Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2506.421
    %0.90
  • Dolar
    32.5726
    %0.11
  • Euro
    34.7776
    %0.14
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hizmet etmeye hazırım!
04 Aralık 2018 Salı 22:53

Hizmet etmeye hazırım!

Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Cemal Öner, Muratpaşa Belediye Başkan Adaylığı ile ilgili söylentilere gazetemiz aracılığı ile cevap verdi.

İsminin kamuoyunda öne çıkmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Öner, “Benim çevremin de ağırlıklı olarak CHP’li insanlardan oluşmasından dolayı böyle bir ilgi alaka olmuş olabilir. Haklılar çünkü çevremde bugün Ak Parti’ye oy vermemiş pek çok insan,  benim adaylığım söz konusu olursa, hayatlarında ilk defa da olsa Ak Parti’ye oy vereceklerini söylüyorlar” diye konuştu.

ADAYLIK BEKLENTİSİNİ DİLE GETİRDİ

“Son 1 aydır gündemde olan bir şey ve çok konuşulan isim olduk ister istemez. Aday adaylığı ile ilgili partime bir başvurum olmadı. 56 tane mahallemizdeki mahalle başkanlarımızın teveccühü ile partideki arkadaşlarımızın da talepleriyle ismim çok öne çıktı.  Adım çok fazla köşe yazılarında yazılmaya başlandı. Dolayısıyla partimizin içinde yapılan ilçe teşkilatı temayüllerinde çok arkadaşım ismimi verdi. Aynı şekilde Türkiye genelinde yapılan temayülde de ismimin öne çıktığı kanaatindeyim.  Çünkü pek çok arkadaşım bu temayül yoklamalarında benim ismimin yazıldığını söyledi” diyen Öner, adaylık konusunda net bir cevap vermese de bu konudaki beklentisini dile getirdi.

“CHP SEÇMENİNDEN OY ALABİLİRİM”

Muratpaşa’da Ak Parti’nin başarılı olabilmesi için, CHP seçmeninden oy alabilecek bir adaya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Öner, “Muratpaşa’da Ak Parti’nin başarılı olabilmesi için, CHP seçmeninden çok sayıda oy alabilecek bir adaya ihtiyacımız var, bu kesin!  Matematiksel olarak başka kazanmama şansımız yok. Benim çevremin de ağırlıklı olarak CHP’li insanlardan oluşmasından dolayı böyle bir insanların ilgi alakası olmuş olabilir. Haklılar da aslında, çünkü çevremde bugün Ak Parti’ye oy vermemiş pek çok insan benim adaylığım söz konusu olursa, hayatlarında ilk defa da olsa Ak Parti’ye oy vereceklerini söylüyorlar. Bu partim içinde benim için de çok büyük bir kazanç” sözleriyle göreve talip olduğunu ima etti. İsminin aday olarak açıklanıp açıklanmamasının önemli olmadığını, önemli olanın Ak Parti’nin Muratpaşa’yı kazanması olduğunu söyleyen Öner, “ Adaylığımın olup olmaması tabii ki benim için de çok kıymetli ama olmasından ziyade 10 senelik siyasi yaşantım boyunca insanların gönlüne girebilmiş olmak benim için her şeyden kıymetli. Teşkilatlarımda da ben bunu görüyorum. Gören, tanıyan bütün arkadaşlarımız, telefon açıp benim adaylığım olursa Muratpaşa’yı zorlayacağımız kanaatinde.  Ben olmasam da, kim olursa olsun partide sıradan bir parti üyesi olarak çalışmaya her zaman devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

PARTİME HİZMET ETMEYE HAZIRIM

Ak Parti Muratpaşa Belediye Başkan adayının genel merkez tarafından açıklanacağını aktaran Öner, partisinde adaylık için ismi geçenlerin,  çok kıymetli isimler olduğuna vurgu yaptı. “Partimiz Muratpşa için bir aday açıklayacak. Bu açıklanacak aday listesinde benim de ismim olur mu olmaz mı bunu genel merkez belirleyecek. Hiç bilmiyorum. Partimizde çok kıymetli isimler var. Belediyeyi yönetebilecek 4 tane arkadaşımız da belediyeyi yönetebilecek kapasitede” diyen Öner, şöyle devam etti: “Benim için önemli olan şu, eğer belediye başkanlığı görevi tarafıma tevdi olursa bu çok zorlu bir görev.  Bunun gereğini yerine getirmek için çok ciddi emek ve zaman harcamamız gerekecek. Ben olmasam da, kim olursa olsun partime hizmet etmeye hazırım”

 

“CUMHUR İTTİFAKI YERELDE DEVAM EDERSE KAZANIRIZ”

Cumhur İttifakının yerelde de devam etmesi durumunda; MHP’nin Muratpaşa’da Ak Parti’yi destekleyeceğini tahmin ettiğini söyleyen Öner, “Cumhur İttifakı yerelde de devam ederse MHP ile Ak Parti’nin birlikteliği ile muhtemelen MHP Muratpaşa’da Ak Parti’yi destekleyecek. Dolayısıyla buradan iyi bir isimle çıkabilirsek parti olarak, MHP’nin desteğini alırsak, aradaki fark matematiksel olarak çok aza indirgeniyor.  Eğer İyi Parti kendi çevresinde oy toplayabilirse belediyeyi kazanmak içten bile değil” ifadelerini kullandı.  0312 kodlu numaradan yapılan anket çalışmasına ilişkin de görüşlerini dile getiren Öner, anket çalışmasının partisinde yapılmadığını düşündüğünü söyledi.  Öner, şöyle devam etti: “312 numaradan herkes aranmış. Antalya’dan çok değişik kesimlerden çok sayıda insan aranmış. İsimlerde Cemal Öner,  Rıdvan Yıldız,  Cengizhan Gököz, Murat Bulat’ın ismi geçmiş.  Bu anketi bizim partimizin yaptığı kanaatinde değilim. Muhtemelen diğer siyasi partilerin arayışı olabilir diye düşünüyorum”  

“HEDEF CHP SEÇMENİ OLACAK”

Ak Parti’nin bu yerel seçimde hata yapma şansı olmadığını, bu seçimde hedeflerinin CHP seçmeni olduğunu söyleyen Öner,  “Muratpaşa’daki oy oranının doğrudan Büyükşehir’i etkileyecek. Eğer biz hata yapmazsak, eğer biz tercihlerimizi doğru kullanırsak, iyi bir belediye başkan adayını belirleyip, Sosyal demokrat çevresi olan bir aday belirleyebilirsek, iyi de bir meclis üyesi sıralaması yapabilirsek bizim bu seçimi kazanmamamız hatamız olur.  Bizim partimizin seçim koordinasyon merkezi var. Seçim çalışmalarını tamamen onlar yürütüyor.  Eğer gerçekten CHP seçmenin sempati duyamayacağı, kendine uzak hissettiği bir aday çıkarırsak seçimi kaybedebiliriz. Geçen seçimlerde Süleyman Evcilmen faktörü vardı. 19 bine yakın oyu vardı. Bu da CHP’nin oyunu bölmüştü ve insanların büyük bir bölümü büyükşehir’de Menderes Bey’e oy kullandı. Burada biz hata yapar yanlış bir yol izlersek, bu sefer Süleyman Evcilmen’den yok olan oyları tekrar geri kazanamayız. Biz Büyükşehir’i riske etmediğimiz için bizim Muratpaşa’da hata yapma lüksümüz yok.   Cemal Öner olarak Süleyman Evcilmen ismini çok sever, çok sayarım.  Ailecek de görüştüğüm bir isim. Siyaseten de çok saygı duyduğum bir isim” diye konuştu.

“ADAY OLURSAM İLK BELEDİYE PERSONELİNE GİDECEĞİM”

Partisi tarafından belediye başkanlığına aday gösterilirse ilk işinin belediye personeli ile görüşmek olduğunu vurgulayan Öner, belediye personelinin kendisini çok sevdiğini, aday olması durumunda oyların kendisine geleceğine inandığını kaydetti.  Öner, şu ifadeleri kullandı: “Ben aday değilim, hiçbir çalışma yapmadım. Kimse ile görüşmedim, kimse ile de görüşmeyi düşünmüyorum.  Eğer partim beni burada böyle bir göreve uygun görürse zaten bu görevi yerine getirmekle mükellefim.  Eğer aday gösterilirsem ilk çalışmaya belediyeden başlamayı düşünüyorum.  Muratpaşa belediyesi içerisindeki herkesi ziyaret ederek çalışmalara başlamak istiyorum.  Ben 4,5 senedir burada belediye meclis üyesiyim, grup başkanı ve grup sözcüsüyüm.  Türkiye’de ve Antalya’da eşi benzeri olmayan bir muhalefet sergilediğimizi düşünüyorum. Son derece yapıcı, son derece olumlu! Belediye içinde de çok ciddi kendini göstermeye başladı. Belediye çalışmalarında büyük bir ekseriyetle arkadaşımız siz aday olursanız size oy veririz diyenler oluyor. Bu çok kıymetli” diye konuştu.

“MURATPAŞA’DA CHP OYLARI AZALIYOR”

Muratpaşa’nın CHP’nin kalesi olmadığını dile getiren Öner,  Muratpaşa’da CHP oylarının azaldığına dikkat çekti. Öner, “Muratpaşa hiç kimsenin kalesi değil. İnsanlar rehavete kapılırsa, yaptıkları hizmetler karşılık bulmazsa halk gerekeni söyler. CHP’nin kalesi dediğiniz her yerde oylar azalıyor.  CHP’nin oyu Süleyman Evcilmen döneminde yüzde 60’larda iken yüzde 47’lere kadar geriledi. Bu çok ciddi bir rakam! Dolayısıyla bu gerilemenin sürdüğü kanaatindeyim. İnsanlar, gözle görülebilir şeylerin yapılmadığı kanaatinde. İlk defa  Ak Parti belediyeciliğinin nasıl yapıldığını göstermek istiyoruz. Hiçbir ismi rakip olarak değerlendirmiyoruz. Biz çok daha farkşı bir Muratpaşa’yı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

 

 

Bu haber toplam 8432 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim