Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadınlar şiddete karşı tek ses
26 Kasım 2020 Perşembe 10:13

Kadınlar şiddete karşı tek ses

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle tüm Türkiye genelinde basın açıklaması yapan AK Parti, CHP ve Gelecek Partisi Kadın Kolları, kadına şiddete karşı ses yükseltti.

AK Parti, CHP ve Gelecek Partisi Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla parti binalarında ülke genelinde açıklamalar yaptı. AK Parti Antalya İl binasındaki açıklamayı İl Kadın Kolları Siyasi Hukuki İşler Başkanı ve Başkan Vekili Av. Ayşenur Yıldız, CHP il binasındaki açıklamayı İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Gelecek Partisi binasındaki açıklamayı ise Antalya Kadın Kolları Başkanı Havva Gencer gerçekleştirdi. Kadına yönelik şiddete karşı tepkilerini dile getiren siyasi partilerin kadın kolları temsilcileri, şiddete karşı mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

 

YILDIZ: “KADINA YÖNELİK ŞİDDET MAALESEF DEVAM EDİYOR”

81 ilde açıklama yaparak kadına yönelik şiddete tepki gösteren AK Parti’nin Antalya’daki açıklaması il binası önünde İl Kadın Kolları Siyasi Hukuki İşler Başkanı ve Başkan Vekili Av. Ayşenur Yıldız tarafından yapıldı. AK kadınlar olarak her yıl şiddetle mücadele çağrısı yaptıklarını hatırlatan Yıldız, “AK Parti’nin kadın kolları teşkilatları olarak, bir kez daha doğru, adaletli ve vicdanlı olanı haykırıyoruz. Bugün yılın sadece bir gününe hapsedilmiş, kalan 364 günde unutulan bir gün değildir. Maalesef bugün ve kalan her gün kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddet devam ediyor” dedi.

aysenur-yildiz-ak-parti.jpg

“ŞİDDET BİZİM TURUNCU ÇİZGİMİZ, KARANLIK BİR GELECEK BIRAKIYOR”

“Bahaneleriyle kaim bazı cahillerin elleri, dilleri kadınların, çocukların bedenlerine, ruhlarına adeta bir balyoz gibi iniyor. Şiddet bizim Turuncu çizgimizdir demiştik. Her türlü şiddete karşı Turuncu çizgimizi çekiyoruz. O çizgiyi aşanlarla çetin mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de yarın da sürecek” diyen Yıldız, “Yine, kadına yönelik şiddeti konuşuyoruz ve dikkatleri çekiyoruz. Nice insani ve ilmi ilerlemeyi yaşadığımız 2000’li yıllarda bu ilkelliği ve zorbalığı durdurmak için tüm dünyanın mücadele ettiğini görüyoruz. Kadına yönelik şiddet sadece bir kişiye yönelmiş bir tehdit olmaktan çok uzaktır. Bu eylem tüm toplumun huzuruna kast ediyor, aileyi parçalıyor, geriye hayatını kaybetmiş ya da travmalarla dolu kadınlar, mutsuz çocuklar ve karanlık bir gelecek bırakıyor. Şiddet uygulayan ise, insanlıktan çıkıyor” ifadelerini kullandı.

ak-partili-kadinlar.jpg

“ŞİDDETLE MÜCADELEDE KARARLIYIZ”

AK Parti’nin şiddeti durdurmaya yönelik yoğun çaba gösterdiğini dile getiren Yıldız, şunları söyledi:

“Halen devam eden bu mücadelede hem şiddet uygulayanlara karşı yaptırımları artırmış, hem de şiddete maruz kalan kadınlara maddi ve manevi destek vererek hayatlarına umut olmuştur. Biz hiçbir zaman bahanelerin arkasına saklanmadık, imkansızlıkların partisi olmadık. Bugün bir kez daha tüm popülist yaklaşımları elimizin tersiyle iterek şiddetle mücadelede yolumuza kararlılıkla devam ettiğimizi gür sesimizle haykırıyoruz. Bize göre kadına şiddet; fikri ve vicdani yoksunluğu zorbalıkla kapatmaktır. Kadına şiddet en büyük acizlik ve cahilliktir. Şiddet uygulayanları en ağır şekilde cezalandırmak çok önemli olsa da, esas önemli olan şiddeti uygulanmadan önce engelleyebilmektir. Bunun toplumun her ferdini bilinçlendirmekten geçtiğini biliyor ve çalışmalarımızı bu yönde yoğunlaştırıyoruz.”

 

DEVECİ: “MİRABEL KARDEŞLER MÜCADELENİN SEMBOLÜ OLDU”

Kadına yönelik şiddete karşı Cumhuriyet Halk Partisi’nin açıklaması ise, parti il binası önünde Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci tarafından yapıldı. CHP’li kadınlar, “Kadınlar yaşasın, yaşasın kadınlar” yazılı pankart ve “Haklı şiddet yoktur, kadına şiddet politiktir, cinsiyetimize bedenimize emeğimize yönelik her türlü şiddete hayır” yazılı dövizler açarken Deveci, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün, nasıl ortaya çıktığını anlattı. 60 yıl önce Mirabel kardeşlerin, insan hakları ve demokrasi mücadelesinin sembolü olduklarının altını çizen Deveci, “Bütün dünyada kadınlar, bu üç kız kardeşten aldığı mücadele bayrağını daha da ileri taşımanın inancı ve dayanışması içinde CEDAW’dan, İstanbul Sözleşmesi’ne kadar önemli uluslararası anlaşmaların hayata geçirilmesini sağladı” diye konuştu.

nilufer-deveci-chp.jpg

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET POLİTİKTİR”

Türkiye’de kadına yönelik şiddet, ayrımcılık ve hak ihlallerinin artarak devam ettiğini söyleyen Deveci, “Kadınlar şiddete, istismara, yoksulluğa, güvencesizliğe sıkıştırılmış hayatlar yaşıyor. Pandemi döneminde bu sorunların daha da büyümesi yetmezmiş gibi kazanılmış haklarımıza dahi göz diken, kadınları fıtrat ve kader arasına sıkıştıran bir iktidarla mücadele ediyoruz. Kadınların kıyafetinden kaç çocuk doğuracağına, nafaka hakkından İstanbul Sözleşmesi’ne kadar uzanan ellere, gereken cevabı her gün büyüttüğümüz örgütlü mücadelemiz ile veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Kadına yönelik şiddet politiktir diye haykırmayı sürdüreceğiz” dedi.

chp.jpg

GENCER: “VİCDANLARIMIZI KANATIYOR”

Konuyla ilgili Gelecek Partisi’nin açıklaması ise, Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gencer tarafından partinin il binasında yapıldı. “Gönül böyle insanlık onurunu yaralayan bir mesele için değil de, kadın haklarında yaşanan güzel gelişmeleri, nasıl daha iyi hale getirebileceğimizi konuşmayı isterdi. Fakat ne yazık ki, her gün kadına karşı şiddetin boyutlarını yansıtan, vicdanlarımızı kanatan olaylarla karşı karşıyayız” açıklamasında bulundu.

havva-gencer-gelecek-partisi.jpg

“3 GÜNDE 2 KADIN ÖLÜYOR”

Ülkece Kovid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz, hayatta kalmak için azami çaba sarf ettiğimiz bugünlerde, kadınlar artı olarak kendilerini korumak, hayatlarını kurtarmak için tek başlarına mücadele etmeye devam ediyor” diyen Gencer, 2020 yılı bitmeden cinayete kurban giden kadın sayısının 391’e ulaştığını belirtti. Her 3 günde 2 kadının gördüğü şiddet yüzünden hayatını kaybettiğinin altını çizen Gencer, “Geçen hafta bir günde 4, ertesi gün 5 kadının öldürüldüğü haberlerini okuduk. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, tüm dünyada bireysel şiddete en fazla maruz kalan kesimi ülkemizde de olduğu gibi kadınlar oluşturuyor” şeklinde açıklama yaptı.

gelecek-partisi.jpg

“KADINLAR YAŞAMAK İSTİYOR”

Gelecek Partisi olarak, bütün Türkiye’de ve Antalya’da kadına şiddet konusunda her türlü öncü çalışmayı hayata geçirmeye, hükümetten muhalefete herkesle el birliğiyle bu konuyu çözmek için atılacak bütün adımlarda yer almaya hazır olduklarını kaydeden Gencer, “Söz konusu şiddete uğrayan kadınlarımızsa, bizim için gerisinin hiçbir önemi yoktur” dedi. Gelecek Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde sorunu yaşayanların, kadınların ne istediğine dikkati çeken bir kampanya hazırladığını bildiren Gencer, kadınların temel insani taleplerine yer verirken yaşamak istediklerini ön plana çıkaracaklarını belirtti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2473 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim