Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İş dünyası destek bekliyor
17 Mart 2020 Salı 16:52

İş dünyası destek bekliyor

Antalya’daki iş dünyası temsilcileri, destek beklentilerini açıkladı. Koronavirüs’ün ekonomik etkilerine karşı destek paketlerinin biran önce açıklanması gerektiğini kaydeden ATSO Başkanı Davut Çetin, “Gerekli adımların atılmasını bekliyoruz” dedi.

Çin’de ortaya çıkarak yayılan Koronavirüs, tüm dünyada hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Türkiye’de de virüsün etkilerinin en az hasarla atlatılması için çeşitli tedbirler alınıyor. Ekonominin de büyük oranda etkilendiği virüse karşı iş dünyası gerekli adımların atılmasını bekliyor. ATSO Başkanı Davut Çetin, destek için gerekli adımların biran önce atılmasını beklediklerini kaydederken, AOSB Başkanı Ali Bahar, eylem planının ivedilikle hayata geçirilmesini istedi. AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise, esnafın vergi ve prim ödemelerinin ertelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

“GEREKLİ ADIMLARIN ATILMASINI BEKLİYORUZ”

Ekonominin bu zor dönemi en az kayıpla atlatması için biran önce istihdam destekleriyle kredi, vergi ve SGK borçlarının ertelenmesi konusunda gerekli adımların atılmasını beklediklerini kaydeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Ayrıca, ivedi olarak yeni bir kredi paketinin açıklanmasını talep ediyoruz” dedi. Çetin, kredi, istihdam, SGK desteği, sektörel destekler ve vergi erteleme gibi destek paketlerinin biran önce açıklanmasını beklediklerini kaydetti.

kbwtdlh-_400x400.jpg

“TURİZME DESTEK ANTALYA İÇİN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

Turizmin ve turizme bağlı hizmet, ticaret ve sanayi sektörlerinin desteklenmesinin Antalya için hayati önem taşıdığının altını çizen Çetin, “Turizm Bakanlığımız sektöre yönelik destek paketini önümüzdeki günlerde açıklayacaktır” dedi.

 

“UÇAK FİLOLARININ KORUNMASI SAĞLANMALI”

Uçak desteklerinin de yüksek sezonda güçlü performansın garantisi olacağını belirten Çetin, “Havayolu taşımacılık şirketlerinin sezona güçlü girmeleri şu aşamada öncelikli konuların başında gelmekte. Bu şirketlere destek verilerek uçak filolarını korumaları sağlanmalı” uyarısında bulundu.

ali-bahar-antalya-osb-baskani-subat-2020-5.jpg

BAHAR, ÇAĞRIDA BULUNDU

Öte yandan, Koronavirüs’ün ülke ekonomisi için tehdit oluşturduğuna dikkat çeken Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar da, tarım, turizm ve sanayi sektörleri ile tüm ihracatçıların aynı oranda, ivedilikle desteklenmesi çağrısında bulundu. Uzun süredir dile getirdikleri Kredi Garanti Fonu desteğinin, mevcut şartlar nedeniyle acil ihtiyaç haline dönüştüğünü ve hiç zaman kaybetmeden kullandırılması gerektiğini de belirten Bahar, “Eylem planı ivedilikle hayata geçirilmelidir. Bazı sektörlerde işten çıkarmaların başladığına dair duyumlar söz konusudur. Geç kalınması halinde telafisi güç, daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kalınabilir” uyarısı yaptı.

etnilypwkaiaubd.jpg

ESNAF DA DESTEK BEKLİYOR

Koronavirüs nedeniyle vatandaşların paniğe kapılmaması gerektiğini belirterek tanınan ve güvenilen esnafdan alışveriş yapılmasını isteyen Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ise, esnafın vergi ve prim ödemelerinin ertelenmesini talep etti. Koronavirüs nedeniyle işyerlerinin hijyeni amacıyla kullanılan dezenfektan, eldiven gibi temizlik malzemelerinin devlet tarafından esnaflara dağıtılması gerektiğini de belirten Dere, “Okulların kapanmasından dolayı işyerini kapatmak zorunda olan kantin, büfe, bayi ve benzeri esnafımıza kira yardımı yapılmalı” dedi. Esnaf ve sanatkara en az 6 ay geri ödemesiz, faizsiz kredi verilmesini de isteyen Dere, Mart ayından itibaren verilmesi gereken beyanname ve diğer bildirimlerin verilme süresinin uzatılması gerektiğini de kaydetti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2096 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim