Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.019
    %0.79
  • Dolar
    32.3529
    %0.08
  • Euro
    34.9558
    %-0.26
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“İyilikte yarışalım”
27 Temmuz 2020 Pazartesi 22:35

“İyilikte yarışalım”

Yaklaşan Kurban Bayramı’nın maneviyatına değinen Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, “Çevremizde ihtiyaç sahibi bir çok insan var. Gelin bu bayramda da iyilikte yarışalım” dedi.

Cuma günü kutlamaya başlayacağımız Kurban Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, ihtiyaç sahiplerine yardım çağırısında bulundu. Maneviyatın yükseldiği günlerde İhtiyaç sahiplerinin daha çok hatırlanmaya başlandığını kaydeden Esmeray, İslam dininde yardımlaşmanın önemli olduğunun altını çizerek, “Lütfen çevremize, etrafımızdaki insanlara daha dikkatli bakalım. İçlerinden mutlaka yardıma ihtiyacı olanlara rastlayacağız. İşte bu bayram da onları fark etmemiz için bir fırsat” diye konuştu. Bayramda Kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gerektiğinin de altını çizen Esmeray, “Kurban etini mutlaka ailemiz, dostlarımızla tadacağız ama asıl amacını unutmadan ihtiyaç sahiplerine de ulaştıralım. Kurbanımızı, etini buzdolabında bekletmek için değil, ihtiyacı olanlara da ulaştırmak için keselim. Yaptığımız ibadet yerini bulsun” dedi.

“İYİLİK BÜTÜN ERDEMLERİN ZİRVESİDİR”

İyiliğin paylaşıldıkça yayılacağını vurgulayan Esmeray,    

“Gelin her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da iyilikte yarışalım. Her iyilik bir sadakadır. İnsan iyilikle ölçülür ve iyilik varoluşun en önemli nedenlerindendir. Antalya Kültür Memur Sen olarak bizler herkesi hayra davet ediyoruz. Bizler küçücük yardımla büyük mutluluklar yaşayacak birçok insan biliyoruz. Yardım etmek isteyen kardeşlerimiz kendi elleriyle teslim edebilirler. İhtiyacı olan insanların sıkıntısını gidermek, sorunlarına çözüm olmak en büyük iyiliktir. İyilik bütün erdemlerin zirvesidir. Ancak zirveye ulaşmak uzun uğraşlar ve zahmetli çabalar sonucunda mümkün olur” şeklinde konuştu.

“HAYRA VESİLE OLAN HAYRI YAPAN GİBİDİR”

Hayra vesile olanın hayrı yapan gibi olduğunu da dile getiren Esmeray, “Hayatın belki de en güzel ve önemli anlamı budur. İyilik, yardımlaşma ve paylaşım konusunda yarış içinde olalım. Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında da iyilik yapalım. Elimizden hiçbir şey gelmiyorsa bile, imkanı olanlarla ihtiyacı olanları buluşturarak hayra vesile olalım. Çünkü, hayra vesile olan hayrı yapan kadar iyilik yapmış olur. Bizler elimizden geldiği kadar hayır yapmak isteyenlerle ihtiyaç sahibi olanları buluşturmaya, vesile olmaya çalışıyoruz. Hedefimiz kadim şehir Antalya'mızda yetimin, yoksulun, muhtacın, hastaların gözyaşını silmek, maddi ve manevi olarak yanlarında olmak. Antalya Kültür Memur Sen olarak iyiliğin egemen olması için durmadan yola devam edeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 2533 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim