Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.229
    %0.76
  • Dolar
    32.3599
    %0.11
  • Euro
    34.9268
    %-0.37

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

İlkokul heyecanı…

13 Eylül 2018 Perşembe 15:37
Önceki gün oğlum ilkokula başladığında içimde büyük bir heyecan ve mutluluk vardı. Kundaktaki halinden, büyüdüğü, eli kitap ve kalem tuttuğuna haline geçiş insanı hem düşündürüyor hem de duygulandırıyor. Sadece oğlumun okula başlaması değil beni duygulandıran. Pırıl pırıl, bu ülkenin geleceği çocuklarımızın gözündeki ışık da beni duygulandırdı. 
 
Oğlumun okulundaki kız ve erkek öğrencileri şöyle kısa süreliğine bir takip ettim. Onlar da aynı benim ki heyecanlı, bir şeyler öğrenmeye istekliydiler. Onlar her şeyden önemlisi tertemizdiler. Onlar, gelecekte bu ülkenin ya gururu olacak, ülkelerini en iyi şekilde temsil edecekler. Tabi onlara bu imkân verilirse…
 
 İlkokula ya da anaokulu giden hangi çocuğu görsem, aklıma Hilmi Şahballı babamın türküsü gelir; “Çocuk beyaz bir kâğıt gibi, ne yazarsan o kalacak. Anne gibi açar kucak, öğretmenim, öğretmenim” 
 Eğitim de ilkokul çok önemli bir evre.  Hayat boyunca bu okulda yaşananlar unutulmuyor. Bu evrede edinilen arkadaşlıklar, bu evrede edinilen düşünceler, gelecekte çok etkili olabiliyor.  Ben mesela ilkokul öğretmenimi hiç unutmadım. İsmi Naciye Zırhlı idi, değişti,  yı sonra değişti Musa Boz oldu. Naciye öğretmenim tatlı dilli, Musa Boz öğretmenim ise sert ama babacandı. O zamanları hatırlıyorum da, insanın çocukluğu ile çocuklarımızın çocukluğu aslında aynı. Değişen sadece zamanın koşulları…
 
Biz o dönemde oyunu sokakta oynarken, bugünkü çocuklar oyunu teknolojik aletlerle oynuyor.  Biz o dönemde bir şey almak için sokakta para kazanmaya çalışırken, bugünün çocuklarına her şey hazır geliyor. Ortam değişse de çocukların heyecanı hiç değişmiyor.
 
Ülkemiz çocuklarına ayrı bir önem ayrı bir özen göstermeli. Onların eğitimlerine sade bakmamalı. Bir çocuğa ne kadar önem verir, onlara saygı gösterirseniz; ülkenize de o derece önem vermiş, saygı göstermiş olursunuz. 
Ben, gelecek adına umutlu ve heyecanlıyım. 
 
Bu güzel bakan çocuklarımız, ülkemizi en iyi yerlere taşıyacak, her alanda ülkemizin adını dünyaya duyuracak. Yeter ki devletimiz, yeter ki öğretmenlerimiz bu bilinçle çalışmalarını sürdürsün. Yeni eğitim ve öğretim yılı tüm çocuklarımıza ve ailelerimize hayırlı olsun.
Bu yazı toplam 3863 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim