Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

İnsan…

31 Ocak 2020 Cuma 11:19

Şu sıralar Netflix’te bir diziye merak saldım. Toplam 12 bölüm olan “A.D. The Bible Continues” adlı dizi filmde,  Hıristiyanlığın yayılış hikâyesi anlatılıyor.  Roma İmparatorluğu'nun Yahudiye eyaletinin valisi Pontius Pilatus, Hz. İsa’yı “halkı isyana teşvik etmek” suçundan yargılayıp çarmıha gerilmesini emrediyor.

 Kudüs’te gerçekleşen bu olay üzerine, Hz. İsa’nın ruhu Tanrı’nın emriyle yeryüzüne geri gönderiliyor.  Hz. İsa’nın 12 havarisi, sureti kendilerine görünen Hz. İsa’yla yeni bir mücadeleye atılıyor.  Hıristiyanlık dininin peygamberi Hz. İsa’yı çarmıha geren o dönemin valisi Pontius Pilatus, kendisini saran korkunun esiri olup, o dönemde emsali görülmemiş bir zorbalığa imza atıyor. 

Sevgi ve insanlık temalarını işleyerek taraftar toplayan 12 havariye, o dönemin din bilginleri de sırtını dönüyor. Atalarının dinine karşı gelindiğini iddia eden o dönemin din bilginleri, korkunç ölümlerine fetvalarıyla aracılık ediyorlar.   “A.D. The Bible Continues” adlı hikâye şaşırtıcı olsa da bir o kadar da tanıdık. 

Hz. Muhammed’in peygamberliğine karşı çıkan o dönemin çok tanrılı din bilginleri, İslamiyet’i seçen müminlere benzer zulümleri yaşatmıştı. Belli ki insanoğlunun varlığı devam ettikçe, bu zulüm devam edecek.  Âdem’i korkuya düşüren, İbrahim’i ateşe atan, İsa’yı çarmıha geren insan, Muhammed ile ölesiye mücadele eden insan, gerçekten çok garip ve sır bir varlık.

Dünyanın kendi etrafında dönüşünden, yıldızlardan, galaksilerden, güneşin milim sapmayan sırrından habersiz insanoğlunun var olma çabasını zulme dönüştürmesi gerçekten çok korkutucu.

Dün Amerikan Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Kudüs ile ilgili açıklamalarını dinledim.  İki başkanın iddia ettiği sahiplik, bunca olan bitene karşın ne kadar komik ne kadar sığ değil mi? İnsan, kendisine ait olmayan, hiçbir medeniyetin elde edemediği, elde ettiğini sandığı kara parçasını nasıl olur da zulme dönüştürmede tekrarcı ve ısrarcı olur?

 

 Filistinli genç, yaşlı, çocuklara silah doğrultup öldürenlerin, ağlama duvarında dualarının kabul olacağını düşünmesi ne kadar garip ne büyük çıkmaz değil mi? İster Müslüman ol ister Hıristiyan, İster Musevi ol ister başka dine mensup bir birey…

Savunduğun değerler zulme hizmet ediyorsa ettiğin dua, seçilmişlik sana fayda eder ki? Bugün İslam devletlerinin içine düştüğü sarmala bir bakın! İslam devletlerinin hangisi bugün Hz. Muhammed’in felsefesini yansıtıyor? Yemen’de çocukların açlıktan ölüşüne sessiz kalanların, Mekke’de Hacerül Esved’e el sürmesi günahları tüm temizler mi?   

 

 Hep düşünürüm.

Tanrı dinleri neden yarattı?

 Kendisine bağlı olmamız birinci öncelikli konu iken, insanları neden din üzerinden imtihan etmeyi tercih etti?  “Yeryüzünde kan dökecek birini mi yaratacaksın” sorusunu sorduran,  Âdem’e isimleri öğreten, bilmediklerimizi bilenin sırrından bize düşen pay nedir?

 

Bunca yok oluş ve var oluşla kimiz biz, neye hizmetçiyiz?

İmtihan mıyız, imtihan aracı mı?

Bu yazı toplam 1119 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim