Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Hizmetleri oy karşılığında yapmıyoruz”
20 Mart 2019 Çarşamba 18:23

“Hizmetleri oy karşılığında yapmıyoruz”

Kepez Belediyesi tarafından hasta yakınları için hizmet verecek olan ‘Hasta Yakınları Konuk Evi’ açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü; “Biz yaptığımız hizmetleri sadece bir oy karşılığında yapmıyoruz. Burada konaklayacak olanlar bize..

Kepez Belediyesi tarafından hasta yakınları için hizmet verecek olan ‘Hasta Yakınları Konuk Evi’ açılışında konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü; “Biz yaptığımız hizmetleri sadece bir oy karşılığında yapmıyoruz. Burada konaklayacak olanlar bize oy verecek olanlar değil. Çünkü buradan hizmet alanlar Antalya’da yaşayanlar değil. Tamamıyla seküler bir anlayışla siyaset yaratmak bizim anlayışımıza, yaklaşımımıza ve milli değerlerimize uygun değil” dedi.

Kepez Belediyesi tarafından hasta yakınları için hizmet verecek olan 80 yatak kapasiteli ve ücretsiz ‘Hasta Yakınları Konuk Evi’ Ahatlı Mahallesi’nde yapılan törenle hizmete açıldı. Açılışa Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve eşi Ayşe Tütütüncü, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Parti İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törende konuşan Tütüncü; “Bizim yaptığımız gönül belediyeciliği” dedi.

gbd.jpg

“5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA”
10 yıl önce Kepez Belediye Başkanı olarak göreve geldiklerinde ilk hayata geçirmek istedikleri projelerin başında hasta yakınları konuk evinin olduğuna değinen Kepez Belediye Başkanı Avukat Hakan Tütüncü; "Biz hasta yakınları konuk evini aslında bundan 10 yıl önce açmıştık. Burada yaptığımız şey hasta yakınları konuk evininin yeni hizmet binasının açılışıdır. 10 sene önce göreve geldiğimizde yürek yakan sahnelere şahit olduğum için hasta yakınları için konuk evini açmayı çok istedim. Yaz aylarında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi bahçesinde çimlerin üzerinde yatanlar var. Orada yatanlar ilimize şifa için gelmiş olan hasta yakınları. Belli ki 50-100 lira parası olmadığı için geceleyecek bir pansiyona bir otele gidemediğinden dolayı orada gecelemek zorunda kalıyorlar. Madem ki Antalya'ya gelen zorda kalan insanlar var, düşündük ki onlara sıcak bir oda açalım ve onların karınlarını doyuralım. Onlar yazın sıcakta, kışın da soğukta kalmasınlar. Onları konuk edelim istedik. Bu sebepten dolayı bu projeyi geliştirdik. Proje Kültür Mahallesi'nde kiralamış olduğumuz üç katlı bir binanın içerisinde doğdu. 80 yataklı sıradan bir pansiyon gibi Antalya'ya gelen hasta yakınlarının hizmetine açtık. Belediyecilik noktasında ortaya koyduğumuz kurumsallaştırma böylelikle de geleceğe taşıma gibi bir anlayışımız ve yaklaşımımız var. Bu yaklaşımımız gereği kurumsallaşmanın da ön şartı yapılaşma ve binalara kavuşma olduğundan dolayıdır ki böylesi bir kalıcı eseri inşa edelim istedik. Hasta yakınları konuk evi adeta 5 yıldızlı otel konforuyla misafirlerini ağırlayacak” ifadelerini kullandı.

“Biz yaptığımız hizmetleri sadece bir oy karşılığında yapmıyoruz. Burada konaklayacak olanlar bize oy verecek olanlar değil. Çünkü buradan hizmet alanlar Antalya’da yaşayanlar değil. Tamamıyla seküler bir anlayışla siyaset yaratmak bizim anlayışımıza, yaklaşımımıza ve milli değerlerimize uygun değil” diyen Tütüncü, asıl olan şeyin insanların duasını almak ve darda kalmış insanların koluna girebilmek olduğunu ifade etti.

“GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ”

Bugüne kadar sosyal belediyecilik anlamında ortaya koydukları projelerin kimilerinde Antalya’da yaşamayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşlarına hizmet etmenin olduğuna burgu yapan Tütüncü; “Bence bugünlerde gönül belediyeciliği diye ifade ettiğimiz vizyonlaştırdığımız yeni kavramın tam da içini dolduran çalışmalar bunlar. Belediye sağlık hizmetimizin belediyenin birincil hizmeti olmamasına rağmen, sağlık hizmetlerini kurumsallaştırdığımız gibi bu bina da hasta yakınlarını Antalya’da ağırlama hizmetimize ev sahipliği yapacak. Sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri ücretsiz olarak veriliyordu. Bu hizmeti ücretsiz olarak vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“YAPTIĞIMIZ HİZMETLERİ YENİ PROJE OLARAK SUNUYORLAR”

Tütüncü; “Yeni bir seçim arifesindeyiz. Bu yeni seçim döneminde bütün belediye başkan adayları projelerini açıklıyorlar. Birtakım düşüncelerini toplumla paylaşıyorlar. Kimilerine bakıyoruz söylediklerinin temeli var kimilerininki de temelsiz ifadelerden ibaret. Bazı belediye başkan adayları da var ki derslerine çalışmamış talebe gibiler. Yıllar önce yapılmış hizmetleri bilmiyormuşçasına yeni proje yapacağım diyerek kitapçıklarına koyuyorlar ve televizyon programlarında anlatıyorlar” dedi.

Ahatlı Mahallesi’nin tapu sorununu 2009’da göreve geldiklerinde çözüme kavuşturma sözü verip tapu verdiklerini de kaydeden Tütüncü; “Önümüzdeki dönemde de yapacağımız yatırımlarla bölge çok daha farklı bir noktaya ilerleyecek. Biz Kepez’e potansiyelini keşfettirdik. Kepez’in özgüveni geldi. Dezavantajlarıyla değil avantajlarıyla anılan bir bölge haline geldi. Kepez’in hangi noktasına bakarsanız bakın gelişim ve değişimin fotoğrafı var. Değişimin her yerden hissedildiği bir şehir olma idealine emin adımlarla devam edeceğiz” dedi.

“KEPEZ ESKİDEN NEYDİ ŞİMDİ NE OLDU”

efssfd.jpg

“Kepez eskiden neydi şimdi ne oldu” diyen Antalya Ak Parti İl Başkanı Avukat İbrahim Ethem Taş, Kepez’de birçok problemi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün çözdüğünü belirtti. Taş; “Kepez hizmette, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerini geçti. Hakan başkanımızın açıklamış olduğu 123 proje var.  2009’da ve 2014’de vermiş olduğu bütün vaatleri yerine getirdi. Biz bazıları gibi Büyükşehir'e aday olup da 77 proje ile halkın karşısına çıkmadık. Kepez'de 123 proje, Büyükşehir de ise Menderes başkanımızın 359 projesi ile karşınıza çıktık. Biz hemşerilerimize ve milletimize hizmet ediyoruz. Hem de hemşerilerimizin gönüllerini kazanıyoruz. Sizlerin destekleri daha güzel hizmetler yapacağız. Destek sizden hizmet bizden” dedi. HABER: AYSEL ÖNER

                                         

Bu haber toplam 1242 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim