Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

İmam nikahı

10 Ağustos 2017 Perşembe 00:33
   Yönetim şekli Cumhuriyet, idare biçimi demokrasi, yasaları evrensel hukuk normlarına tabi olan bir devlette, dini nikahın resmi makamlarca kabul görmesi söz konusu dahi değildir.
 
Peki, Müftü, İmam, Dede veya Papaz demokratik ülkelerde nikah kıyabilir mi? Elbette kıyabilir, kıyıyor da zaten, ancak resmî manada geçerliliği olmaz!..
 
"Hayır, Müftü sadece nikahı kıymasın, kıydığı sadece Allah katında değil, devletin resmî makamlarında da kabul görsün" diyorsan, derdin başka demektir. Amacın laik devletten çıkıp din devletine dönüşmektir. "İmamlar ordusunu güçlendirmek" istemenin altında ki asıl neden de budur!..
 
Sormak isterim?
 
  Hangi insanımız bugüne kadar resmi nikahın haricinde inandığı dinin gereklerine göre, mesela bir imama, müftüye, hocaya, şeyhe veya bir dedeye giderek maneviyatları için bir de "Dini nikâh kıydıralım" dedi de ona biri engel olundu? 
 
İşte, onun için bu meselenin özü yansıtıldığı gibi değil!
 
Bu mesele bir karşı devrimdir. Laik bir devleti Din devletine dönüştürme çabasıdır. İşte bunun için Din adamlarını düğün salonlarına, yani meydanlara inmeleri gerekir.
 
Sanki nikah kıyılması için aylarca Belediye ününde kuyruklar oluşuyor da, hükumet vatandaşa kolaylık olsun diye çiftleri mağduriyetten kurtarmak için bu yola başvuruyorlarmış gibi yansıtıyorlar. Halk tabiri ile bu "Sağ gösterip sol vurmaktır."
 
�İnsanın fikri neyse zikri de o dur." der bir atasözümüz. 
 
AKP, 2023 yılında Cumhuriyeti yıkacak yerine Ilımlı İslam Devleti kuracak bu böyle biline!
 
"Yeni Devlet"
 
  Din adamları da gayet iyi biliyor ki, İmam nikahı olayı ruhen insanlarca Allah huzurunda, o maneviyatta rahatlamak ve huzura kavuşmak içindir.
 
İl ve ilçe müftülerine nikah kıyma yetkisi vermek demek; Laik Cumhuriyet rejimine, dolayısı ile Atatürk'e vurulmak istemen en büyük darbedir.
 
   AKP İktidarı, kadın ve erkeğin demokratik hak ve hukukunu imamlar ordusuna teslim ererek din devleti için hazırlık yapmaktadır. AKP'nin gerçek maksadı bu vesile ile su yüzüne çıkmış oldu. 
 
  Bu, hukuk yoluyla yapılamayanın, yine o bilindik adeta bir AKP klasiği haline dönüşen din istismarı yöntemi ile şimdi de müftülere verilecek olan olanaklarla yapabilme girişimidir. 
 
Birde, bu olay resmileşirse, kamu düzeni için de tehlike arz etmez mi? 
 
Düşünün, reşit olmayan çocuk evlilikleri yapmak isteyenler, tecavüzcüler bu yöntem ile nikah kıydırarak gayri meşru olan durumlarını meşru hale getirmeyecekleri ne malum? O vakit hukukun da eli kolu bağlanır, çünkü resmiyet boyutu var olmuş olmayacak..
 
Diyorlar ki "Batı'da papaz kılıyor sorun olmuyor da, bir müftü kıldın mı niye sorun olsun?" Papazın nikah kıydığı doğru, ama devlet dairelerinde geçerliliği yok. Oysa AKP müftünün kıydığı nikahı resmileştirmek istiyor! 
 
Resmi makamlarca geçerli olmadıktan sonra, insanların şahsi manevi arzuları için ister ise Sayın Diyanet İşleri Başkanı kılsın. Kime ne? Kaldı ki, resmileşmediğini müddet zaten imam da, müftü de, dede de kıymıyor mu? 
 
Bilen bilir, bilmeyenler de bilenler anlatsın. Duyan duymuş ama duymayanlara duyursun
 
Solcu, çağdaş, devrimci, Karaman ve de ARSLAN SOSYAL DEMOKRATLAR VE CUMHURİYET HALK PARTİLİLERE, AYRICA BEN DEMOKRATTIM DİYEN ATATÜRKÇÜLER "DİNCİLİK, KİNCİLİK, GERİCİLİK İSTMİYORUM" DİYENLERE DUYRULUR
 
Benden söylemesi…
Bu yazı toplam 1254 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim