Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.068
    %0.75
  • Dolar
    32.3626
    %0.10
  • Euro
    34.9362
    %-0.40
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İmam Hatiplilerden Kudüs için eş zamanlı ortak etkinlik
15 Aralık 2017 Cuma 15:23

İmam Hatiplilerden Kudüs için eş zamanlı ortak etkinlik

Isparta'daki ortaokul ve lise dengi bini aşkın İmam Hatip Okulu öğrencileri, Kudüs koreografileriyle dünyaya mesaj verdi.

Isparta'daki ortaokul ve lise dengi bini aşkın İmam Hatip Okulu öğrencileri, Kudüs koreografileriyle dünyaya mesaj verdi.

Isparta İmam Hatip Okulları Platformu ve Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde orta okul ve lise dengi 26 İmam Hatip okulunda öğrencilerin yaptığı Türk bayraklı Kudüs koreografisiyle dünyaya mesaj verildi. Isparta merkez ve ilçelerinde bulunan İmam Hatip Okulları müdürleri, öğretmenleri ve öğrencilerinin organize ettiği etkinlik kapsamında ABD ve İsrail'in Kudüs kararı protesto edildi.

Bedenleriyle dünyaya mesaj verdiler

Eğitim gördükleri okulların bahçesine çıkan öğrenciler, yekvücut olarak Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak yaptıkları gösterilerle, "Canımız Kudüs" , "Kudüs" , "We Are Kudüs" (Biz Kudüs'üz) "Kudüs Özgürdür", "Kudüs İslamdır" ifadeleriyle dünyaya mesaj verdi. Gösterilerin birinde ise kalp figürü yapan öğrenciler, ortadaki Kudüs fotoğrafıyla kalp atışını temsilen farklı bir gösteri daha yaptı.

Eş zamanlı etkinlik dronelar tarafından görüntülendi

İl merkezi ile ilçelerde, eş zamanlı organize edilen ve bini aşkın öğrenci ile çok sayıda okul müdürü ve öğretmenin de yer aldığı etkinlik dronelar tarafından görüntülendi. Soğuk havaya rağmen Kudüs için duygularını ortaya koyan İmam Hatipli öğrenciler, okul bahçesindeki gösteriler kapsamında sloganlar atarak marşlar söyledi.

Görüntülere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu Filistin şiiri montajlandı

Isparta İmam Hatip Okulları Platformu ve Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğündeki öğrenciler, görüntülere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin isimli şiirini montajladı.

Etkinlik hakkında İHA muhabirine konuşan Isparta İmam Hatip Okulları Platformu Başkanı Abdurrahman Akçil, "Platform olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte organize ettiğimiz bu etkinliklerle, en azından Kudüs için olan tepkimizi ortaya koymaya çalıştık. Biz, Isparta olarak böyle bir etkinlik gerçekleştirdik ve tüm illerimizdeki İmam Hatip öğrencileri ile okullarını da tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen Milli Eğitim Müdürümüz Şahan Çoker, okul müdürlerimiz, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

İmam Hatiplilerden Kudüs için eş zamanlı ortak etkinlik

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 524 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim