Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2514.321
    %1.22
  • Dolar
    32.5741
    %0.11
  • Euro
    34.7831
    %0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kadınların üretimdeki gücünü gördük”
20 Ekim 2017 Cuma 16:20

“Kadınların üretimdeki gücünü gördük”

Girişimci Kadın Çiftçiler Yarışması’nda jüri üyesi olarak görev alan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Yayım Bilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş; “Yarışma, kırsal alanda kadınların girişimci özelliklerini görmek v

Girişimci Kadın Çiftçiler Yarışması’nda jüri üyesi olarak görev alan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Yayım Bilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş; “Yarışma, kırsal alanda kadınların girişimci özelliklerini görmek ve üretimdeki gücünü anlamak bakımından son derece önemli olmuştur” dedi.

 

İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik eğitimleri verilen istihdama yönelik tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, kaynakları etkin, verimli ve sürdürülebilir kullanan kadın çiftçiler için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ‘Girişimci Kadın Çiftçiler Yarışması’ düzenlendi. 16 ilden toplam 1270 kadın çiftçinin katıldığı yarışma geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. Ödüllerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından verildiği törene proje değerlendirme jürisinde yer alan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş da katıldı.

99791759-775e-49e9-a9f4-540dfcd0f0db.jpg

PROJELER DESTEKLENEREK HAYATA GEÇİRİLECEK

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen ‘Girişimci Kadın Çiftçiler Yarışması’nda Bakanlık ve Şekerbank tarafından oluşturulan 5 kişilik proje değerlendirme jürisi tarafından finale kalan 19 proje değerlendirildi. Dereceye giren projeler Şekerbank tarafından desteklenerek hayata geçirilecek.

 

“YARIŞMA ÖNEMLİ BİR FARKINDALIK OLUŞTURDU”

 

Yarışmada akademisyen Jüri üyesi  olarak yer alan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Yayım Bilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, “Yarışma, kırsal alanda kadınların girişimci özelliklerini görmek ve üretimdeki gücünü anlamak bakımından son derece önemli oldu. Toplumda önemli bir farkındalık oluşturdu. Yakın gelecekte kadınların kırsal alanda çok daha güçlü olarak yer almasını sağlayacak teşviklerin devam edeceği anlaşılıyor. Bu girişimlerin sektöre dinamizm ve sosyo ekonomik bakımdan büyük yarar getireceği açık. Türkiye'de ilk kez yapılan böyle bir etkinlikte jüri üyesi olmaktan büyük mutluluk duydum. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu girişimin takdirle karşılıyorum. Genişletilerek devam etmesinin büyük faydalar getireceğine inanıyorum. Burada birbirinden değerli projelerle karşılaştık. Kazanan projelerin sahiplerini ve aileleri gönülden kutluyorum. Projelerin çarpan etkisinin yüksek ve kırsalda örnek çalışmalar olacağına inanıyorum” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 10395 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim