Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.673
    %0.73
  • Dolar
    32.366
    %0.10
  • Euro
    34.9506
    %-0.33
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İspanyol yarışçı Gomez'den Kemer'de gösteri
12 Ağustos 2017 Cumartesi 13:08

İspanyol yarışçı Gomez'den Kemer'de gösteri

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenecek Red Bull Sea to Sky enduro motosiklet yarışına katılacak İspanyol yarışçı Alfredo Gomez,...

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 8'incisi düzenlenecek Red Bull Sea to Sky enduro motosiklet yarışına katılacak İspanyol yarışçı Alfredo Gomez, özel davet üzerine kız arkadaşıyla geldiği ilçede hem tatil yaptı hem de yarışma etaplarını inceleyip tatilcilere gösteri sundu.

Kemer'de bu yıl 28-30 Eylül tarihleri arasında 8'incisi düzenlenecek olan Türkiye'nin tek uluslararası enduro motosiklet yarışı Red Bull Sea to Sky öncesi İspanyol yarışçı Alfredo Gomez, Kemer Enduro Motosiklet Kulübü'nün (KEMK) davetlisi olarak Türkiye'ye geldi. Yurt dışında Türkiye'nin güvenli olmadığı yönündeki iddiaların bertaraf edilmesi ve kötü tanıtımın önüne geçilmesi amacıyla davet edilen Gomez, ilçe merkezindeki Çalış Tepesi'nde enduro motosikletiyle çalışma yaptı, sahilde de yerli ve yabancı tatilciler için gösteri sundu.

"HİÇBİR PROBLEMİMİZ OLMADI"

"Denizden gökyüzüne" sloganıyla yapılacak enduro yarışmasının dünyadaki birçok ünlü yarışçıyı Kemer'e getireceğini aktaran Alfredo Gomez, "Red Bull Sea to Sky'ın tanıtımı için buradayım. Biz çok güzel bir tatil de geçiriyoruz. Buranın atmosferi ve aktivitelerinden çok zevk alıyoruz. Hiçbir problemimiz olmadı. Sadece mükemmel. Şehirde geziyoruz her gün ve burada hiçbir problem yok her şey yolunda. Bütün yıl boyunca farklı yarışmalarda yarışıyorum ve Red Bull Sea to Sky'a da tabi ki katılacağım. En ön sıralarda çıkış yapmayı başarabilirsem çok iyi bir dereceyle yarışmayı bitirmeyi düşünüyorum. Red Bull Sea to Sky'ın 3 günlük yarışı gayet zevkli ve eğlenceli. Birinci gün Akdeniz'in sahilinde yapılıyor. İkinci gün çam ağaçlarının arasında akıcı bir yarış. Üçüncü gün ise çok ciddi irtifalara ulaşan bir yarışı var. Benim için çok keyifli ve zevkli bir yarış olacak" dedi.

TAHTALI'NIN 2365 METRELİK ZİRVESİNE ULAŞILACAK

KEMK Başkanı Semih Özdemir de "Bu yıl yarışta köklü değişiklikler yaptık. Plaj yarışımızı yine Kındılçeşme plajında yapıyoruz. İkinci gün orman yarışı Gedelme'den başlayıp yaklaşık 48 kilometrelik bir etap tamamlanacak. Gedelme civarında yine sona erecek ve biraz hızlı bir geçiş olacak. Son gün dağ etabını her yıl Çamyuva sahilinden başlatıyorduk, bu yıl Kındılçeşme plajından başlatıp, ilçe mezarlığı arkasından Aslanbucak ve teleferik alt istasyona ve daha sonra diğer bölümleri geçerek 72 kilometre uzattık. Yeni bölümler de eklendi yarışımıza. Bunlarla birlikte Tahtalı Dağı'nın 2365 metrelik zirvesine ulaşacak yarışmacılarımız" diye konuştu.

KATILIMIN YÜKSEK OLMASI BEKLENİYOR

Bu yıl daha iyi katılım beklediklerini vurgulayan Semih Özdemir, şöyle dedi:

"Çünkü geçtiğimiz günlerde Romanya'daki yarışmaya katıldık ve orada insanlarla iletişim kurma imkanımız oldu. Misafirimizin buradaki izlenimleri de bunda etkili olacağını düşünüyoruz. Muhtemelen 270 civarı belki 300. Çünkü 2015 yılında 330 yarışmacımız katılmıştı. Geçen senenin üzerinde olacak ondan eminiz ama bilemiyoruz artık gelişmeler neyi gösterir. Biz ellimizden geleni yapıyoruz şu anda katılımı yüksek tutmak adına."

FOTOĞRAFLI

İspanyol yarışçı Gomez'den Kemer'de gösteri

Bu haber toplam 366 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim