Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İyi Parti’yi ne soldururuz, ne yoldururuz”
17 Kasım 2018 Cumartesi 23:12

İyi Parti’yi ne soldururuz, ne yoldururuz”

İyi Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, Sivil Düşünce Derneği’nin konuğu oldu. “İyi Parti’yi ne soldururuz, ne yoldururuz” diyen Aydın, İttifak görüşmelerinin yapıldığı Kepez ilçesi konusunda da çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

 “ İTTİFAK OLURSA KAZANIRIZ”

CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapılacağına ilişkin soruları cevaplandıran İl Başkanı Ahmet Aydın, şu ana kadar ittifak konusunda net bir şey olmadığı bilgisini verdi. İttifak konusunda net bir gelişme olmamasına rağmen, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ile görüşmelere devam ettiklerini, kaydeden Aydın, “ İttifak konusunda genel başkanlar düzeyinde bir görüşme oldu. Genel başkanımla da, Genel Başkan Yardımcım Musavvat Dervişoğlu ile de görüştüm. İttifakın şekli konusunda bir net bilgi vermediler. Eğer olursa, Ahmet Kumbul başkanın söylediği gibi AKP’nin Antalya’da alacak olduğu bir ilçe yok. İttifak halinde olursak, 19 ilçeyi ve büyükşehiri biz alırız” diye konuştu.

KEPEZ BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ!

 İttifak konusuna verisel değil, sosyolojik yaklaştıklarını anlatan Aydın, “Ben atandığım günden bu yana Döşemealtı’nı hiç saymadım ama Kepez’i hep söyledim. Aksu’da, Serik’te ikinci partiyiz. Bana iletilen bir bilgi değil ama diğer ilçelerle beraber ittifak yokmuş gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. İttifakın durumuna göre hareket edeceğiz. Bu sürecin ardından genel merkezden çıkan sonuca göre, sayısal, sosyal Antalya’yı ortaya koyacağız.  Nerede nasıl olmalı, strateji nasıl olacak, buna karar vereceğiz. Biz yeni bir partiyiz. Belediye almak, oy saydırmak durumundayız. Ben Kepez’i alabileceğimizi düşünüyorum.  Bunu enine boyuna oturmak konuşmak lazım! Yerel seçimlerde AKP gitsin diye değil, kazanmak için bir ittifak olmalı. CHP Kepez’de  yerel seçimlere kendi adayları ile giderlerse biz de kendi adaylarımızla gideriz. Kepez il bazında bizim kırmızı çizgimizdir.  Benim tek başına verebileceğim bir karar olmuş olsaydı, evet, benim için kepez kırmızı çizgidir.  Genel başkanlar düzeyinde ne olduğuna da bakacağız. Genel başkanlar düzeyinde Antalya ile ilgili ne konuşulduğunu bilmiyorum. Biz seçimlere tek başına gidecekmiş gibi devam edeceğiz” diye konuştu.

REKLAM: İCRADAN SATILIK DAİRE

icradan-satilik.jpg

“İTTİFAK OLMAZSA MANAVGAT’A ÇOKAL’I KOYABİLİRİZ”

Gündoğmuş, Alanya, Serik, Aksu, Kepez, Korkuteli, Elmalı,  Demre, Kumluca ve Finike’de İyi Parti’nin önde olduğunu söyleyen İyi Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın; “Manavgat’ta bizim bir milletvekilimiz var. Çok çalışkan bir milletvekili, Tuba Vural Çokal. Diğer partilerden de çalışkanlığı ile takdir görüyor. Manavgat’ta İyi Parti’nin desteği olmadan Cumhuriyet Halk Partisi burayı alamıyor. Çok sıkıştık, Tuba Hanım’ı Manavgat’tan aday edip Manavgat’ı da alabiliriz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda da gazetelerde Hasan Subaşı’nın adı yazılıyor,  çiziliyor.  Böyle bir şey şuana kadar yok. Nizamettin Sağır’ın büyükşehir belediye başkan adaylığı konusunda hiç görüşmedik. Normal Şartlarda hiçbir yere aday değilim demişti ama bu siyaset bu! 24 saat uzun bir süre, belki tekrar aday olabilir” ifadelerini kullandı.

AYDIN’DAN TAŞ’IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

İyi Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, genel seçimlerden sonra Meral Akşener’in istifasını değerlendirdi. “Meral Hanım’ın seçimlerden sonraki istifasının diğer partilere de örnek olmasını istiyorum. İlk baktığınız zaman belki hoş değil ama Cumhurbaşkanı olmak için geldim, olamazsam giderim dedi ve bunu yaptı. Diğer muhalefet liderleri kaybettiklerinde de hep bir başarı hikâyesi buluyorlar” diyen Aydın,  Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın açıklamalarına da çok sert tepki gösterdi.  Ak Parti’nin Antalya’da belediye kazanma şansı olmadığını iddia eden Aydın; “ Büyükşehir dâhil 19 ilçede AKP’nin alabileceği bir belediye yok.  Bu yerel seçimlerde İyi Parti kaybetmeyecek. Ethem Taş’ı siyasi nezaketsiz olduğu için onu kınıyorum.  Babası Hamza Taş, çok beyefendi, siyasi nezaket sahibi bir adamdı.  Babasından siyasi nezaketi öğrenememiş. Şer odakları derken,   amaç İyi Parti’yi kirletmekten ziyade, İyi Parti’nin gücü üzerinden HDP’yi güçlendirmektir.  Şer odakları diye cümle kuran insanların arşivleri mevcut.  Bölücü örgüt, bazen bir parti, bazen bir cemaat, bazen de yasa dışı bir örgüt olarak tarihte çıktı. Sınır kapılarında onları karşılayanları biliyoruz. Bunu Ethem Taş’ın karşısında olsaydım da keşke karşısında cevap verseydim. Hoş bulmuyorum” diye konuştu.

“İYİ PARTİ’Yİ NE SOLDURURUZ, NE YOLDURURUZ”

Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın, 16 ilçede başarılı olacağız açıklamasını, “Muratpaşa senin değil, Alanya senin değil, Manavgat senin değil,  Kepez’i de benim alacağımı zaten kendi ağzıyla söylemiş. Böyle bir durumda Büyükşehir’i nasıl alacak? İbrahim Ethem Taş, kendi mevkidaşına saygı duymayı öğrenecek. Beni her gördüğü yerde vekilim diye hitap ediyor. Önce beni tanıyacak. Artık ben kendimi tanıtacağım. Karşılaştığımız her yerde bana vekilim diyor. İnsan önce rakibini tanıyacak. Ben onun sülalesini tanıyorum.  İlçedeki örgütlenmelere gelirsek İlçe kaldı. 16 tanesi tamam. Her şey yolundadır. Türkiye’yi bir bayram sofrasına oturtacağız. Yerelde bir ittifak olur mu olmaz mı bilmiyorum.  Ok teknik bir konu. Ben oy saydırmam, benim bir belediye almam lazım. İttifak konusunda genel merkezin davranışını beklememiz lazım. AKP düşsün diye değil, iktidar olmak için İyi Parti’yi kurduk. İyi Parti’yi ne soldururuz, ne yoldururuz. Nasıl devam edeceksek, öyle. Ak Parti’nin Kepez’de Hakan Tütüncü’yü aday göstereceklerini sanmıyorum. Büyük ihtimalle kendi kardeşini Kepez’den aday gösterecekler” ifadelerini kullandı.

 

HDP, İYİ PARTİ’NİN KIRMIZI ÇİZGİSİ

Bugüne kadar HDP ile hiçbir görüşme yapmadıklarını, HDP’nin Antalya il başkanının kim olduğunu bile bilmediğini söyleyen Aydın, “HDP ayrı bir şey, Kürt kökenli vatandaşlarımız ayrı bir şey. HDP bizim kırmızı çizgimiz! Hiç Kürtler bunda ayrım yok. Kürt kökenli vatandaşları temsilen insanlarımız olmalı. Kepez’de adaylarımız var. Sosyolojik bakmak lazım Kepez’e, sayısal değil. Kepez çok farklı bir yer. 81 vilayet orada duruyor. Orası bir küçük Anadolu, orada ne ararsanız var!  İnsanların kendileri aradığı zaman bulabileceği bir meclis yapılanmasıyla, güçlü, tanınan bir adayla ittifak halinde Kepez’i biz alırız.  HDP, İyi Parti’nin kırmızı çizgisidir.  (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

Bu haber toplam 4617 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim