Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.114
    %0.75
  • Dolar
    32.3616
    %0.11
  • Euro
    34.9438
    %-0.30
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Iltar'dan toplu sözleşme tepkisi !
18 Ocak 2018 Perşembe 02:38

Iltar'dan toplu sözleşme tepkisi !

Birleşik Kamu İş Antalya İl Temsilcisi Fatin Iltar, kamu emekçilerine yapılan yüzde 4’lük zamları değerlendirdi.

Yapılan zammın şimdiden eridiğini söyleyen Iltar, kamu çalışanlarının maaşlarının enflasyon farkından değil, refah payından belirlenmesini istedi.

ZAMLAR ŞİMDİDEN ERİDİ

AK Parti iktidarı ile Memur-Sen arasında imzalanan sözde toplu sözleşme sürecinde, kamu çalışanlarının mali, sosyal ve demokratik taleplerinin  yok sayıldığını diel getiren İltar;   “Kamu emekçilerinin insanca bir yaşam taleplerinin, hükümet ile Memur-Sen arasında yapılan göstermelik toplu sözleşme süreciyle enflasyona ezdirildi. 2017 yılı için memura yapılan zam ilk 6 ay için yüzde 3 ikinci 6 ay için yüzde 4 olmuştu. Enflasyon yüzde 12 olarak açıklanmasına rağmen kamu emekçileri 4-5 puanlık kayıplar ile gelirlerinin sabit tutmak bir yana her geçen gün maaşlarının erimesiyle karşılaşmışlardı. Kamu emekçileri hem geçtiğimiz sözde toplu sözleşme süreçlerinde hem de 2018-2019 yıllarındaki sözleşmelerde enflasyona ezdirilmiştir.Ülkemizdeki yıllık enflasyon yüzde 12 olarak açıklandı, köprü, otoyollar ve motorlu taşıt vergisine yüzde 25 zam yapılırken emekçilerin hayatının olağan düzeni içerisinde tüketmesi gereken ihtiyaçlarına da zam yapılırken  “Memura yapılan yüzde 4’lük zam şimdiden eridi” demek son derece gerçekçi bir o kadar da utanç tablosudur” diye konuştu.

TOPLU SÖZLEŞMEDEN VAZGEÇİN

Milyonlarca kamu emekçisinin enflasyona ezdirilmediği açıklamasını yapan hükümete karşı tepki gösteren Iltar,  imzalanan toplu sözleşme ile kamu çalışanlarının sefalete mahkum edildiğini öne sürdü.  Kamu çalışanlarının  enflasyon farkını istemediğini, aktaran Birleşik Kamu İş Antalya Şube Başkanı  Fatin Iltar; basın açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Milyonlarca emekçi hükümetin, emekçileri “enflasyonun altında ezdirmedik” sözüne kanmamakta hatta hükümetin dışında enflasyonun düşeceğine de kimse inanmamaktadır. Bu dönemde, imzalanan sözde toplu sözleşme kamu çalışanlarını ve emeklileri sefalete mahkûm etmiştir. Hükümeteartık yeter diyoruz; Kamu çalışanları, sadaka değil, enflasyon farkı da değil refah artışından payına düşeni istiyor. Hem hükümeti hem de yandaş sendikayı göstermelik sözde toplu sözleşmelerden vazgeçmeye davet ediyoruz”

OHAL KALDIRILSIN

Kamu emekçilerine yapılan yüzde 4’lük zammın en önemli etkeninin OHAL olduğunu dile getiren Iltar,  OHAL’in kaldırılıp bir an önce normal düzene geçilmesini istedi.  Iltar, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Hükümetin çalışan emekçilere bu denli az zam vermesindeki en önemli etken meclisi devre dışı bırakan OHAL denilen garabet bir uygulama ile emekçilerin sesini kısmaya ve mücadelelerini engellemeye çalışan uygulamalar canımıza tak etmiştir. Bir an önce OHAL denilen garabetin ortadan kaldırılarak normal düzene geçilmesini istiyoruz. Birleşik Kamu-İş olarak; kamu çalışanlarına dayatılan sözde “toplu iş sözleşmesi masasını’ bir aldatmaca olarak değerlendiriyoruz. Hükümeti, emekçilerin sorunlarını ve alın terlerini görmeye, sefalet ücretine mahkûm edilen; memur, asgari ücretli, emekli, dul ve yetimlerimizden  yükselen feryadı duymaya, kaygı verici boyutlara ulaşan bu sorunu çözmek için ciddi adımlar atmaya çağırıyoruz” (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 964 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim