Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2495.13
    %0.45
  • Dolar
    32.5957
    %0.14
  • Euro
    34.7784
    %0.06
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“İki ilçede ikinciyiz”
21 Eylül 2018 Cuma 17:01

“İki ilçede ikinciyiz”

KONGED Genel Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu, siyasi arenadaki çıkışını hızla sürdürüyor. Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde güçlü olduğuna işaret eden Alveroğlu, yaptıkları anket çalışmasında iki ilçede isminin mevcut belediye başkanında

KONGED Genel Başkanı Ahmet Alper Alveroğlu, siyasi arenadaki çıkışını hızla sürdürüyor. Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde güçlü olduğuna işaret eden Alveroğlu, yaptıkları anket çalışmasında iki ilçede isminin mevcut belediye başkanından sonra ikinci sırada olduğunu bildirdi.  

 

4 yılda Antalya’nın 7 ilçesinde örgütlenen ve 1600 üye sayısına ulaşan Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED), Kasım ayında yönetim değişikliğine gidiyor. Kurulduğu günden bu yana KONGED Genel Başkanlığı’nı yapan Ahmet Alper Alveroğlu, dernek üyeleriyle bugün sabah düzenlediği basın toplantısında başkanlığa yeniden aday olmadığını açıkladı. Koltukların devredilebilir olduğunu göstermek için yeniden aday olmadığını belirten Alveroğlu, bundan sonraki süreçte belediye başkanı olarak Antalya’ya hizmet etmek istediğini kaydetti. Ajandasının dolu olduğunu dile getiren Alveroğlu, özellikle iki ilçede ön sıralarda olduğunun altını çizdi.

sam_3289.jpg

 4 YILDA NEREDEN NEREYE

29 Ağustos’ta düzenledikleri Barış Manço ödül töreniyle 4. yılı geride bıraktıklarını belirten Alveroğlu, törenin bundan sonra geleneksel hale getirileceğini kaydetti. Dernek kurulduktan sonra gerçekleştirdikleri ilk etkinliğin ‘Dumansız Hava Sahası Antalya’ olduğunu hatırlatan Alveroğlu, 7 kişiyle kurulan derneğin bugün Döşemealtı, Korkuteli, Kepez, Serik, Finike, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde şubelerinin bulunduğuna işaret ederek üye sayısının da 1600’e çıktığını bildirdi.

 

“1600 ÜYEMİZİN HEPSİNİN BAŞKAN ADAYI OLMA ŞANSI VAR”

22 Kasım’da derneğin kongresinin gerçekleştirileceğini ifade ederek aday olmayacağını belirten Alveroğlu, “Bu kongre sürecini çok önemsiyoruz. Çünkü, 7 ayrı ilçede 1600 üye sayısına ulaşmış derneğimiz ilk kongresini gerçekleştirecek. 1600 üyemizin hepsinin başkan adayı olma şansı olan bir zemin hazırladık. İnşallah 22 Kasım’da KONGED’e, Antalya’nın sivil toplum atmosferine yakışır, demokratik anlamda da örnek gösterilecek bir kongreyle kamuoyunun karşısına çıkacağız ve güçlü bir başkanla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

 

“KOLTUKLARIN DEVREDİLEBİLİR OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYORUZ”

Koltukların devredilebilir olduğunu göstermek için Dernek başkanlığına yeniden aday olmadığını vurgulayan Alveroğlu, “Dernek başkanlığına yeniden aday olmamamın iki nedeni var. Birincisi bu değerli koltukların devredilebiliyor olduğunu göstermek. İkincisi de Dernek adına kendi özelimde misyonumu doldurduğumu düşündüğümden siyaset zemininde Antalya’ya hizmet etmek. KONGED kimliği, benim ömrümün son nefesine kadar gururla ve onurla taşıyacağım bir kimlik. Bundan sonraki süreçte de bu ailenin ferdi olmaktan gurur duyacağım. Yeni başkanımızın arkasında da nefesimiz yettiğince emek vermeye, Antalya’ya hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

HEDEF, BELEDİYE BAŞKANI OLARAK HİZMET ETMEK

Antalya’ya hizmet etmenin önemli bir zemininin siyaset olduğunu dile getiren Alveroğlu, bundan sonraki süreçte belediye başkanı olarak Antalya’ya hizmet etme arzusunda olduğunu kaydetti. Dernek üyeleriyle bu arzusunu paylaştığında onların desteğini aldığını ifade eden Alveroğlu, “Siyasetin yerel kısmını önemsiyorum. Bunu önce arkadaşlarımla paylaştım. Onların müsaadesini ve desteğini aldım. Bundan cesaret buldum ve şimdi Antalya için inşallah en doğru şekilde bir süreci yaşayacağız. Artık yerel seçimlere hazırlanıyorum. Adres konusunda çalışıyoruz. Dersimize çok iyi çalışıyoruz ve ajandamız dolu” ifadelerini kullandı.

 

“BİZİ ÖNCE ANTALYA, SONRA TÜM TÜRKİYE KONUŞACAK”

“Antalya’da fark yaratan bir yerel seçim sürecini hayata geçireceğiz” diyen Alveroğlu, “Adaylık sürecinde bizi tüm Antalya, belediyeyi kazandığımızda da tüm Türkiye konuşacak. Çünkü, anlatacak çok güçlü hikayelerimiz ve her şeyden önce heyecanımız var. Samimiyiz. Bu noktada kendimize güveniyoruz” şeklinde konuştu.

 

“BİZ BİR YERE ADAY OLMUŞSAK ORAYI ALMIŞIZ DEMEKTİR”

Yaptıkları anket çalışmalarında Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde çok güçlü olduklarının ortaya çıktığını belirten Alveroğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bu ilçelerde tahmin ettiğimizden daha güçlü bir şekilde ismimiz çıktı. Tabi bu saydığımız 4 ilçenin ikisinde biraz daha ön plandayız. İki ilçede mevcut belediye başkanlarının ardından ikinci sıradayız. Biz bir yere aday olmuşsak orayı almışız demektir. Bunu bütün özgüvenimle söyleyebilirim. Yani adaylık süreci aslında seçim sonucunu da gösterecek. O yüzden ince eleyip sık dokuyoruz. Mevcut belediye başkanlarıyla bu süreci konuşmadım ama ağabeyliğine güvendiğim bir siyasi büyüğüm var. Hâlâ aktif görevde. O’nunla paylaştım ve bana cesaret verdi. O yüzden biraz emin adımlarla yürüyoruz.” HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_3298.jpg

Bu haber toplam 1092 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim