Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2301.296
    %1.12
  • Dolar
    32.3288
    %0.23
  • Euro
    35.0591
    %-0.13
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İdlib Görüşmelerinde Türk Ve Rus Heyetleri Yeniden Bir Araya Geldi
28 Şubat 2020 Cuma 16:58

İdlib Görüşmelerinde Türk Ve Rus Heyetleri Yeniden Bir Araya Geldi

Türk ve Rus heyetleri, Ankara'daki 3. tur İdlib görüşmeleri çerçevesinde yeniden Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi.

Türk ve Rus heyetleri, Ankara'daki 3. tur İdlib görüşmeleri çerçevesinde yeniden Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi.

Rus heyeti, Türkiye'nin masaya koyduğu İdlib için ateşkesin sağlanması ve bölgedeki gerilimin azaltılmasına yönelik 3. tur görüşmeleri çerçevesinde Ankara'da üçüncü kez Dışişleri Bakanlığına geldi. Heyetlerin başında Türk heyetini temsilen Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal, Rus heyette ise Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Alexandr Lavrentyev ile Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin bulunuyor.

Ankara ve Moskova arasında geçtiğimiz haftalarda bir dizi görüşme gerçekleştirilmişti. Heyetler arasında iki başkentte gerçekleştirilen ilk iki tur görüşme yaklaşık 19 saat sürmüş ve sonuç alınamamıştı. Rus heyeti, görüşmeler çerçevesinde 26 Şubat tarihinde Ankara'ya geldi. Ankara'da 3. tur görüşmeleri çerçevesinde iki görüşme geçekleşti. İkinci görüşmenin gerçekleştiği gün masada diplomasi sürerken İdlib'de Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik Rusya ve İran destekli Esad güçleri tarafından bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 33 kahraman Mehmetçik şehit oldu.

Rusya'dan saldırı sonrası ilk açıklama

Rusya, saldırı sonrasında yaptığı ilk açıklamada, "Rus Hava Kuvvetleri, Türk tarafının verdiği koordinatları kullanarak dört hava saldırısı düzenledi. Bunun sonucunda çok sayıda militan ve Türk gözlem noktasına havan topu atmak için kullandıkları mevziler imha edildi. Türk makamları tarafından verilen bilgiye göre, Türk askerlerinin söz konusu bölgede olmamaları gerekiyordu" dedi.

Bakan Akar Rusya'nın açıklamasını yalandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Rus tarafının açıklamalarını yalanlayarak, "Sahadaki birliklerin yerlerinin Rus yetkililere söylenmesine rağmen saldırı gerçekleşti. Bu hava saldırıları sırasında ambulanslar dahi vuruldu. Bu saldırı sırasında birliklerimizin etrafında hiçbir silahlı grubun bulunmadığını belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Türk ve Rus heyetleri, Ankara'da yeniden bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığında 3. tur görüşmeleri çerçevesinde üçüncü toplantı diplomatik, askeri ve istihbarat yetkililerin katılımıyla sürüyor.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1287 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim