Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2488.854
    %0.20
  • Dolar
    32.4095
    %0.03
  • Euro
    34.4391
    %-0.23
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“İttifak içerisinde olmayacağız!”
18 Aralık 2018 Salı 01:46

“İttifak içerisinde olmayacağız!”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, yerim seçim çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı.

  Parti olarak yerel seçimlere tek başına girme kararı aldıklarını söyleyen Düzen, tek amaçlarının Antalya ve ilçelerinde bir belediye kazanmak olduğunu söyledi. 

“HİZMETE TALİBİZ”

Saadet Partisi’nin ‘adil düzen’ belediyeciliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Düzen, “Biz genel merkez kararıyla yerel seçimlere tek başına girme kararı aldık. Bunu yaparken her seçim bölgesi bizim için çok kıymetlidir. 19 ilçe, 1 büyükşehir olmak üzere 20 seçim bölgesinde her bölgede ayrı bir hikâye var.  Bu hikâyeyi yaparken bir partinin iktidarı düşsün, onun yerine başka bir parti gelsin gibi bir çalışmanın içerisinde hiçbir zaman olmadık biz. Biz kendi önerilerimizin, kendi meşguliyetlerimizin, kendi imtihanlarımızın peşindeyiz.  Antalya’mızın bir bölgesinde adil düzen belediyeciliği ile ilgili bir kazanım elde edersek, enerjimiz motivasyonumuz daha da artacaktır. Antalyalı hemşerilerimizden isteğimiz, bizi bir defa denemesidir.  Biz Saadet Partililer olarak, belediyecilikte efsane hizmetler yapmış olan Milli Görüş hareketinin yegâne temsilcileriyiz.  Aynı aşk, aynı dinamizm ile milletimize hizmet etmek istiyoruz” diye konuştu.

icradan_satilik_daire-001.png

TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILACAK

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Antalya’nın tüm seçim bölgelerinde güçlü adaylarla yarışa gireceklerinin altını çizdi. Yakın zamanda Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısının Antalya’ya ziyarette bulunacağını ve bu ziyarette temayül yoklaması yapılacağını söyleyen Düzen, şöyle devam etti: “ Her seçim bölgesinde en güçlü adaylarla seçime girmeye çalışıyoruz. Birçok ilçede aday adaylarımız belli. Nüfusu 50 binin üzerinde olan ilçeler ve büyükşehir belediyesi ile alakalı, yakın zamanda genel başkan yardımcımız buraya gelerek bir temayül yoklaması yapacağız. Genel olarak halkımızın isteklerini, üyelerimizin isteklerine uymak için gayret sarf ediyoruz.  Bu arada her kesimle görüşüyoruz. İktidar partisinin Ak Parti Konyaaltı ilçe teşkilatını ziyaret ettim. Sivil toplum örgütleriyle görüşüyoruz. Diğer partilerle görüşüyoruz. Bizim kimseyi hasım, düşman, rakip gibi görme bir düşüncemiz yok. Herkesle kucaklaşmak istiyoruz. İstiyoruz ki herkes normalleşsin. Belediye seçimlerinde buna bir vesile olsun istiyoruz”

DÜZENDEN İL BAŞKANLARINA ÇAĞRI

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, iktidar ve muhalefet partilerinin Antalya il başkanlarına çağrıda bulundu. Toplumda kutuplaşmanın arttığına dikkat çeken Düzen, “Ben istiyorum ki, Saadet Partisi il başkanının bir yanında Ak Parti Antalya İl başkanı, diğer yanında CHP Antalya il başkanı olsun. Hemen yanlarında İyi Parti ve MHP Antalya İl Başkanları olsun. Bunlar el ele, gönül gönüle Antalya’nın en görkemli meydanında yürüsünler, kucaklaşsınlar,  muhabbet etsinler. Ünsiyet oluştursunlar.  Ben onlara bir çiğ köfte yapayım. Aynı kaba elimizi bandıralım, vatan türküleri söyleyerek kucaklaşalım istiyorum. Ben siyasete böyle bakıyorum. Partizancılık, fanatizm, kin ve nefret dürtüsü, rövanş alma duygusu, korku imparatorluğu ve menfaatle beslenmek bu milletin özelliklerinden değildir. Bu millet marketten bu vatanı satın almadı. Sağcısı ile solcusu ile alevisi, sünnisi, türkü ve kürdüyle biz bir vatanız, bir milletiz. Kardeşlik her şeyin önündedir ve her şeyin üstündedir”

 

 

“İTTİFAK İÇERİSİNDE OLMAYACAĞIZ”

Düzen, Saadet Partisi’nin Cumhuriyet Halk Partisi ya da İyi Parti ile ittifak yapıp yapmayacağına ilişkin bilgiler de aktardı.  Parti tabanının ittifaka sıcak bakmadığını söyleyen Düzen, “Bizim tabanımız kendisinden başka bir partiye oy vermeye sıcak bakan bir taban değil. Biz genel başkanımızın açıkladığı minval üzerine, bütün herkesle dirsek teması kurmayı uygun görüyoruz. Ama kendi partimize oy vermek suretiyle bir seçime gireceğiz. Genel merkezler nasıl bir görüşme yapar bilmiyorum. Daha önce Sn. Genel Başkanımız CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptı.  Görüşmenin hemen arkasında herkesle dirsek teması kuracağını açıkladı. Şuan da toplum kutuplaşmış durumda. Biri zillet ittifakı diyor diğeri Cumhur ittifakı diyor. Biz toplumda bu kutuplaşmanın sona ermesi gerektiği tarafındayız. Türkiye böyle normalleşemez.  Biz kendi adımıza seçime gideceğiz, bir ittifakın içerisinde olmayacağız” diye konuştu.

“TAVİZ VERMEDİK, VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifak kurmadıklarını, seçim işbirliği yaptıklarının altını çizen Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi ya da İyi Parti ile bir ittifak kurmadık. Biz bir seçim işbirliği yaptık. Cumhur ittifakının unsurları bize kepengi kapatın, bizim listemizden seçime girin, size milletvekilliği verelim dediği için kabul etmedik. Bu taraftaki ittifakın adı iki konu üzerinde oldu. Birincisi hükümet yetkililerinin yüzde 10 barışını kaldırması isteği, ikincisi ise başkanlık sistemine olan itirazımızdı. Biz iki parti ile hemfikir olduğumuz için seçim işbirliği yaptık. Seçimde onlar bizim partimize, biz de onların partisine oy vermedik.  Biz meclis üyesi kazanabilmek, belediye başkan yardımcılığı kazanabilmek için siyaset yapmıyoruz. Bizim temel esaslarımız var. Bugüne kadar pek çok bedel ödedik.  Bu bedeli ödeme pahasına temel esaslarımızdan taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Bütün partilerle dirsek teması kurmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“ÇOK ÖNEMLİ ADAY ADAYLARIMIZ VAR”

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde kamuoyu yoklaması yaptıklarını ve bu ilçede çok etkin isimlerin ortaya çıktığını söyledi. “31 Mart 2019 seçimlerinde Saadet Partisi Antalya il teşkilatı olarak bu vurguya özellikle vurgu yapacağız. İnanıyorum ki netice alacağız. Bu ülkenin normalleşmeye ihtiyacı var. Bu motivasyonu kendimizde görüyoruz. Antalya’da temayülde öne çıkan isimler var. Bizim dava arkadaşımız o hak etmiştir pozisyonunda olabilir. Saadet Partili olmayabilir, Antalya’yı çok seviyor olabilir. İnanıyorum dava arkadaşımızdan daha fazla oy alabilen olursa onu öne çıkarmak istiyoruz. Birçok isim var, en uygun olan ismi milletimizle buluşturacağız. Ayın 22’sinde Konyaaltı Feslikan Salonu’nda milletvekilimiz Prof. Dr. Cihangir İslam Bey konferans verecek. Orada aday adaylarımızı açıklamayı düşünüyoruz.  Ertesi günde divan toplantımız olacak. Bir çok bölgede iktidar partisinde ya da muhalefette aday adayı olup aday olamayan isimlere teklifler de götüreceğiz. ” İfadelerini kullandı.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

Bu haber toplam 1244 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim