Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya11 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2246.595
    %0.10
  • Dolar
    32.3347
    %0.08
  • Euro
    35.1824
    %-0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Hedefimiz ihracat ve markalaşmak”
19 Şubat 2019 Salı 18:50

“Hedefimiz ihracat ve markalaşmak”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi yeni Yönetim Kurulu’nun ilk basın toplantısını MÜSİAD Antalya Şubesi Başkanı Boğaçhan Göksu başkanlığında yaptı. Göksu, “2019 için en büyük ticari faaliyetimiz ihracat ve markalaşma olacak"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi yeni Yönetim Kurulu’nun ilk basın toplantısını MÜSİAD Antalya Şubesi Başkanı Boğaçhan Göksu başkanlığında yaptı. Göksu, “2019 için en büyük ticari faaliyetimiz ihracat ve markalaşma olacak. İhracatta çok iyi yapabildiğimiz şeyleri markalaşarak kalıcı olmasını sağlamaya çalışacağız. Yani ihracatta vazgeçilen değil, vazgeçilmez olan olmaya çalışacağız” dedi.

MÜSİAD Antalya Şubesi Başkanlığına seçilen Boğaçhan Göksu ve Yönetim Kurulu üyeleri Akra otelde düzenlenen toplantıda basınla bir araya geldi. Toplantıya Basın İlan Kurumu Antalya Şubesi Başkanı Nedim Engin ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni katıldı.

 “KADINLARA VE GENÇLERE ÖNEM VERİYORUZ”

MÜSİAD gafletten kurtulmaya çalışan bir grup iş adamının kurduğu dernektir. MÜSİAD Antalya olarak yönetime geldiğimizde bir çalışma yaptık. Ülkemiz makrosunda ve Antalya mikrosunda dünyaya neler katabiliriz. Öncelikle ülkemize döviz sokmamız lazım diye düşündük. Çünkü biliyoruz ki ülkesine döviz sokan iş adamı en iyi yatırım yapan iş adamıdır. 2019 için en büyük ticari faaliyetimiz ihracat ve markalaşma olacak. İhracatta çok iyi yapabildiğimiz şeyleri markalaşarak kalıcı olmasını sağlamaya çalışacağız. Yani ihracatta vazgeçilen değil, vazgeçilmez olan olmaya çalışacağız. MÜSİAD’ın Antalya üzerinde ve Türkiye genelinde birçok projeleri var. Kadınlara ve gençlere büyük önem gösteriyoruz. Şu an derneğimizin yönetiminde 3 kadın var. Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz bir proje ile üniversiteli 50 öğrencimize tarım akademisi yapıyoruz. Burada amacımız gençler üniversiteden çıktığında hemen hayata hazır hale getirmek. İhracat vizyonumuzu ortaya sermek için üyelerimize ücretsiz İngilizce kursu başlattık. Hedefimiz en yakın zamanda bu İngilizce kursundan aldıklarımızla yurt dışına çıkıp birebir kendimiz kendi İngilizcemizle satış yapmak. En önemli hedefimiz ihracat ve markalaşmak.

“YEREL MEDYAYA DESTEK VERİLMELİ”

Güçlü bir Antalya basını yaratılması için Antalya’da var olan kurum ve kuruluşların medyaya destek vermesi gerektiğini belirten AGC Başkanı Mevlüt Yeni, “Medya’nın gücünü okurdan, izleyiciden ve dinleyiciden alması gerekiyor. Biz aynı geminin yolcularıysak, demokrasinin gelişmesinde yerel sorunlarımızın çözümünde medya büyük bir paydaşsa önemli bir görev üstleniyorsak o zaman medyayı güçlü tutmamız lazım. Yerel medyaya destek verilmeli. İş dünyasının elinde çantası ülkesine döviz getirebilmek için gecesiyle gündüzüyle büyük bir mücadele ettiğini ülkemizin kentimizin ekonomisine büyük katkılar sağladığına tanığız. Bizim de sizleri desteklemek yanınızda olmak motive etmek görevimizdir” şeklinde konuştu.

“YEREL BASINLA FARKINDALIK”

Basının kentte önemli bir konumda olduğuna vurgu yapan MÜSİAD Başkan Yardımcısı Muhteşem Kabasakal, “Sosyal medyayı takip ediyoruz ve sosyal medyadan beslenerek ayakta kalıyoruz. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun emniyet kemeri farkındalığı yarattığı gibi biz de yerel medyaya destek olacak bir çalışma yaparak farkındalık yaratabiliriz” dedi. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 2439 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim