Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2477.673
    %-0.25
  • Dolar
    32.4931
    %0.26
  • Euro
    34.6107
    %0.27
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Herkes kendi işini yapsın”
14 Eylül 2021 Salı 17:34

“Herkes kendi işini yapsın”

Zincir marketlerin mevsime ve döneme göre bütün mesleklere el attıklarına dikkat çekerek, gıda ve temizlik ürünü dışında başka ürün satmamaları gerektiğini vurgulayan Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, “Herkes

Zincir marketlerin mevsime ve döneme göre bütün mesleklere el attıklarına dikkat çekerek, gıda ve temizlik ürünü dışında başka ürün satmamaları gerektiğini vurgulayan Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, “Herkes kendi işini yapsın. Gıda ve temizlik malzemesi dışında başka ürün satmasınlar. Bizde kendi işimizi yapalım, kırtasiyemizi satalım” dedi. Bayrak, küçük esnafın korunması gerektiğinin de altını çizdi.

 

Antalya Fotoğrafçılar, Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, kırtasiye sektörünün sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdi. En büyük sıkıntının zincir marketlerin kırtasiyenin de dahil olduğu her türlü ürünü satması ve haksız rekabet yaratması olduğuna dikkat çeken Bayrak, zincir marketlerin iştigal konuları olan gıda ve temizlik malzemesi dışında ürün satmamasını istedi. Ucuz olsun diye kalitesiz ürün satan zincir marketlerin olduğunu ileri sürerek, Antalya’daki kırtasiyecilerin yüzde 100 güvenli olduğunun altını çizen Bayrak, küçük esnafın korunması gerektiğini vurguladı. Eğitimin kırtasiyesiz olmayacağına işaret ederek, “Kırtasiye, kırtasiyeciden alınır” diyen Bayrak, vatandaşlardan çocuklarının sağlığı için kırtasiyeleri tercih etmelerini istedi.

mehmet-bayrak-antalya-fotografcilar-kirtasiyeciler-ve-kitapcilar-esnaf-odasi-baskani-2020-1.jpg

“ZİNCİR MARKETLER HAKSIZ REKABET YARATIYOR”

Her ürünü satan zincir marketlerle mücadelelerinin devam ettiğini bildiren Bayrak, “Bu süreçte ciddi anlamda haksız rekabet yaşanıyor. Zincir marketlerin reklamının televizyonlarda çok fazla ve üst üste çıkması küçük esnaf için haksız rekabete yol açıyor. Ucuz olsun diye kalitesiz ürün satanlar var. Vatandaşlar bir süre sonra aldıkları ürünlerin kalitesiz olduğunu fark ediyor ama almış bulunuyorlar. Esnaf olarak gerçekten çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

 

“BİZ DENETLENİYORUZ, ZİNCİR MARKETLER DE DENETLENMELİ”

“Zincir marketlerin denetimi için Ticaret İl Müdürlüğü vasıtasıyla Bakanlığa gerekli yazıları yazıyoruz” şeklinde konuşan Bayrak, şunları söyledi:

“Onların denetlenip denetlenmedikleri konusunda bize bir dönüş yapılmıyor ama bizim kırtasiyecilerimizin 12 ay boyunca denetimleri yapılıyor. Antalya’daki kırtasiyeler yüzde 100 güvenli. Zincir marketlerin de denetlenmesi gerekiyor. Çünkü, biz geçtiğimiz yıl 3 harfli bir zincir markette üstünde ‘Çocuk sağlığına zararlıdır’ yazan bütün çocukların kullandığı tahta kalemi tespit ettik. Sağlıksız ürünü sattıklarına şahit olduk. Bunu da Ticaret İl Müdürlüğü’ne şikayet ettik ama bir dönüş alamadık.”

kirtasiye-kirtasiyeci-kalem-defter.jpg

“GIDA VE TEMİZLİK MALZEMESİ DIŞINDA ÜRÜN SATMASINLAR”

Zincir marketlerin her türlü ürünü satmasının yanlış olduğuna dikkat çeken Bayrak, şunları dile getirdi:

“Zincir marketlerin ana iştigal konusu olan gıda ve temizlik malzemesi dışında ürün satmasının yasaklanmasını istiyoruz. Çünkü, mevsimine ve dönemine göre bütün mesleklere el atıyorlar. Bu yanlış bir şey. Herkes kendi işini yapsın. Gıda ve temizlik malzemesi dışında başka ürün satmasınlar. Bizde kendi işimizi yapalım, kırtasiyemizi satalım. Anayasanın ilgili mevzuatında ‘Devlet küçük esnaf ve sanatkarı koruyucu, kollayıcı önlemleri alır’ şeklinde bir madde var. Küçük esnafların korunması için bu maddenin uygulanmasını istiyoruz.” 

 

“’OKULLAR KAPANACAK’ SÖYLEMİ İHANETTİR”

Bazı kişilerin ‘Okullar kapanacak. Kırtasiye almasanız da olur’ şeklinde söylemlerde bulunduklarına yönelik duyum aldıklarını belirten Bayrak, “Böyle söylemler bir ihanettir. Bu kadar yapılanlara, verilen emeğe ihanettir. Hem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Sağlık Bakanımız ile Milli Eğitim Bakanımızın ‘Okullar kapanmayacak, en son kapanacak yerler okullardır’ demelerine rağmen okulların kapanacağına yönelik söylemlerde bulunmanın altında ne yattığını bilemiyoruz. Biz alınan tedbirler ve uygulanacak genelgelerle okulların en sağlıklı yerler olduğunu düşünüyoruz. Okulların hiçbir zaman kapanmamasını ve eğitimin tam olarak yüz yüze devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“EĞİTİM KIRTASİYESİZ OLMAZ”

Kırtasiye malzemelerinin uzun süre saklanabileceğine ve her zaman ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Bayrak, “Eğitim kırtasiyesiz olmaz. Gerek yüz yüze gerekse online eğitimde kırtasiye her zaman lazım. Hayatın her alanında ihtiyaç. Öyle bir ihtimal görmüyoruz ama okullar kapansa bile kırtasiye malzemesi bir çocuk için olmazsa olmaz” açıklamasında bulundu.

 

“KIRTASİYE, KIRTASİYECİDEN ALINIR”

Okulların açılmasıyla birlikte kırtasiyecilerin iyi bir sezon geçirdiğini söyleyen Bayrak, şöyle konuştu:

“Esnaflarımız tam olarak umduğunu bulamasa da güzel işler yaptı. Bizim esnaflarımız kaliteli ve sağlıklı ürünler satıyor. Vatandaşlarımız çocuklarının sağlığı için Antalya’daki kırtasiyeleri tercih etsin. Kırtasiye, kırtasiyeciden alınır. Bir ürünü daha ucuza mal etmek için bazı hileleri yapmak, kabul etmek gerekir. Kartonun, boyaların, oyun hamurlarının, defterin daha kalitesizini getirmek gerekir. Bu da çocukların sağlığına zarar verir. Aslında tek bir ürüne odaklanmayıp total listeye bakarsanız, hesabı liste bazında yaparsanız kırtasiyecilerin daha ucuz olduğunu görürsünüz. Bizim kırtasiyecilerimiz kendi çocuklarına kullandırmadıkları ürünü satmadıkları için kaliteli ürünleri satıyor. O nedenle bazı ürünlerde bir tık pahalı olabilirler ama totalde daha ucuz” ifadelerini kullandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3705 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim