Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.394
    %0.76
  • Dolar
    32.3814
    %0.17
  • Euro
    35.0286
    %-0.05
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadına şiddete karşı işbirliği
16 Ekim 2019 Çarşamba 17:17

Kadına şiddete karşı işbirliği

Antalya Baro Başkanı Polat Balkan ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü tarafından kadına yönelik şiddete karşı acil yardım hattı işbirliği protokolü imzalandı.

Geçtiğimiz ay Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında imzalanan acil yardım hattı işbirliği protokolü Türkiye’de baro olarak ilk kez Antalya Barosu tarafından imzalandı. Dün, baro binasında Antalya Baro Başkanı Polat Balkan ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü tarafından imzalanan işbirliği protokolüyle şiddete uğrayan kadınlara hukuksal destek sağlanacak.

 

“ANTALYA İLKLERİN ŞEHRİ”

Kadına karşı şiddetin önlenmesi adına acil yardım hattının uzun yıllardır çalıştırıldığını belirten Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, “Bu dönemde Uluslararası İstanbul Sözleşmesi’nin sorumluluğu olduğu düşünülerek belediyeler de böyle bir çalışmaya başladı. Belediyelerin yanı sıra işbirliğinin hukuku bilen, hukuk denetimini yapabilecek ve toplumsal cinsiyet eşitliği taleplerini gündeme getirebilecek barolarla yapılması önemli. Ankara’da bir protokolümüz var ama bunun dışında yerel yönetim belediyesiyle imzaladığımız ilk protokol Antalya. Barolar arasındaki ilk protokolümüz de Antalya Barosu ile oldu. Antalya ilklerin şehri. Şiddetsiz bir kent haline gelebileceğine inanıyorum” diyerek Antalya Baro Başkanı Polat Balkan ve üyelerine teşekkür etti.

sam_0364.jpg

“2008’DEN BU YANA 2805 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ”

Türkiye genelinde 2008 – 2019 yılları arasında 2805 kadının öldürüldüğüne dikkat çeken Güllü, “Bunun önlenmesini gerektirecek mekanizmalar var. O mekanizmaların hayata geçirilmesini sağlayacak kurumlar da yerel yönetimler, barolar, sivil toplum örgütleri, sendikalar ve odalar. Bunların her biriyle işbirliğimiz hayata geçecektir” diye konuştu.

 

“TARAFIZ”

“İnsana dair her şey bizi ilgilendirir” diyen Antalya Baro Başkanı Polat Balkan ise, “Bu anlamda çevre, doğa ve kent mücadelesinde tarafız. Çocuk istismarı, çocuğa ve kadına yönelen şiddet konusunda tarafız. Bu konu bizim için en öncelikli konulardan biri. 2016 yılında da kurulumuzun ismini Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu olarak değiştirmiştik. İstanbul Sözleşmesi bizim için çok önemli. Gerek uluslararası gerek ulusal mevzuat açısından çok yol kat ettik ama bunun yargıya yansıması anlamında çok gerideyiz. Bu konuda bilinci yükseltmek, farkındalığı artırmak açısından Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun olağanüstü emek ve çabalarına bizde hukuksal bir katkı vermek istedik. Bu konuda çok iyi yetişmiş meslektaşlarımız var. Kadına yönelik şiddetle, çocuk istismarıyla mücadelede aktif olarak yer almak istiyoruz. Her zaman bu mücadelenin içinde yer alacağız” diye konuştu.

 

“ŞİDDETSİZ BİR TOPLUM İSTİYORUZ”

Şiddetsiz bir toplum istediklerini vurgulayan Balkan, “Bu topraklarda katledilen kadınlarımızın sayısı ortada. Neredeyse memleket kadınlar için ölüm tarlası haline geldi. Öyle olmamalı. Bunu aşmanın yolları var. Sivil toplum ayağında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, hukuk ayağında da Antalya Barosu olarak biz her türlü mücadeleyi vereceğiz. Temel dertlerimizden biri de Türkiye’de egemen olan yargı anlayışı ve pratiğini olması gereken düzeye çekmek. Suça sürüklenen, suçun mağduru olan çocuklar olsun, katledilen, istismara, tacize, tecavüze uğrayan kadınlar olsun hukuksal koruma altına alınması gerekiyor. Ne yazık ki müdahillik taleplerimiz yargı pratiğimizde kabul edilmiyor. Hukuksal çalışmalarımızı daha da etkili kılmaya çalışacağız. Umarım işbirliğinin verimini yakın zamanda almaya başlarız” ifadelerini kulandı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1725 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim