Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.854
    %0.78
  • Dolar
    32.3718
    %0.13
  • Euro
    34.9834
    %-0.24
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hobi Bahçelerinde Kış Hazırlığı
15 Kasım 2018 Perşembe 13:23

Hobi Bahçelerinde Kış Hazırlığı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin emeklilere kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşarak keyifli bir mola verme imkânı sağlamak üzere inşa ettiği...

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin emeklilere kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşarak keyifli bir mola verme imkânı sağlamak üzere inşa ettiği Hobi Bahçelerinde kış hazırlığı başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, emeklilerin aileleriyle şehir gürültüsünden uzak, doğa ile iç içe vakit geçirebilmeleri amacıyla Bahtılı'da hizmete açtığı Hobi Bahçeleri'nde kış telaşı yaşanıyor. Yazlık hasadın sona ermesiyle emekliler, bahçelerinde kışlık fidelerin dikimine başladı. Toprakla uğraşmanın kendileri için terapi olduğunu belirten emekliler, şehrin gürültü ve karmaşasından uzak, mevsimine göre her türlü sebze ve meyveyi yetiştirilebildikleri hobi bahçelerinde stres atıyor.

KAHVELERDE ZAMAN ÇÜRÜTMEYİN

Kent yaşamının yorucu temposundan uzaklaşıp hobi bahçesine keyifli bir mola vermek için gelen emekli Emniyet Müdürü Hayrettin Şahbaz, kışlık ekim yaptığı bahçesinde toprakla ilgilenmekten büyük keyif aldığını belirtti. Şahbaz, "Bahçemde kış için hazırlığımı yapmaya başladım. Bahçem için gerekli olan gübre ve toprağı buradaki uzman arkadaşlarla istişare ederek temin ettim. Kış için roka, dere otu, soğan, marul, ıspanak yetiştireceğim. Haftada 2 gün buraya gelip bahçemi kontrol ediyorum. Yabancı otları temizliyor, damlama sistemi ile bahçemi suluyorum" dedi. Şahbaz, kendisi gibi emekli olanlara "Kahvelerde zaman çürütmeyin. Hobi bahçesine gelin" çağrısında bulundu.

HUZUR İÇİNDE EKİP BİÇİYORUM

Uzun yıllar yurt dışında yaşadıktan sonra Antalya'ya yerleşen Süleyman Yanar da Hobi Bahçesi'nde toprakla uğraşmanın keyfini sürüyor. Yanar, "Burası bana geçmiş anılarımı tekrardan canlandırdı. Teknolojik aletlerle sürekli uğraş halinde biriyken şimdi bahçemde huzur içinde ekip biçiyorum. Bahçemi kışa hazırlıyorum" dedi.

NE ŞEKER NE TANSİYON KALDI

Emekli inşaat mühendisi Fetih Özgen ise Hobi Bahçesi deneyimini şu ifadelerle anlattı:

"Hobi bahçesine geldiğim günden beri ne şeker, ne tansiyon ne de kolestrol kaldı. Çünkü stresten uzak doğa ile iç içe toprakla vakit geçiriyorum. Zamanımın çoğunu buraya ayırıyorum. Gelmediğim zamanlar inanın özlüyorum. Kış için soğan, sarımsak, marul, karnabahar, maydanoz, brokoli sebzelerinin ekimi için hazırlık yaptım."

YAZ KIŞ FARKLI ÜRÜN

Günde 4-5 saatini hobi bahçesinde geçirdiğini anlatan emekli eczacı Mustafa Karaduman ise, "Burası bana çok iyi geliyor. 70 yaşında olmama rağmen psikolojik ve fiziksel yönden hiçbir ağrı hissetmiyorum. Bahçemde yaz kış farklı ürünler yetiştiriyorum. Kış için sarımsak, maydanoz, kereviz, mor lahana, bezelye gibi ürünler ektim. İnşallah bereketli geçer" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 848 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim