Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.68
    %0.73
  • Dolar
    32.3605
    %0.12
  • Euro
    34.9265
    %-0.27
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İmam Hatip Lisesi öğrencileri kıyasıya yarıştı
07 Nisan 2018 Cumartesi 10:53

İmam Hatip Lisesi öğrencileri kıyasıya yarıştı

İmam Hatip Ortaokulları arasında düzenlenen "9. Arapça Etkinlik ve Yarışmaları" finallerinde öğrenciler, şiir okuma, şarkı ve metin canlandırma konularında...

İmam Hatip Ortaokulları arasında düzenlenen "9. Arapça Etkinlik ve Yarışmaları" finallerinde öğrenciler, şiir okuma, şarkı ve metin canlandırma konularında performans sergiledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından imam hatip ortaokulları arasında İslam'ın ana kaynaklarının dili olan Arapçanın sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla öğretimini desteklemek, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak üzere Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu koordinatörlüğünde düzenlenen 9. Uluslararası "Arapça Etkinlik ve Yarışmaları" Osmaniye İl Finalleri, Osmaniye İmam Hatip Ortaokulu'nda yapıldı. Finaller, şiir okuma, şarkı ve metin canlandırma olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi.

Büyük bir coşku ve heyecan içerisinde geçen yarışmada öğrenciler performanslarylaı duygulu anlar yaşattı. İzleyiciler tarafından büyük bir beğeni toplayan yarışmada Öğretim Görevlisi Tarık Tanrıbilir başkanlığındaki seçici kurulun değerlendirmeleri sonucunda şiir dalında Sumbas İmam Hatip Ortaokulundan Aybike Kaplan birinci, Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu'ndan İrem Kanarığ ikinci, Bahçe İmam Hatip Ortaokulu'ndan Şevval Naz Salman üçüncü oldu.

Şarkı dalında Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri birinci, Osmaniye İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ikinci olurken Bahçe İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ise üçüncü oldu.

Metin Canlandırma dalında ise Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri birinci, Bahçe Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ikinci olurken Kadirli İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri üçüncü oldu.

Yarışmada derece alan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Düzenlenen yarışmaya Osmaniye Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Basri Doğan, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldı.

İmam Hatip Lisesi öğrencileri kıyasıya yarıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 49552 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim