Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2234.833
    %-0.43
  • Dolar
    32.3364
    %0.08
  • Euro
    35.1115
    %-0.27

Ergün Efe

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ergün Efe

Hukuk ve Ahlak kardeştir

12 Nisan 2019 Cuma 11:44

Birçok şey üzerinden siyaset yapılabilir, ancak demokrasi, hukuk, anayasa gibi kavramların tanımlarını aşındırarak üzerinden siyaset yapmak ülkemize hayır getirmez, çünkü bu kavramlar bir sistemin temel taşları, hepimizin hayat sigortasıdır. 

Hukuku hukuk olmaktan çıkaran siyasi anlayışlar, gerçek sorunlara dokunmak yerine, ‘öteki üzerinden siyaset” anlayışına sıkışıp kaldılar. İnsanların reel hayatına sıfır katkı sunan bu düşük profilli siyaset anlayışlarına insanlarımız artık geçit vermemelidir. Düşük profilli siyasetçiler ancak slogan ve sembol siyaseti yaparlar, çünkü insanların reel hayatlarına dokunacak donanıma sahip değillerdir. 

Kendi tarihini sadece sevabı ile değil, günahı ile de sahiplenemeyenlerin, kendi kimliğini sürekli ‘bir kötü’, ‘bir düşman’, ‘bir öteki’ üzerinden ifade etmeye kalkmaları manidardır. 

Tüm yurttaşlarımız gibi benim için de bayrak, vatan, memleket v.s. gibi kavramlar elbette çok değerlidir, lakin vatanseverlik, o sembollerin içini de çağa uygun değerlerle doldurmak, sırf sıfatları ile yetinmemektir. Gelişmemişliğin belki de en belirgin ortak özelliği de tam da budur, oysa her milletin  kendini ifade edebilecek şüphesiz sayısızca güzellikleri vardır.

Herhangi bir değeri değersizmiş gibi göstererek kendini değerli gösterme çabası, özünde insanın kendine ne kadar az güvendiğine işarettir.

İşte, tüm bu de facto durumları  aşmak için, ülkemizde mantar gibi türeyen demagoglara millet olarak artık asla geçit vermemeliyiz. Anlamalıyız ki, bu bukalemuna bile pabucu ters giydiren ikiyüzlü siyasetçi türleri var oldukça, milletimiz fazlasıyla haketsede, gün yüzü görmeyecektir.

Milletimiz bu ikiyüzlü siyaset anlayışında ısrar edenlere öyle bir Osmalı tokatı atmalı ki, artık ondan sonra hiç kimse ikiyüzlü siyaset yapmaya cesaret edememeli. 

En çok rahatsızlık veren meselelerden biriside siyasilerin birbiri ile iletişim kurma şekli. Bu ahlak sınırlarını zorlayan iletişim şekli kesinlikle kültür dokumuz ile bağdaşmamaktadır. Bu sebepten olay siyasi olmaktan çıkmış ahlaki bir sorun haline gelmiştir. ‘Ahlak’ sosyal bir kavramdır, onun için bu ciddi yanlışa da artık hep birlikte kesin bir “Dur” demenin zamanı gelmiştir!

Bu yazı toplam 3192 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim