Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.963
    %0.74
  • Dolar
    32.3643
    %0.10
  • Euro
    34.9402
    %-0.38
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hemşirelikte kendini geliştirmenin önemi konferansı
06 Nisan 2018 Cuma 15:43

Hemşirelikte kendini geliştirmenin önemi konferansı

Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik, "Hemşirelikte inovasyonun önemi ve inovatif ürün örnekleri"...

Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, lisans ve lisansüstü öğrencilerine yönelik, "Hemşirelikte inovasyonun önemi ve inovatif ürün örnekleri" konulu konferans düzenledi.

Osmanbey Yerleşkesi Fen Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen ve konuşmacı olarak Dr. Yeliz Doğan Merih'in davet edildiği, programın açılışında konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zehra Yılmaz, Sağlık sektöründeki inovasyonlar, getirdiği yenilik ve ilerlemelerle toplumsal refahın ve yaşam kalitesinin temel belirleyicilerinden biri haline geldiğine dikkat çekerek, "İnovasyonun sağladığı yenilikçi ürün ve hizmetler, kişilerin sağlıklı kalmasını sağlayarak, erken teşhis ve tedavi imkanlarını artırarak, hastalıkların mortalite ve morbidite oranlarını düşürmekte, hastanede kalış süresini azaltmakta dolayısı ile sağlık hizmetlerine ait maliyetleri düşürerek daha çok kişiye sağlık hizmeti ulaştırabilmeyi hedeflemektedir. Bu sayede uzun dönemde sağlık sisteminde sağlanan verimlilik artışıyla hasta yararına alternatif çözüm seçenekleri oluşturulabilmektedir" dedi.

Programın açılışında söz alan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, üniversitelerin, kamu ve özel sektör arasında karşılıklı ve sürekli bir iletişim kültürünü sağladığını ayrıca gelişen inovasyon sistemi için iyi bir temel oluşturduğunu söyledi. Türkiye olarak sağlık sektöründe önemli bir yere geldiklerini söyleyen Rektör Taşaltın, "50 yıl önce sıkıntısını çektiğimiz sağlık personelinde şu anda geldiğimiz durum, ülkemizin gelişmişliğini gösteriyor. Şimdi artık nitelikli personele daha da nitelik kazandırmanın yollarını arıyoruz" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sunum yapan Dr. Yeliz Doğan Merih, amacının, hemşire adaylarını gelişim ve inovasyona yöneltmek için bir nevi yol göstermek olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarının kendilerini, gelişen teknolojiye göre uyarlamaları ve ona ayak uydurabilecek eğitimlere mutlaka katılmalarını gerektiğini anlattı. İki saat devam eden programın sonunda Rektör Taşaltın, Dr. Yeliz Doğan Merih'e plaket takdim etti.

Hemşirelikte kendini geliştirmenin önemi konferansı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 25717 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim