Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İYİ Parti şehide sahip çıktı
30 Eylül 2019 Pazartesi 17:57

İYİ Parti şehide sahip çıktı

Kepez Belediyesi’nin İsim Tespit Komisyonu’nda yer alan CHP'li Meclis Üyesi Mustafa İlhan'ın, şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in isminin ilçedeki bir sokağa verilmesine şerh koyması İYİ partililerin tepkisine neden oldu. Yerel seçimlerden sonra Millet

Kepez Belediyesi’nin İsim Tespit Komisyonu’nda yer alan CHP'li Meclis Üyesi Mustafa İlhan'ın, şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in isminin ilçedeki bir sokağa verilmesine şerh koyması İYİ partililerin tepkisine neden oldu. Yerel seçimlerden sonra Millet İttifakı kapsamında CHP çatısı altında siyaset yapmaya devam eden İYİ partili meclis üyeleri “Şehitlerimiz kırmızı çizgimizdir” diyerek CHP'den istifa etti.

 

31 Mart yerel seçimlerinde Millet İttifakı ortağı CHP’den Kepez Belediye meclis üyesi olan ve daha sonra İsim Tespit Komisyonu'na seçilen Mustafa İlhan, komisyonun Çankaya Mahallesi 6455 Sokağa Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez isminin verilmesiyle ilgili karara şerh koydu. İlhan rapora, “İlçemizde cadde ve sokak isimleri verilirken özellikle şehit sıfatının kullanılması toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyeceğinden şerh koyuyorum” diye yazdı. Seçimden önce terörist başı Abdullah Öcalan sempatizanı olduğu iddialarıyla gündeme gelen İlhan'ın bu şerhi Millet İttifakı ortağı İYİ Parti tarafından tepkiyle karşılandı. CHP grubu çatısı altında Kepez Belediyesi Meclis üyeliği yapan İYİ partililer “Şehitlerimiz kırmızı çizgimizdir” diyerek CHP’den istifa etti. Öte yandan, Kepez Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısı bugün saat 14.00’da yapılacak. Konu toplantının 17’nci maddesinde gündeme gelecek.

5d349946-3f83-4924-94b5-26a33db5c44e.jpg

“KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Kepez İlçe Başkanı Osman Bulut, şehitlerin kırmızı çizgileri olduğunu vurgulayarak, “Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in belirttiği gibi şehitlerimiz, vazgeçemeyeceğimiz kırmızı çizgimizdir. Şehitlerimize yapılacak en ufak bir saygısızlık tarafımızca kabul edilemeyeceği gibi en sert şekilde karşılık bulacaktır. Bu düsturdan yola çıkarak Eylül ayı Kepez Belediyesi Meclis Gündeminde yer alan İsim Tespit Komisyonu’nun Çankaya Mahallesi 6455 Sokağa Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez isminin verilmesiyle ilgili alınan kararda yerel ve genel seçimlerde Millet İttifakı çatısı altında buluştuğumuz CHP’nin meclis üyesi Mustafa İlhan’ın vermiş olduğu şerh imzasını kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

sam_0061.jpg

“ŞEHİDE SAYGISIZLIK BİZDEN KARŞILIK BULUR”

“Şehitlerimizin kanlarıyla kazanılmış bu topraklarda bir şehidimizin ismine gösterilecek saygısızlık elbette bizden karşılık bulacaktır” diyen Bulut, “Bu doğrultuda genel ve yerel seçimlerde Millet İttifakı çatısı altında birlikte yürüdüğümüz Kepez’de bundan sonra aynı sıraları paylaşmamız mümkün değildir. Kepez Belediyesi Meclis üyelerimiz Cengiz Avcı, Mehmet Ali Çetin, Ahmet Şahin ve Barış Bulut bugün itibariyle CHP’den istifa ederek İYİ Parti çatısı altında Kepez’imize ve Antalya’mıza hizmet etmeye devam edecektir” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1319 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim