Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2491.05
    %0.28
  • Dolar
    32.5468
    %0.11
  • Euro
    34.7226
    %0.13
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İbn Haldun Üniversite’sinde kayıt heyecanı başladı
14 Ağustos 2017 Pazartesi 16:13

İbn Haldun Üniversite’sinde kayıt heyecanı başladı

2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarına göre İbn Haldun Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler, bugünden itibaren kayıt yaptırmaya...

2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarına göre İbn Haldun Üniversitesi'ni kazanan öğrenciler, bugünden itibaren kayıt yaptırmaya başladı. İbn Haldun Üniversitesi Türkiye'nin 58 ilinden gelen çok sayıda öğrencinin tercihi oldu.

Türkiye'nin 58 ilinden öğrencinin tercih etmiş olduğu, uzman eğitim kadrosuyla dikkat çeken İbn Haldun Üniversitesi'nde kayıtlar bugün başladı. Aileleriyle birlikte kayıt işlemlerini gerçekleştirmeye gelen öğrencilerin üniversite heyecanları renkli görüntüler oluşturdu. Başarılı öğrencileri ve burs imkânlarıyla en çok tercih edilen üniversiteler arasına giren İbn Haldun Üniversitesi, Türkiye'nin 58 ilinden öğrenci tarafından tercih edildi. Medya ve İletişim bölümünde birinci, Tarih bölümünde en çok tercih edilen ikinci üniversite oldu.

Mukayeseli bir sosyal bilimler eğitiminin verileceğini söyleyen İbn Haldun Üniversitesi Rektör Danışmanı ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Hakkı Öcal, "Biz tek yanlı Batı modeli ya da tek yanlı bir Doğu eğitim modeli yapmayacağız. Biz mukayeseli bir sosyal bilimler eğitimi yapacağız. Türkiye'deki Sosyal Bilimler alanındaki eğitimin bizim gördüğümüz en büyük eksiği tek yönlü eğitim yapılması. Muhakkak sizler de tanık olmuşsunuzdur, kendi öğrencilik yıllarınızda bazen öğrenciler hiç tercüme edilmemiş İngilizce veya Fransızca ders kitabıyla eğitim görüyorlar. Bu kitapların içerisindeki tüm örnekler Batı ülkelerinden. İçindeki etik Batı etiği ve içindeki ahlak Batı ahlakı. Bunlar bazen işe yarıyor bazen yaramıyor. Biz kontenjanı dar tutarak öğrencilerle adeta bir aile, ana baba ilişkisi kurmak istiyoruz. Bu öğrencinin kendi gelişimi için de önemlidir. Aynı zamanda bu öğrencinin sizi ve okulu tanıması, kaynaklara yakından hâkim olması açısından da önemlidir" ifadelerini kullandı.

'İletişim Fakültesi olarak birinci sıradayız'

Kontenjanların doluluğuna değinen İbn Haldun Üniversitesi Rektör Danışmanı ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Hakkı Öcal, "Rakamlarımız çok yüksek, ben İletişim Fakültesi'nden olduğum için bu rakamları daha iyi biliyorum. Yüksek puanlarda Türkiye birincisiyiz, diğer fakültelerimizde öyle. Öğrencilerimizi ilk 6 binin içinden seçtik. Bu da sorumluluk getiriyor, bu kadar iyi öğrenci potansiyelini yakalamışsanız bunu daha iyiye ve ileriye götürmek için sorumluluk almak gerek. Mezunlarımızın büyük çoğunluğunun yüksek lisansa devam etmesini sağlamak gibi bir göreviniz var. Biz çocukları dört yıl sonra bırakmak istemiyoruz. Onların yüksek lisans ve doktora yapmalarını istiyoruz. Tüm bölümlerimizin yüksek lisans ve doktora programları hazır, bazıları YÖK'ten onay aşamasında. Bu da ayrı bir iddia, elimizden gelse biz yüksek lisans üniversitesi olmak isterdik ama Türkiye şartlarında lisans hizmeti vermek zorundasınız halkınıza. Bu bakımdan kayıt dönemi bizim cesaretimizi arttırdı" şeklinde konuştu.

'150 öğrencinin tamamı tam burslu'

Üniversite'nin elde etmiş olduğu başarı oranına değinen İbn Haldun Üniversitesi Eğitim Danışmanı Burak Erdem, "İbn Haldun Üniversitesi 2017 yılı itibariyle ilk defa öğrenci alımı yapmış bir vakıf üniversitesi. Bu yıl sadece 150 öğrencimiz vardı ve bu öğrencilerimizin tamamı tam burslu öğrenci kontenjanımızla geldi bizlere. Tam burslu öğrenciler vakıf üniversiteleri için çok ince bir nokta. Çünkü vakıf üniversitelerinde genellikle seviye karmaşasıyla karşı karşıyayız. Yüzde 25 burslu öğrencilerle tam burslu öğrencilerin aynı derslikte eğitim aldığı durumlarda akademisyenlerin ve öğrencilerin zorlandığını görüyoruz. Biz bu engeli ortadan kaldırmak adına çok ciddi bir adım attığımızı düşünüyorum. Sadece 150 öğrenci aldık ve bunların hepsi tam burslu. Bu tam burslu öğrencilerin yüzde 55'inin erkek, yüzde 45'inin de kız öğrencilerimiz oluşturuyor. Yaş ortalamamız 20 buçuk, en yaşlı öğrencimiz 45 yaşında, en genç öğrencimiz ise 17 yaşında" dedi.

'Medya ve İletişim bölümünde 1. sıradayız"

İbn Haldun Üniversitesi Eğitim Danışmanı Burak Erdem, "Öğrencilerimiz çoğunlukla İstanbul'dan ama Türkiye'nin 58 farklı ilinden öğrenci aldığımızı belirtmeliyim. İbn Haldun Üniversitesi yeni bir üniversite ama başarı anlamında kendini yukarılarda konumlandırmış bir üniversite. Felsefe bölümündeki ilk dörtteki taban puan baz alındığında tek vakıf üniversitesi olarak İbn Haldun Üniversitesi'ni görüyoruz. Muazzam bir başarı. Hukukta ilk 20'de tek vakıf üniversitesi var o da İbn Haldun Üniversitesi ki 2017 yılında açılmış vakıf üniversitesinden bahsediyoruz. İşletme'deki ilk ondaki, iktisattaki ilk ondaki; İslami ilimlerdeki ilk 2'deki tek vakıf üniversitesiyiz. Medya ve İletişim bölümündeki en başarılı üniversiteyiz şu an, bunlar resmi rakamlar tahminler değil. Psikoloji'de ilk 95'teki tek vakıf üniversitesiyiz. Yani bu gerçekten muazzam bir fark. Keza PDR'de ilk 95'te, siyasette ilk 35'teki tek vakıf üniversitesi olarak ön plana çıkıyoruz. Bunun haricinde Tarih bölümünde Türkiye ikincisiyiz. Vakıf ve devlet üniversitelerinde en iyi ikinci üniversiteyiz Tarih bölümünde. Sosyoloji bölümünde de 4. sırada olduğumuzu söylemeliyim" ifadelerini kullandı.

'Kaliteli öğrencilerin gelebileceği bir üniversite olduğumuzu ispat ettik'

Öğrenci dağılımlarıyla ilgili olarak, farklı lise gruplarından öğrencilerin geldiğini söyleyen Erdem, "Fen liselerinden, kolejlerden, Anadolu liselerinden, İmam Hatip liselerinden, Anadolu Öğretmen liselerinden dağılımımız var. 150 öğrencimizin 150'si de farklı gruplardan gelmiş durumda. Türkiye'nin birçok farklı ilinden öğrencileri almış durumdayız. Normalde ne olur? Başakşehir'deki bir üniversite 150 tane kontenjanın 120'sini Başakşehir'den geri kalan kısmını Küçük Çekmece'den vesaire yerlerden doldurması beklenir. Ama biz Türkiye'nin bir üniversitesi olduğumuzu ispatladık. Biz maddi imkânı karşılayan insanların kolaylıkla gelebileceği bir yer değil. Puanla, kaliteli öğrencilerin gelebileceği bir üniversite olduğumuzu ispat ettik" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 461 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim