Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.855
    %0.56
  • Dolar
    32.5859
    %0.11
  • Euro
    34.6982
    %-0.00

Binali Efe / KONUK YAZAR

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Binali Efe / KONUK YAZAR

İnsaf Yani!

12 Mart 2019 Salı 07:51

  AKP, Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesi muhalefetten yani CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’na meydanlarda haykırırken “Muhalefetin başı” diyordu.

 Bazı AKP’liler de “Alevi dedesi” bazıları da “Zaza ve Kürt” diyordu.

Hızını kesemediler “Senin Meşrebin” belli dediler. Yani “Alevisin” demek istiyorlardı. Sanki Alevi inancı suçmuş gibi…

 Daha sonra sözü dolandırmadan, AKP’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı bilindik üslubuyla mertçe konuştu “ Sen “Alevisin“  ve ekledi bende “Sünniyim” dedi. Hiç yoktan din, ve Mezheple uğraşmasına akıl sır erdiremedi…

Siyasetçi ağzından çıkan her kelimeye çok dikkat etmeli. Söylemlerinde, siyasetçi ırkçılık, dincilik ve Mezhepçilik yapılmayacağını bilmeli, Türkiye Cumhuriyeti yarı laik devlettir. Ama Demokrasi ile idare edilir.

Siyaset dinler üstüdür, birini diğerinden ayırmak demek “Ateşten gömlek giyinmektir.”

 Ülkemiz, Menderes sonrası 60 yıllar dikta rejimleri 70 ila 90 yılları arası ırk, din ve Mezhep kavgalarından az çekmedi! Allah bir daha ülkemize o kanlı yılları göstermesin.

   Cumhurbaşkanı  ve AKP Genel Başkanı  Erdoğan son günlerde  “Bay Kemal” diyerek Kılıçtaroğlu’nu küçümser bir tavır sergilemeye devam ediyor.

Vatandaş bu tür hakaret içeren sözleri duymak istemiyor artık.

  CHP yıllardır yaptığı en güzel iş eleştirmek, eleştirmek ve gene eleştirilere devam ettiği için vatandaş “bunlar eleştiriden başka bir şey bilmiyor” diyerek CHP’den uzaklaştı.

  Şimdi aynı hatayı AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yaparak kendi sonunu hazırlamaya başladı bile…

Kalk “Bay Kemal “

Otur “Bay Kemal”

   Durum böyleyken; Aklı başında hiç bir Alevi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, sevmesi veya AKP’ye oy vermesini beklemek bence hayalcilik olur. Kaldı ki AKP ’tarafından böyle olacağı da bilinmektedir.

AKP,31 Mart yerel seçim sandığına az zaman kalmış olması ve eskisi kadar rağbet görmeyeceğini anlamış olmalı ki; telaş ve tedirginlik içinde sağa sola saldırmak için bahane aramaktadırlar.

56 yıl sağ muhafazakâr partiler, son 17 yılı da o partilerin devamı olan AKP tek başına devleti yönetmektedir.

  AKP’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim meydanlarında, halkın karşısında ve her konuşmasında, CHP’yi suçlamaya devam etmesi AKP’lileri bile rahatsız etmeye başlamıştır.

  73 yıldan bu güne kadar sağ muhafazakâr partiler iktidarda değilmiş te sanki sol CHP iktidardaymış gibi CHP’yi suçlamasını ne yazık ki meydanları dolduran vatandaşlarda kuzu gibi dinlerken alkışlamaları anlaşılır gibi değil!

Hâlbuki CHP iktidar olmayalı 73 yıl oldu.

El insaf Yani!

Bu kadarı da fazla değil mi?

AKP’nin 2008 yılına kadar yaptıklarına eyvallah. Şahsım olarak memnun olduğumu itiraf ederim.

Ancak 17 yıl iktidarda olan AKP’nin icraatları, işsizliğin artması, enflasyonun yükselmesi, fakirliğin baş göstermesi, alım gücünün düşmesi, yatırımların azalması, faiz ve dövizin yüklemesinin, eğitimin Arap  saçına dönmesinin sebebi CHP’nin Genel Başkanı Kılıçtaroğlu imiş gibi suçlamaları ve bu asılsız suçlamalara alkış tutanlarını anlamak mümkün değil!

Hadi diyelim ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimi tekrar kazanmak ve söz vermiş olduğu gibi 2023 yılına kadar kendisini garanti altına almak istediği için “her yol mubahtır” diyerek CHP’ye yüklenmesini anlarım da, meydanları dolduran binlerce insan haklı mı, haksız  mı her şeyi alkışlarken, Doğrumu? Yanlış mı? Demeden çılgınca alkışlamalarını, Roma imparatorluğu döneminde Kral tarafından halkı eğlendirmek için “Ölüm Arenası” da Şövalyeler bir birlerini öldürürlerken seyirciler tarafından kopan alkış tufanına benzetiyorum.

Allah sonumuzu hayır getire.

Bu yazı toplam 2004 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim