Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2279.121
    %0.14
  • Dolar
    32.3276
    %0.23
  • Euro
    35.0194
    %-0.26
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İmplant, dişteki kemik kaybını durduruyor
29 Kasım 2018 Perşembe 23:46

İmplant, dişteki kemik kaybını durduruyor

Özel OFM Antalya Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Övgü Koşan, dental implant konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

 YÜKSEK BAŞARI ORANINA SAHİP

Dental implantların hangi hallerde gerekli olduğu konusuna değinen Dt. Övgü  Koşan, “İmplantlar bir nedenle kaybedilmiş dişlerin estetik ve çiğneme fonksiyonunu tekrar sağlanması amacıyla, çene kemiğine yerleştirilerek diş kökünü taklit eden titanyum vidalardır. Dental implantlar, titanyum bileşimleri sayesinde vücudumuz ile biyolojik olarak uyum sağlarlar. Diş kökünü taklit etmeleri nedeniyle geleneksel, köprü ve total protezlere kıyasla daha sağlıklı, daha konforlu ve daha başarılı sonuçlar verebilirler. Genel sağlık durumu iyi olan, sağlıklı dişetleri ve çene kemiğinde implantları destekleyebilecek oranda kemik bulunan, iyi ağız bakımı yapan bireylerin implant tedavisi yüksek başarı oranına sahiptir” diye konuştu.

İMPLANTLAR KEMİK KAYBINI DURDURUYOR

 Şeker, tansiyon veya kalp gibi kronik rahatsızlıklarda hastalık kontrol altında ise implant uygulanabileceğini söyleyen Dt. Koşan, implantın dişteki kemik kaybını önlediğine vurgu yaptı. Özel OFM Antalya Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Övgü Koşan, “İmplantlar sadece eksik dişlerimizin olduğu bölgeye uygulanır. Bu nedenle ağzımızda kalan diğer dişlerde herhangi bir işleme gerek kalmaz. Geleneksel köprü ve takıp çıkarılabilen protezlere göre daha uzun ömürlü olup daha sağlıklı ve daha konforlu sonuç verirler. Bazı durumlarda kemiğin miktarı implant yerleşimi için yeterli olmaz. Eğer kemik kaybı fazla ise, ileri teknikler uygulanarak implant yerleştirilmesi için uygun alt yapı sağlanarak implantlar yerleştirilebilir. İmplantlar kemik kaybını durdurur.  Diş kayıplarının olduğu bölgelerde çiğneme fonksiyonuna katılamayan kemik dokusu diğer bölgelere göre daha hızlı erimektedir. İmplantların yerleştirildikleri bölgede çene kemiği  implantı diş gibi algılar ve kemik aktive olarak kemik erimesi azalır  ve yavaşlar” ifadelerini kullandı.

HASTALAR AĞRI VE ACI HİSSETMİYOR

Kemik yoğunluğunun iyi olduğu hastalarda bir implantın 10-15 dakikada yapılabildiğini aktaran Dt. Övgü Koşan, tedavi sürevine ilişkin şu bilgileri aktardı: “Tedavi süreci, detaylı ağız içi ve radyolojik muayene (panoramik röntgen ve tomografi) neticesinde uygun kemik bölgelerine implantların yerleştirilmesi ile başlamaktadır. Bu işlem lokal anestezi altında yapılır. Bu nedenle işlemlerde hastalar kesinlikle acı veya ağrı hissetmezler. Kemik yoğunluğunun iyi olduğu hastalarda bir implant 10-15 dakikada yapılabilmektedir. Kemik oluşturma işlemleri gereken hastalarda ise operasyon süresi uzayabilir. Fakat kemik oluşturma işlemlerinde de hasta asla acı hissetmemektedir. İdeal olarak çene kemiğine yerleştirilen implantların çene kemiğiyle kaynaşabilmesi için en az 3 aylık bir bekleme sürecine ihtiyaç vardır. Bu kaynaşma süreci kullanılan implantın markasına, implantın yerleştirildiği kemik bölgesine, kemik tozu uygulanmasına ve kişinin sağlık durumuna göre 2 ay ile 6 ay arasında değişkenlik gösterebilir.  Operasyondan yaklaşık 7 gün sonra hasta dikişlerinin alınması ve kontrol için tekrar muayene edilir. Bu kontrol seansında iyileşme yeterli görülürse hastaya geçici bir protez hazırlanır. Bu geçici protezler, hastanın daimi protezleri yapılana kadar kullanması için tasarlanan daha basit protezlerdir. Hastanın kemik kalitesinin çok iyi olduğu durumlarda ameliyatın hemen sonrasında protezler yapılabilmektedir. Bekleme süreci tamamlanan implantlar radyografik olarak da kontrol edildikten sonra üst yapı uygulaması için protetik aşamaya geçilir”

 

AĞIZ BAKIMI ÇOK ÖNEMLİ

 Dental implantların yıllarca ağızda kalabildiğini anlatan Koşan, “Dental implantlar yıllarca ağızda başarıyla kalabilmektedir, ayrıca kullanılan markalara göre ömür boyu garanti verilebilir. Fakat implantların ağızda uzun yıllar kalabilmesi için hastanın ağız hijyenine çok dikkat etmesi gerekir İmplant tedavisi de kendi dişlerimiz gibi bakım ve doktor kontrolü gerektiren bir tedavi yöntemidir. İmplant yapıldıktan sonra eğer dişler düzgün fırçalanmıyorsa, çok fazla sigara içiliyorsa, diş hekimi kontrolüne uygun aralıklarla gidilmiyorsa; kendi dişlerimiz zarar gördüğü gibi implantlar da zarar görebilir” diyerek hastalara implant tedavisi yapıldıktan sonra her 6 ayda bir kontrol önerdi.

(Haber: Eyüp Koçak)

 

 

Bu haber toplam 11440 defa okunmuştur
DİĞER HABER BAŞLIKLARI
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim