Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“İsrail insanlığın ortak utancıdır”
24 Temmuz 2017 Pazartesi 10:17

“İsrail insanlığın ortak utancıdır”

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını kınayan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, “İsrail insanlığın ortak utancıdır” dedi.

Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’da namaz kılan insanlara saldırmasına tepki gösterdi. İsrail’in saldırıları nedeniyle Müslümanların Mescid-i Aksa’da ibadetlerini özgürce yapamadıklarına dikkat çeken Esmeray, “Dünyanın hiçbir yerinde ibadethanelere yapılan saldırılar kabul edilemez. İsrail’in Mescid-i Aksa’yı abluka altına almasını ve orada namaz kılanlara ateş açmasını şiddetle kınıyorum. Şehitlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“İSRAİL YAKIP YIKIYOR, DÜNYA SADECE SEYREDİYOR”

İsrail’in ve İsrail’e destek verenlerin dünya üzerinde büyük bir suç işlediklerine işaret eden Esmeray, “Haçlı ve yandaşları saldırılarına devam ediyor. İslam coğrafyasında yaşananları Batı’nın kanlı bir oyunu olarak görmekteyim. Siyonizm yakmaya, yıkmaya, öldürmeye devam ediyor. Dünya devletleri ise yaşanan vahşeti sadece seyretmekle yetiniyor. Katil İsrail, Müslümanların ibadet zamanında yine ibadethaneye saldırdı. Filistin halkının ibaretlerini yerine getirmesine hukuksuz bir şekilde engel oldu. Katliamlar zincirine bir yenisini daha ekledi. Siyonist İsrail, insanlığın ortak utancıdır. Antalya Kültür Memur Sen ailesi olarak katil İsrail ve yandaşlarını kınıyoruz. Hepsine lanet olsun” diye konuştu.

“FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ”

Dünya üzerindeki Müslümanların tek umudunun Türkiye olduğunu vurgulayan Esmeray, “İslam coğrafyası kan gölüne döndürüldü. Müslümanlar dünya üzerinde büyük bir zulüm altında. Yerlerinden, yurtlarından ediliyorlar. Dünya üzerindeki bütün mazlumlarım, Müslümanların tek umudu Türkiye’dir. İslam’ın temsilcisi Türkiye’dir. Bizler dünya mazlumlarına, zulüm altındaki Müslümanlara destek olmak zorundayız. Her bir bireyinden sivil toplum örgütlerine ve yardım kuruluşlarına kadar onların yanında olduğumuzu göstermeliyiz. Vakit birlik, bütünlük, kardeşlik vaktidir. Katil İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaptıklarını Müslümanlar olarak unutmayacağız. İsrail’e ve yandaşlarına inat, bütün inancımız ve kalbimizle Filistin halkının her zaman yanındayız. Onların acıları bizim acımızdır” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Kaynak: YUSUF KATRAĞ
Bu haber toplam 981 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim