Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2412.895
    %-0.86
  • Dolar
    32.5807
    %0.29
  • Euro
    34.7809
    %0.31
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İmo'dan Kent Yöneticilerine Deprem Soruları
20 Ağustos 2019 Salı 12:13

İmo'dan Kent Yöneticilerine Deprem Soruları

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya, Isparta ve Burdur'un yöneticilerine, depreme yönelik çalışmalarını sordu.

İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya, Isparta ve Burdur'un yöneticilerine, depreme yönelik çalışmalarını sordu.

İMO Antalya Şubesi, 17 Ağustos depreminin 20'nci yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Oda binasındaki toplantı salonunda konuşan İMO Başkanı Mustafa Balcı, 17 Ağustos depremini unutturmayacaklarını söyledi. Depremde 20 bin insanın hayatını kaybettiğini belirten Balcı, depreme yönelik tedbir almayan sorumluları uyarmaya ve uyandırmaya devam edeceklerini kaydetti. Balcı, "Hala deprem riskleri için kalıcı tedbirler alınmadı. Oysa ki ulusal Deprem Konseyi Raporu'nda ve Deprem Şurası'nda, meslek odalarınca düzenlenen bilimsel etkinliklerde, ulusal seferberlikle ülkenin yapı stokunun 15-20 yılda iyileştirilebileceği, yapıların güvenli hale getirilebileceği üzerinde önemle durulmuştu. Bu açıdan bakıldığında, geride bıraktığımız 20 yılı, kayıp olarak görmek mümkündür. Önemli mevzuat değişiklikleri yaptık. Yapı denetimi sistemini getirdik, geliştirdik. Deprem yönetmeliğimizi iki kez değiştirdik. En azından yeni yapılar için 18 yılda önemli çabalar gösterdik, ciddi mesafeler kat ettik. Ancak son iki yılda yolun sonuna geldik. Kent suçunun diğer yüzü imar affı ile maalesef son 20 yılı da kaybettik" diye konuştu.

3 KENTİN YÖNETİCİLERİNE SORULAR

Mevcut yapı stoku inşaat mühendislerini endişelendirdiğini dile getiren Balcı, Antalya, Isparta ve Burdur'da henüz deprem master planı yapılmadığına dikkati çekti. 3 kentin yöneticilerine sorular yönlendiren Balcı, şöyle konuştu:

"Antalya- Isparta- Burdur illerimiz depreme hazır mı? Mevcut yapı stokumuzun deprem riski nedir? Deprem Master Planı yapmayı düşünüyor musunuz? Afet yönetimi ile ilgili herhangi bir çalışma var mı? Kent sakinleri bunu ne kadar biliyorlar? Afet sonrası toplanma ve çadır yerleri olarak belirlenen yerlerden vatandaşlarımızın bilgisi var mı? Afet sonrası toplanma alanları ve çadır yerleri barınma, su, yemek, tuvalet, ilaç ihtiyacını karşılayacak şekilde hazır mı? Antalya'da deprem riskinin azaltılması gerekçesine dayalı olarak yürütülen mevcut kentsel dönüşüm ve yenileme uygulamaları, kimlere ve neye hizmet etmektedir?"

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 708 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim