Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2246.452
    %0.09
  • Dolar
    32.3304
    %0.09
  • Euro
    35.1901
    %-0.02
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hem'den Yılsonu Sergisi
25 Mayıs 2019 Cumartesi 16:08

Hem'den Yılsonu Sergisi

AZİZE Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nce (AKHEM) açılan "Üç Boyutlu Şekillendirme - Rölyef ve Keçe Kursu'nu tamamlayan kursiyerlerin çalışmalarının...

AZİZE Kahraman Halk Eğitimi Merkezi'nce (AKHEM) açılan "Üç Boyutlu Şekillendirme - Rölyef ve Keçe Kursu'nu tamamlayan kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı yılsonu sergisi Antalya Müzesi'nde açıldı.

Antalya Müzesi'nde açılan serginin kurdelesini Muratpaşa İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Ünal, AKHEM Müdürü Kenan Yavuz, Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Ethem Çarkçı, Döşemealtı Halk Eğitimi Müdürü Canat Duru, Muratpaşa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Nabi Arslan birlikte kesti.

Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, sergilenen alçı rölyef ve keçe rölyef çalışmalarını inceledi, kurs öğretmeni Ayşen Yılmaz Kabak ile kursiyerlerden bilgi aldı. Kaymakam Arısoy, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Ünal'a rölyef ve keçe çalışmalarından oluşan birer tablo hediye edildi.

Üç Boyutlu Şekillendirme Yapımı ve Aksesuarlar Öğretmeni Ayşen Yılmaz Kabak, geçen yıl eylül ayında 5 grupta 80 genç ve yetişkin kursiyerle başladıkları kursta kıyafet ve çeşitli ev aksesuarları üretildiğini belirtti. Kabak, "Rölyef çalışmasını bez tuval ya da sunta üzerine yığma tekniği ile yapıyoruz. Malzemelerimiz alçı, tutkal ve yağlıboya. Tuval üzerinde şekillendirme yapıp boyuyoruz. Keçe çalışmasında da ham yünü sabunlu suyla serpme yapıp keçeleştiriyoruz. Renklendirmede kökboyası ya da toz boya kullanıyoruz. Alçı rölyeften duvar panoları, keçeden kıyafet, kıyafet üstü aksesuarlar, kapı süsleri, minyatür insan ve hayvan tasarımları, ev aksesuarları üretiyoruz" dedi.

AKHEM Müdürü Kenan Yavuz da yetenekleri ortaya çıkan ve el becerileri gelişen kursiyerlerin öğrendikleriyle evlerinde de sanat üretimi yapıp pazarlama imkânı bulduğunu, bir yandan evlerini süslerken yaptıkları satışla da aile ekonomisine katkıda bulunduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 827 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim