Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya10 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2246.233
    %0.08
  • Dolar
    32.3342
    %0.08
  • Euro
    35.1742
    %-0.06
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbul Valisi de uzlaştırmacı oldu
18 Aralık 2017 Pazartesi 16:38

İstanbul Valisi de uzlaştırmacı oldu

Aralarında İstanbul Valisi ve merkez valilerinin de bulunduğu uzlaştırmacılar eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Aralarında İstanbul Valisi ve merkez valilerinin de bulunduğu uzlaştırmacılar eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Adalet Bakanlığı tarafından'Uzlaştırmacı" eğitimi verme konusunda yetkilendirilen İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nin (YENİSEM) düzenlediği eğitimi tamamlayanlara sertifikaları verildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, merkez valileri, İçişleri Bakanlığı Maliye baş müfettişleri, vali yardımcıları, kaymakamlar ve kamuda görev yapan üst düzey müdürler, 48 saatlik uzlaştırmacı eğitimini tamamladılar. Vali Şahin ve diğer katılımcılar İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YENİSEM) uzmanları tarafından verilen uzlaştırmacı eğitimi kapsamında, "Ceza Muhakemesinde Uzlaştırma Yönetmeliği" çerçevesinde; alternatif uyuşmazlık çözümü, iletişim ve müzakere becerileri ile yöntemlerini geliştirme, mağdur, suçtan zarar gören, şüpheli ya da sanık ile birlikte çalışmanın özel koşulları ve ceza adaleti sistemi gibi konularda eğitim aldı. Eğitimin tamamlanmasının ardından Vali Şahin ve diğer katılımcılar için İstanbul Valiliği'nin Vatan Caddesi'ndeki ek hizmet binasında sertifika töreni düzenlendi. Törende, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu tarafından İstanbul Valisi Vasip Şahin ve diğer katılımcılara sertifikaları verildi.

"Uzlaştırmacılık bir boşluğu dolduracak"

Sertifika dağıtım töreninde konuşan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Uzlaştırmacılık sistemi sayesinde ceza davalarının daha kısa sürede ve daha adil biçimde sonuçlandırılacağına inandığını belirterek şunları söyledi: "Uzlaştırmacılık, Türk ceza sisteminde önemli bir boşluğu dolduracak. Üniversitemize bağlı sürekli eğitim merkezimizin uzlaştırmacı eğitimleri konusunda yetkilendirilmesini son derece önemli buluyoruz. Uzlaştırmacılık eğitimleri konusunda büyük emekleri olan başta Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sakarya ve Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Alternatif Çözümler Daire Başkan Sayın Orhan Cüni olmak üzere tüm Adalet Bakanlığı personeline teşekkürlerimi sunuyorum. Uzlaştırmacılık eğitimi konusunda Sayın Valimiz Vasip Şahin, Merkez Valileri, İçişleri Bakanlığı Maliye Baş Müfettişleri, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve kamuda görev yapan üst düzey müdürlerin üniversitemizi tercih etmeleri ise bizleri ayrıca gururlandırmıştır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5165 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim