siyaset yapmamıştır. Daha önceden başka bir partide siyaset yapmış olabilir. Önceden MHP'de siyaset yapmış ama şimdi bizimle olan adaylarımız var. İyi Parti'den ittifak nedeniyle gelen adaylarımız var. HDP'den meclis üyesi adayı yazmadık. Ama iş adamları derneğinden bir isim önerisi gelmiş olabilir. 19 ilçemizdeki meclis üyeleri yazılırken il örgütü olarak hiçbir ilçemizin listesine müdahale etmedik. Belediye başkan adaylarımız ve ilçe başkanlarımız sıralamaları belirledi. Genel merkeze kendileri sundular. Abdulbaki Karaağaç’ı tanımıyorum ama kendisi iş adamı. BDP'den istifa etmiş daha sonraki dönemlerde CHP'ye üye olmuş birisidir" dedi.

“MURAT DİNÇ, ‘BEN KEFİLİM’ DEDİ”

Meclis üyeliğinde ismi geçen kişilerin herhangi bir engelinin olmadığını aktaran Kumbul; “Abdulbaki Karaağaç iş adamı ve üyesi olduğu iş adamları derneği tarafından ilçe başkanlığına önerildi” diyerek eleştirilerin ardından Abdulbaki Karaağaç ve Mustafa İlhan ile görüşmediğini, telefonla Millet İttifakı Kepez Belediye Başkan adayı Murat Dinç ile görüştüğünü Murat Dinç’in 'Listemdeki arkadaşlarımın hepsi sahada çalışıyor. Hepsine güveniyorum. Hiçbir şekilde bir bağlantısı ve bağı yoktur. Ben kefilim' dediğini aktararak “Bu benim için yeterlidir" şeklinde konuştu.

Son olarak vatandaşların mutlaka sandığa gidip oy vermelerini isteyen Kumbul; “ halkımız hangi partiye oy verirlerse versinler, sandıkta halkın iradesinin aynen çıkması için elimizden geleni yapacağız. Biz biliyoruz ki 31 Mart'ta Antalya'da ve Türkiye'nin birçok yerinde CHP kazanacaktır” dedi. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 1357 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim