Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2435.681
    %0.33
  • Dolar
    32.5203
    %-0.13
  • Euro
    34.8906
    %-0.16

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Her zaman kalbimizdesin…

10 Kasım 2018 Cumartesi 00:10

 

   Bugün 10 Kasım 2018… İşgal altına alınmış bir devleti parçalanmaktan ve esaret altına alınmaktan kurtaran, milli bütünlüğü sağlayan, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı yaratılmasında öncü olan, çağdaş ve uygar Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan, gerçekleştirdiği devrimlerle Türkiye’nin yüzünü aydınlık yarınlara döndüren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü her zamankinden daha çok arıyoruz…

 

   10 Kazım 1938 yılında aramızdan ayrılan, ancak eserleri, fikirleri, vizyonu ve ülkemizde başardığı değişim ve gelişim hareketiyle gönlümüzde taht kuran Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; eserleriyle içimizde yaşıyor.

            Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80. Yıldönümünde büyük bir özlemle anıyor ve arıyoruz.

                        Ülkemizin bugün  içinde bulunduğu sıkıntılı süreçte Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği Cumhuriyet’in değerini ve bizlere kazandırdığı onurlu geleceğin değerini her 10 Kasım tarihinde bir kez daha anlıyoruz, bir kez daha yaşıyoruz…

            Milli mücadele yıllarının kendine özgü zorluklarını, acılarını, yokluklarını ve kısıtlı imkanlarını bugün “unutan” ve olaylara yüzeysel bakan sığ düşüncelerin her 10 Kasım’da bir kez daha çaresizliğe yol aldığını görüyoruz.

                                                Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük yokluklarla, özveriyle, emekle kurduğu genç Cumhuriyet dimdik ayakta ve önemi her geçen gün daha da artıyor.

            10 Kasım’larda Atatürk’ü çok farklı duygularla anıyoruz artık. O’nun eserlerinin değerini özümsüyoruz. O yıllarda verilen kurtuluş destanının önemini belleğimizde taşıyoruz.

            İlkeleri, devrimleri, düşünceleri ve geride bıraktığı eserleriyle çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz vizyonuna çok uzun soluklu bir tanımlama getiren Atatürk’ü her zamankinden çok daha farklı duygularla minnetle kalbimizde yaşatıyoruz.

            Bugün ülkemizin içinde bulunduğu durum; Büyük Önder Mustafa Kemal ve eserlerini çok daha anlamlı kılıyor.

            Bugün Atatürk’ün eserlerini, kurduğu Cumhuriyeti küçümseme gafletinde bulunanlar, demokrasinin değerini anlayamayanlar, özgürlüklerin, insan haklarının, kadın-erkek eşitliğinin, çağdaş bir yaşam modelinin değerini anlayamayanlar büyük bir yanılgının eşiğinde olduğunu zaman içinde anlayacaklar.

            Mustafa Kemal Atatürk; çağdaş bir geleceğin sarsılmaz iradesi…

            Özlemimiz bu anlamda O’nu ve eserlerini daha iyi anlamamıza ışık tutuyor…

            

Bu yazı toplam 1342 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim