Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya25 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“ittifak devam etmeli”
27 Haziran 2019 Perşembe 18:53

“ittifak devam etmeli”

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, parti il binasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Aydın; “Başkanlık sistemini de İttifak olmayı da bize dayattılar. Bu yüzden parlamenter sisteme dönünceye kadar ittifak devam etmeli” dedi.

Gazetecilerin sorularına cevap veren Aydın yaptığı değerlendirmede, İstanbul Belediye Başkanlığı seçimi sonuçlarına göre İktidar Partisi'nin sona geldiğini Türk siyasetinin artık yeni bir alana girdiğini söyledi.

 “TAM KADRO SAHADAYDIK”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde sahada olduklarını söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın; “İstanbul seçimini geçirdik. İYİ Parti olarak İstanbul’un 39 ilçesinde her ilçeye bir Milletvekili görevlendirmek suretiyle ortalama 15-20 gün tam kadro sahadaydık. Son bir hafta kala da ben İstanbul’a giderek Esenyurt'ta ve Beylikdüzü’nde çalıştım” ifadelerini kullandı.

“TÜRK MİLLETİ İLE İNATLAŞILMAZ”

Türk milleti ile inatlaşmamak gerektiğinin 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde anlaşıldığını belirterek İstanbul seçimleri hakkında değerlendirmede bulunan Aydın; “Ne kadar baskı yaparsan yap Türk Milleti kendisi ile inatlaşıldığında bunun cevabını sandıkta veriyor. İstanbul seçim sonuçları da İktidar Partisi'nin sona geldiğini Türk siyasetinin artık yeni bir alana girdiğini gösteriyor” dedi.

“İNSANLARIMIZIN HEPSİNE AYNI MUAMELEYİ YAPACAĞIZ”

Aydın, Antalya seçimlerinde çalışırken ‘ötekileştirmeyeceğiz, birleştireceğiz’ diyerek yola çıktıklarını ve aynı söylemi devam ettirdiklerini belirterek; “Gerek Antalya’da gerekse de Türkiye genelinde biz iktidar partisinin bugüne kadar yapmış olduğu hukuksuzluk, adaletsizlik ve ötekileştirmeyi kökünden çözüp insanlarımızın hepsine aynı şekilde muamele edeceğiz. İnsanlarımızın sevgi diline ihtiyacı var. İmamoğlu’nun seçimi kazandığı gün kullandığı cümle bana göre günün en güzel cümlesiydi. ‘Ahlakı, Türk siyaseti ile tanıştıracağım’ demişti. Biz de aynı şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

“TÜRK SİYASETİNDE KARTLAR YEDİNDEN KARILIYOR”

“İstanbul seçimleriyle iktidar partisinin sonunun geldiği anlaşılıyor. MHP liderinin terörist başı Apo'ya yönelik açıklamasından sonra MHP'liler İmamoğlu'na oy verdi. Tamamen derinden düşünen Türk Milliyetçileri Binali Yıldırım’a oy vermediler. Türk siyasetinde kartlar yedinden karılıyor” diye konuşan Aydın, Cumhur İttifakı'nın devam edeceğini düşünmediğini, Antalya’da Millet İttifakı’nın çok başarılı olduğunu belirtti. Aydın; “Millet İttifakı olarak yolumuza devam edeceğiz. Artık asıl görev bizlere düşüyor. Sevgi dilini sahaya yansıtabilirsek başarılarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.

“SEÇİMLERİN İPTAL EDİLİŞİNDEN ŞAİBEYİ ANLADILAR”

Aydın’ın İstanbul’da taksici ile yaptığı konuşmada, taksicinin daha önce AK Parti’ye oy verdiğini ama 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na oy vereceğini belirttiğini söyledi. Aydın taksici ile yaptığı konuşmanın devamında taksicinin, Başbakanlık yapmış birisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na dönmesini istemediklerini, Binali Yıldırım'ın şahsi ile alakalı bir sorun olmadığını, asıl vermemelerinin sebebini ise 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra seçimlerin iptal ediliş şekli olduğunu belirttiğini söyledi. Aydın; “Vatandaş geri zekalı değil. Bizim insanlarımız zeki seçimlerin iptal ediliş şeklinden rahatsızlık duydular. Şaibe olduğunu seçimlerin iptal edilişinden anladılar” diye konuştu.   

“BAŞKANLIK SİSTEMİNİ BİZE DAYATTILAR”

Parlamenter sisteme dönünceye kadar ittifakların devam edeceğini söyleyen Aydın; “Başkanlık sistemini de İttifak olmayı da bize dayattılar. İttifak devam etmediği zaman hiçbir şey olmaz. Bu yüzden parlamenter sisteme dönünceye kadar ittifak devam etmeli, edeceğini de düşünüyorum” dedi.

“AK PARTİ SEÇMENİ İYİ PARTİYE KAYACAK”

İstanbul seçim sonuçlarına göre AK Parti seçmenlerinin kaydığını AK Parti'den kayan seçmenlerinde İYİ Parti'ye geleceğini ileri süren Aydın; "Bizim insanımız güçlüyü sever, Saadet Partisi ve CHP'ye gidecek olanlar da vardır ama en çok bize geleceklerdir. Biz merkez sağ partisiyiz, herkese yakın olan bizim partimiz. Seçmenlerin ağırlıklı olarak bizim olacağını düşünüyorum. Onları kucaklayacağız, onların da kimseyi ötekileştirmeyen partimize geleceğini düşünüyorum" dedi.

“ANTALYA’NIN UCUBE PROJELERE İHTİYACI YOK”

Ucube projeleri Antalya'ya yapmaya gerek olmadığını söyleyen Aydın, insanların güler yüz ve samimiyet beklentisi olduğunu söyledi. Aydın; “Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan AK Parti'liler işten çıkmaları ya da başka ilçelere gönderilme korkularının olması çok doğal. Çünkü bu sistemi getiren AK Parti. Ama korkmalarına gerek yok. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in liyakate göre davranacağını düşünüyorum. Bize ihtiyaç duyulan alanlarda kendisine destek veririz. Arkasında şaibe olmayan hiçbir bürokratın korkmasına gerek yok" şeklinde konuştu. AYSEL ÖNER’İN HABERİ

Bu haber toplam 6021 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim