Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2530.149
    %1.85
  • Dolar
    32.5654
    %0.07
  • Euro
    34.6382
    %-0.21
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Interfresh Eurasia Antalya'da Kapılarını Açıyor
23 Ağustos 2019 Cuma 14:33

Interfresh Eurasia Antalya'da Kapılarını Açıyor

ANTALYA'da bu yıl 2'ncisi düzenlenecek Interfresh Eurasia Fuarı Yaş Sebze, Meyve, Depolama, Ambalaj Ve Lojistik Fuarı 16 Ekim'de Antalya Expo Center'da açılacak.

ANTALYA'da bu yıl 2'ncisi düzenlenecek Interfresh Eurasia Fuarı Yaş Sebze, Meyve, Depolama, Ambalaj Ve Lojistik Fuarı 16 Ekim'de Antalya Expo Center'da açılacak.

Interfresh Eurasia Fuarı'nın lansman toplantısı Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'nde (BAİB) yapıldı. Toplantıya BAİB Başkanı Hakkı Bahar, ANTEXPO Genel Müdürü Murat Özer ve yönetim kurulu üyesi Uğur Fora katıldı. BAİB Başkanı Hakkı Bahar bu yıl ikincisi düzenlenecek fuarın, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirileceğini kaydetti. Geçen yıl ilki düzenlenen fuarı 26 ülkeden 15 bin 554 kişinin gezdiğini belirten Hakkı Bahar, Antalya Expo Center'da açılacak fuarın 16-19 Ekim tarihleri arasında gezileceğini vurguladı.

Yeni trendleri tanıtmanın çok önemli olduğunu belirten BAİB Başkanı Hakkı Bahar, Interfresh Eurasia Fuarını, Türkiye'nin ürettiği ürünlerin tanıtıldığı bir platform olarak gördüklerini söyledi. Hakkı Bahar, "Yeni cins ıslahlarıyla Antalya firmaları dünya çapında firmalar haline geldi. Geçen sene önemli bir başarıya imza atıldı. Bu sene de yaş meyve ve sebze alanında dünyayı buluşturan bir organizasyon olur diye düşünüyorum" dedi.

ANTEXPO Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Fora ise ihracat projesi olarak görülen Interfresh Eurasia Fuarı'nın geçen sene ilkinin yapıldığını hatırlattı. Yaş sebze ve meyve sektöründeki tüm alt paydaşların bir arada olması gerektiği şekilde bir kurguyla yola çıktıklarını kaydeden Uğur Fora, "Türkiye'de genellikle belli bir seviyedeki fuarlar ilk önce kazanalım sonra harcayalım mantığıyla hareket ederler. Biz Antalya'ya, Türkiye'ye yaş meyve ve sebze sektörüne inanan bir firma olarak, yatırım planlarımızı yıllara yaydık. İhracat projesi Interfresh'i sadece stantların olduğu, ziyaretçilerin geldiği bir platformum ötesinde çalıştay, panel, konferansların olduğu teknolojik ürünlerin tanıtıldığı bir platform haline getirdik" dedi.

ANTEXPO Genel Müdürü Murat Özer ise Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretimde dünyada 7'nci, Avrupa'da ise birinci sırada olduğunu söyledi. Türkiye'nin seracılık alanında ise dünya 4'üncüsü ve Avrupa birincisi olduğunu vurgulayan Özer, "KOSGEB ilk senemizde bizi destekledi. Bu yıl da destekleyecekler. Başta BAİB olmak üzere bütün ihracatçı birlikleri destekledi. İnsanlara neden yaş sebze ve meyveyi Antalya'dan almaları gerektiğini anlatacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 903 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim