Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.507
    %0.81
  • Dolar
    32.3719
    %0.13
  • Euro
    35.0404
    %-0.10
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kadının gücünü göstermek istiyoruz”
09 Şubat 2018 Cuma 11:35

“Kadının gücünü göstermek istiyoruz”

İş hayatında ve kamuda kadının statüsünün alt seviyelerde olduğuna dikkat çeken ANTİKAD’ın yeni Başkanı Aynur Doğan, kadının gücünü göstermek istediklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimde yönetim değişikliğine gidilen Antalya İş Kadınları Derneği’nde (ANTİKAD) devir teslim töreni gerçekleşti. Dün sabah Akra Otel’de yapılan 2018 yılının ilk olağan toplantısında gerçekleşen törende eski başkan Leman Sedef Tuna görevi yeni başkan Dr. Aynur Doğan’a teslim etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende yeni Başkan Doğan, eski Başkan Tuna’ya bundan 1800 yıl önce Perge’nin kadın belediye başkanı olan Plankia Magna resminin yer aldığı bir plaket hediye etti. Törende ayrıca eski yönetimde yer alan üyelere çalışmalarından dolayı plaket verilirken, yeni yönetimde görev alan üyeler de tek tek kendilerini tanıttı. 2018 yılında yapılacak çalışmaların da planlandığı toplantıya TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu ile Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Başkanı Figen Sayın da katıldı.

sam_0146.jpg

sam_0151.jpg

“ANTİKAD’IN SES GETİREN BİR DERNEK OLACAĞINA İNANIYORUM”

2015-2018 dönemi içerisinde çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Leman Sedef Tuna, “Keyifli projelere imza attık. Umuyorum ki ANTİKAD bundan sonraki süreçte çok daha büyüyerek, yeni projeler geliştirerek, yeni imkan ve fırsatlara imza atar. Derneğimizin hem Antalyamızda hem Türkiyemizde iş dünyasında kadının güçlenmesi adına ses getiren bir dernek olacağına inanıyorum. Bu süreçte bana destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“İŞ KADINLARI OLARAK BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMALIYIZ”

Hayatından kesitler paylaşarak kendini tanıtan ve TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Serap Kocaoğlu ile Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) Başkanı Figen Sayın’ın da aralarında bulunduğuna dikkat çeken Dr. Aynur Doğan ise, “Hepimiz iş kadınlarına yönelik çalışıyoruz. İş kadınlarının birbirlerini desteklemek adına birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

“GÜÇBİRLİĞİ YAPACAĞIZ”

Kamuda ve yöneticilik kadrolarında kadınların statüsünün alt seviyelerde olduğunu belirten Doğan, “Şuanda kadınların statüsü yöneticilik kadrolarında olsun, kamuda olsun çok alt seviyelerde. Yüzde 95 erkek egemen. Kadınlar yüzde 5 civarında. Biz kadınlar akıllı insanlarız. Sosyal zekamız çok iyi. Biz ülke olarak sosyoekonomik ve sosyokültürel anlamda belli bir yere geleceksek kadının beyniyle erkeğin beyni eşit oranda çalışmalı. Çünkü, iki beyin farklı şekilde çalışıyor. İkisi biraraya gelirse ikisinin toplamı iki yapmayacak, dört yapacak. Bunu sağlamak için girişimleri başlatacak, el ve güç birliği yapacağız. kamu, belediyeler, siyaset olsun gücümüzü tüm kurumlara göstermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

sam_0162.jpg

DERNEĞİN YENİ YÖNETİMİNDE GÖREV ALAN İSİMLER

ANTİKAD’ın 7 kişilik yeni yönetiminde şu isimler yer alıyor:

Başkan Aynur Doğan, Başkan Yardımcısı Hatice Öz, Revza Pelen, Fatma Kotanak, Fatma Ceylan, Gülseren Acar, Fürgan Aslan Çakan. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam_0165-001.jpg

Bu haber toplam 11627 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim