Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsrail ve ABD’ye Kudüs tepkisi
12 Aralık 2017 Salı 01:08

İsrail ve ABD’ye Kudüs tepkisi

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, ABD’nin Kudüs’ü tek taraflı başkent ilan etmesini protesto etti. Öğlen saatlerinde Kazım Özalp Caddesi’ndeki Attalos Heykeli önünde toplanan grup, sloganlarla Filistin’in özgürlük mücadelesine sahip çıktı.

KATİL AMERİKA, ORTADOĞU’DAN DEFOL

‘Katil Amerika, Ortadoğu’dan defol,  Filistin’e özgürlük, Filistin yalnız değildir’ sloganları atan grup,  İsrail’den Kudüs işgaline son vermesini istedi.  Platform adına açıklamayı,   KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk yaptı.  Amerika’nın Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdiğini söyleyen Öztürk; “Irak ve Suriye’de çatışmaların görece azalması ABD ve emperyalist güçleri yeni çatışmaların zeminini hazırlamaya itmişe benziyor.  Filistinliler, İsrail‘in 1948 ve 1967‘den beri işgali altındaki topraklarda ve göçmen kamplarında vesayet altında, bağımlı bir ekonomi ile bölük pörçük topraklar üzerinde, stratejik yolları parçalanmış, serbest dolaşımı engellenmiş ve İsrail kolonileri serpiştirilmiş bir ülkede yaşamaya mahkûm edilmiştir. İsrail işgal güçleri, Gazze ve Batı Şeria yerleşim bölgelerinde, yapılan anlaşmalara rağmen Filistin topraklarını işgal ederek yeni yerleşim birimleri inşa etmişler, binlerce dönümlük zirai arazileri yok etmişler, yapım ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle Filistinlilerin evlerini yıkmışlar, su kaynaklarına el koymuşlardır” diye konuştu.

NERENİN BAŞKEN OLACAĞINA İSRAİL KARAR VEREMEZ

Nerenin başkent olacağına ABD ve İsrail’in değil, orada yaşayan halkların karar vereceğine dikkat çeken Başkan Kadir Öztürk,  alınan kararla halkın bir arada yaşama özgürlüğüne darbe vurulduğunu söyledi.  “ABD’nin kendisinin aldığı ve 22 yıldır uygulanmayan Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olduğuna dair kararı halkların bir arada yaşama iradesine açıkça saldırı şeklinde hayata geçirmesi provokasyondur” diyerek açıklamalarını sürdüren Öztürk, yaşanan gelişmeleri ve olayları yakından takip ettiklerini bildirdi.

KARAR, ÇATIŞMA VE KAOSU DERİNLEŞTİRECEK

İsrail devletinin Ortadoğu’yu kan gölüne çevirme girişiminin sonuçsuz kalacağına vurgu yapan Başkan Kadir Öztürk,  ABD ve İsrail’e tepki dolu açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “İsrail Devletinin Ortadoğu‘yu kan gölüne çeviren yerleşim ve yapılanma programlarını ABD’nin desteğiyle hayata geçirildi.  Siyonist işgal planıyla,1948‘den beri sürekli şiddete maruz kalan Filistinlilerin sonunda boyun eğecekleri, büyük tavizler verecekleri, Filistin davasını tümüyle terk edecekleri hedeflenmiş, beklenmiştir. Bunca baskı ve şiddete karşın Filistin halkının sürmekte olan mücadelesi her tür takdiri hak etmektedir. Filistin sorununun insanlık adına çözüme kavuşturulması, Filistin ve İsrail halklarının eşit ve özgür olarak birlikte yaşayabilecekleri ortamın yaratılması hepimizin ortak arzusudur. Faşizme, emperyalizme ve her tür emperyalist işgale kafa tutan yoldaşlarım, gerek ABD ve gerekse de ülkemizde siyasi iktidarın Kudüs’ü iç politika malzemesi yapmaları çözüm yerine çözümsüzlüğü, barış içinde bir arada yaşam yerine çatışma ve kaosu derinleştirecektir” diye konuştu.

FİLİSTİN’İN MEŞRU TALEPLERİ KABUL EDİLMELİ

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu Sözcüsü ve Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk,  Amerika ve İsrail’den kışkırtmaları derhal durdurmasını istedi. Filistin’in meşru taleplerinin kabul edilmesini, bölgede yaşayan insanların huzur ve refahının sağlanmasını talep eden Öztürk; “ Filistin halkının meşru talepleri kabul edilmeli, Filistin ve İsrail halklarının bir arada ve barış içinde yaşamaları için gerekli siyasal adımlar atılmalıdır. Nerenin başkent olacağına ABD ya da İsrail politikacıları değil orada yaşayan halklar karar vermelidir. İsraillilerin ve Filistinlilerin birlikte ve barış içinde yaşayabilecekleri bir ortama ihtiyaç duyulmaktadır. Dolayısıyla barışın önünde engel oluşturan tüm tutum ve politikaları kınıyoruz. Haklı mücadelesinde Filistin halkıyla dayanışma içinde olmaktan onur duyuyor, İsrailli ve Amerikalı demokratlarını ve kamuoyunu, tüm ezilen halkları; bu baskı ve savaş politikalarına karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.   Kazım Özalp Caddesi’nde protesto için toplanan grup, açıklamayı yaptıktan sonra dağıldı.  (Haber: Eyüp KOÇAK) 

Bu haber toplam 10848 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim